Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

-Ποιός δεν φοβάται τον Γιώργη τον Κουρή; Γιατί η Δικαιοσύνη επέλεξε να τα βάλει με τον Παναή Σκουρλέτη κι όχι με τον Γιώργη τον Κουρή;

Το "κουρδιστό πορτοκάλι", ο Κουρής και οι Κουμπαράδες: 
Παλαιότερα οι κουμπαράδες ήταν κοκκάλινοι, τώρα είναι από τενεκέδες! 
 Επιστρέφει από την κόλαση πιο σκληρός από ποτέ. Μιλάμε για τον θρυλικό εκδότη Γιώργο Κουρή που για μια ακόμη φορά στην μεταπολιτευτική ιστορία χαράσσει την πολιτική ατζέντα μέσα από τα πρωτοσέλιδά του-παλαιότερα της ΑΥΡΙΑΝΗΣ και τώρα της Kontranews.

Ηταν λοιπόν το πρωτοσέλιδο της Kontranews που έκανε λόγο για έρανο στον γάμο των Κόκκαλη-Μαρτίνου ώστε να γίνει κουμπαράς για βουλευτές με σκοπό να συγκεντρωθεί ο αριθμός 180 που έχουν ανάγκη οι Σαμαράς-Βενιζέλος για να εκλέξουν πρόεδρο της Κολομβίας των Βαλκανίων από την παρούσα βουλή.

Στο συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο αναφέρθηκε ο Πάνος Σκουρλέτης με αποτέλεσμα να πάρουν φωτιά τα τόπια καθότι είναι γνωστό σ΄αυτή τη χώρα ότι δεν λαδώνονται οι βουλευτές και οι πολιτικοί. Κατ΄εξαίρεση είναι στη φυλακή οι Ακης-Σμπώκος. 

Ολοι οι υπόλοιποι που πέρασαν από τα βουλευτικά έδρανα ήταν βράχοι ηθικής.
Για κακή τους τύχη ο Κουρής κρατάει αρχείο που θα το ζήλευε και η Στάζι κι αν κάνει πως δημοσιεύει τα ντοκουμέντα για τις δωροδοκίες Ελλήνων πολιτικών τον τελευταίο μισό αιώνα η Κontranews θα γίνει η πρώτη εφημερίδα.
Αυτό διαμηνύει στο περιβάλλον του ο Κεφαλλονίτης, ο οποίος έχει βάλει ήδη 7 ημίγυμνες γραμματείς να ψάχνουν στα σκονισμένα αρχεία του Ταύρου για να ντοκουμέντα.
Ο Γιώργης ο Κουρής είναι ικανός να δώσει στην δημοσιότητα ακόμη και τις επιταγές-ντοκουμέντα του εγκλήματος.
Οπότε το ερώτημα που τίθεται είναι
-Ποιός δεν φοβάται τον Γιώργη τον Κουρή; Γιατί η Δικαιοσύνη επέλεξε να τα βάλει με τον Παναή Σκουρλέτη κι όχι με τον Γιώργη τον Κουρή;
Ο Γιώργης ο Κουρής λοιπόν, για μια ακόμη φορά, χαράσσει την πολιτική ατζέντα του τόπου με τα πρωτοσέλιδά του-στις πιο κρίσιμες περιόδους της μεταπολίτευσης.
Κανείς από τους μεγαλοεκδότες ή τα κανάλια τους δεν μπορεί να παίξει τη μπάλα που κατέχει ο Κουρής.
Πιο θανατηφόρος απ΄όλους τους πολιτικούς συντάκτες είναι ο Γιώργης ο Κουρής, ο εξολοθρευτής με το παπί.

Όπως όλα δείχνουν ο Κεφαλλονίτης θα σύρει τους Σαμαρά-Βενιζέλο σε πρόωρες εκλογές. ...


