Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Σιγά μην ιδρώσει το αυτί του κ. Αθανασίου. Κόρακας κοράκου μάτι βγάζει; Εδώ τον φτύνουν και λέει ότι... ψιχαλίζει!!!

"Στοχαστικά Γονατογραφήματα"
Τελικά πότε θα μάθουμε τι έγινε με την "Ωμή παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης" που  είχε καταγγείλει, τον περασμένο Μάιο,  η πρόεδρος του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