Άμεση παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της κυριακάτικης kontranews για την επιχείρηση «κουμπαράς»
Παλαιότερα οι κουμπαράδες ήταν κοκκάλινοι, τώρα είναι από… τενεκέδες!
Σεισμικές δονήσεις στο πολιτικό σκηνικό προκάλεσε η συγκλονιστική αποκάλυψη της Κυριακάτικης kontranews για τις παρασκηνιακές κινήσεις διαπλεκομένων επιχειρηματιών με το σύστημα, να χειραγωγήσουν την εκλογή Προ- έδρου της Δημοκρατίας, ρίχνοντας στην πιάτσα πακτωλό μαύρου χρήματος.
Το σχέδιο για τη νέα αποστασία - συνηθισμένο για τα ελληνικά πολιτικά χρονικά - προκάλεσε μετωπική σύγκρουση ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας πανικό στη συγκυβέρνηση και νευρικό κλονισμό στο σύστημα της διαπλοκής που μεθόδευε το μεγάλο κόλπο. Χαρακτηριστικό του κλίματος που έχει διαμορφωθεί, αποτελεί και η επι- στράτευση ακόμη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αλλά και η πρωτόγνωρη στα χρονικά παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κυρίας Γκοτζαμάνη.
Όλα άρχισαν όταν στη διάρκεια της πρωινή εκπομπή του MEGA, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖA, αναφέρθηκε στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Κυριακάτικης kontranews».
Διάβασα είπε ο κ. Σκουρλέτης ότι υπάρχουν κάποιοι φίλοι σας επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν βγάλει κουμπαρά υπέρ αυτού του σκοπού. Για να μαζέψουν τους 180. Έτσι διάβασα. Η αναφορά του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε τη νευρική αντίδραση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, αλλά και του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά που κατήγγειλε τον Αλέξη Τσίπρα για υποκίνηση πολιτικής ανωμαλίας, ενώ τον χαρακτήρισε παράγοντα αποσταθεροποίησης! Το μέγεθος των αντιδράσεων δε δικαιολογείται σε καμία περίπτωση. Εκτός και αν επιδιώκουν να προλάβουν τα χειρότερα. Γιατί ο κ. Σκουρλέτης είναι σίγουρο ότι δεν βασίστηκε μόνο στα αποκαλυπτικά στοιχεία του δημοσιεύματος της «Κυριακάτικης kontranews», αλλά προφανώς έχει και δική του πληροφόρηση από κλειστές πηγές. Εξάλλου λίγο αργότερα με τη θέση του κ. Σκουρλέτη ταυτίστηκε απόλυτα και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς. Σύμφωνα με πληροφορίες στη Κουμουνδούρου έχουν διασταυρώσει και τεκμηριώσει κάποιες κινήσεις κορυφαίων επιχειρηματικών παραγόντων, οι οποίοι τους τελευταίους μήνες επιχειρούν να συγκεντρώσουν ένα μεγάλο ποσό. Την πρωτοβουλία σύμφωνα με πληροφορίες έχει αναλάβει γνωστός εφοπλιστής, ο οποίος ισχυρίζεται ότι το ποσό που θα συγκεντρωθεί, χρειάζεται για τις ανάγκες εξαγοράς βουλευτών προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Βέβαια μέχρις στιγμής δεν έχει εκδηλωθεί ή τουλάχιστον δεν έχει αποκαλυφθεί κάποια απόπειρα δωροδοκίας βουλευτή. Εξάλλου η απόσταση μέχρι την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι μεγάλη και μέχρι τότε θα παιχτούν πολλά παιχνίδια στο προσκήνιο και κυρίως στο παρασκήνιο. Οποιαδήποτε απόπειρα εξαγοράς βουλευτών δεν πρόκειται να έχει τα αγοραία χαρακτηριστικά του ’65, γιατί οι μέθοδοι χειραγώγησης του πολιτικού συστήματος έχουν αλλάξει και αυτοί που αναλαμβάνουν εργολαβικά να στήσουν μια κρίσιμη ψηφοφορία, είναι ειδικοί στις χειρουργικές κινήσεις για να μην εκθέσουν τους επίορκους βουλευτές. Πάντως οι εκδηλώσεις πανικού και η στοχοποίηση του Αλέξη Τσίπρα, τόσο από τον Αντώνη Σαμαρά, όσο και απ’ τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αποκαλύπτουν ότι μεθοδεύεται πολιτική εκτροπή. Στη κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η νέα πρωτοφανής θέση που διατύπωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ότι μπορεί να γίνει εκλογή προέδρου και με λιγότερους από 180 βουλευτές με πρόσχημα την απουσία των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Η βόμβα Σκουρλέτη
«Πυρηνική βόμβα» στο πολιτικό σκηνικό αποτέλεσαν οι δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος επικαλούμενος το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Κυριακάτικης Kontranews, μίλησε εμμέσως πλην σαφώς για χρηματισμό βουλευτών από επιχειρηματίες ενόψει προεδρικής εκλογής προκειμένου να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.
«Εγώ διάβασα σε μια κυριακάτικη εφημερίδα ότι υπάρχουν κάποιοι φίλοι σας επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν βγάλει κουμπαρά υπέρ αυτού του σκοπού. Για να μαζέψουν τους 180. Έτσι διάβασα», είπε αυτολεξεί ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στην τηλεόραση του Μega με αποτέλεσμα να ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος,- μαινόμενος- έκανε λόγο για «πολιτική αγυρτεία», ενώ λίγο αργότερα ακολούθησαν και τα «πυρά» της Σοφίας Βούλτεψη. «Ο κ. Σκουρλέτης συνέχισε την αθλιότητα Τσίπρα», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος. «Τους παραδίδουμε στην περιφρόνηση του ελληνικού λαού», είπε για να προσθέσει ότι οι Έλληνες βουλευτές ούτε εκβιάζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε εξαγοράζονται από κανέναν. «Και ο τελευταίος Έλληνας πια έμαθε ότι ο “κουμπαράς” του ΣΥΡΙΖΑ είναι γεμάτος μόνο με ψεύδη, συκοφαντίες και ύποπτες καταγγελίες», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωσή της.
Στο παιχνίδι τέλος, μπήκε και ο εξ’ απορρήτων συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα Νίκος Παππάς, ο οποίος σε ραδιοφωνική συνέντευξη ξεκαθάρισε ότι «Ο κ. Σκουρλέτης έκανε μια αναφορά πάνω σε ένα δημοσίευμα, το οποίο νομίζω ότι έχει και αυτό την αξία του».  Ο ίδιος, χαρακτήρισε «πάρα πολύ ακριβής και μελετημένη» την τοποθέτηση του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζοντας σε όλους τους τόνους ότι «ο κ. Σκουρλέτης κινήθηκε όπως θα έπρεπε και έχει την απόλυτη στήριξή μας πάνω σ’ αυτήν την αποστροφή».

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου
Έρευνα για το αδίκημα της “δωροδοκίας Βουλευτή” διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Γκουτζαμάνη παρεμβαίνοντας στη σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση που προκάλεσαν οι αναφορές του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη περί συγκέντρωσης χρημάτων από επιχειρηματίες για να αναδειχτεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η  κα Κουτζαμάνη διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση , αν και η δήλωση του κ. Σκουρλέτη, ήταν επίκληση πρότερου δημοσιεύματος για το θέμα. Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία ώρα Μέγκα, είπε επί λέξει:  “Εγώ διάβασα σε μια κυριακάτικη εφημερίδα την kontranews ότι υπάρχουν κάποιοι φίλοι σας επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν βγάλει κουμπαρά υπέρ αυτού του σκοπού. Για να μαζέψουν τους 180. Έτσι διάβασα». Η κυρία Κουτζαμάνη διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί  εάν έχει τελεστή η αξιόποινη πράξη  της δωροδοκίας βουλευτή.
Η εντολή της προκαταρκτικής έρευνας δόθηκε στον προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών Παναγιώτη Καραγιάννη, ο οποίος με τη σειρά του θα την αναθέσει σε αντεισαγγελέα Εφετών.
Το πρώτο πράγμα που θα κάνει ο εισαγγελέας είναι βέβαια να καλέσει τον κ. Σκουρλέτη, ο οποίος βέβαια με βάσει τη δήλωσή του θα παραπέμψει στο δημοσίευμα της Κυριακάτικης εφημερίδας . Η αναφορά αυτή του κ. Σκουρλέτη στον τηλεοπτικό σταθμό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υφυπουργού Ανάπτυξης Γεράσιμου Γιακουμάτου, ο οποίος ήταν παρών στο τηλεοπτικό  στούντιο και έκανε λόγο για «πολιτική αγυρτεία».

Σαμαράς: Παράγοντας αποσταθεροποίησης ο Τσίπρας
Σε παρέμβασή του μετά την εντολή για τη διεξαγωγή εισαγγελικής έρευνας ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα σαν «παράγοντα αποσταθεροποίησης και υποκινητή πολιτικής ανωμαλίας» καλώντας τον «να τεκμηριώσει αμέσως τις καταγγελίες του με ονόματα και στοιχεία». Όλόκληρη η δήλωση του κ. Αντώνη Σαμαρά έχει ως εξής: «Χαιρετίζω την παρέμβαση των Δικαστικών Αρχών για τα άθλια υπονοούμενα του ΣΥΡΙΖΑ περί σχηματισμού βουλευτών. Μόλις προχθές, είχα καταγγείλει τον κ. Τσίπρα στη Βουλή, για πρωτοφανή απόπειρα τρομοκράτησης του φρονήματος και σπίλωσης της συνείδησης όσων βουλευτών θα ψηφίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Καλώ τον κ. Τσίπρα να τεκμηριώσει αμέσως τις καταγγελίες του με ονόματα και στοιχεία. Διαφορετικά, αποκαλύπτεται ως παράγοντας αποσταθεροποίησης και υποκινητής πολιτικής ανωμαλίας, σε κρίσιμες για τον τόπο στιγμές».
Βενιζέλος: Η παρέμβαση του Α.Π. θα αποκαλύψει το μέγεθος της θεσμικής αθλιότητας
«Η δικονομικά και θεσμικά επιβεβλημένη προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η κυρία Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα αποκαλύψει το μέγεθος της θεσμικής αθλιότητας εκείνων που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να κρατήσουν ζωντανή τη στρατηγική της εφόδου για την ποθητή κατάληψη της εξουσίας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βαγγέλης Βενιζέλος, σχολιάζοντας την επείγουσα προκαταρκτική εξέταση που παρήγγειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.
«Τώρα όποιος έχει να πει οτιδήποτε ας το πει. Αλλιώς ας πάψει να δηλητηριάζει το δημόσιο βίο και κυρίως ας πάψει να εκδηλώνει την πρόωρη αλαζονεία του με εκβιασμούς, απειλές και συκοφαντίες.
»Ισχύουν δυστυχώς απολύτως όσα είπα στην παρέμβασή μου, στην τελευταία φάση της συζήτησης, στη Βουλή, την περασμένη Παρασκευή το βράδυ», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

ΣΥΡΙΖΑ: Ευελπιστούμε η ετεροχρονισμένη εισαγγελική έρευνα να ρίξει άπλετο φως
Με μια σύντομη ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει την προκαταρκτική έρευνα της Δικαιοσύνης, μετά τις δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη περί χρηματισμού βουλευτών από επιχειρηματίες, εν όψει τις προεδρικής εκλογής. «Ευελπιστούμε πως η ετεροχρονισμένη εισαγγελική έρευνα θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει: «Θεωρούμε πως ο πρωθυπουργός θα γίνει αρωγός της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης,  έτσι ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση».

• Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος, σήμερα θα κάνει δηλώσεις σχετικά με το σοβαρό θέμα των καταγγελιών για σχεδιαζόμενο χρηματισμό βουλευτών.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.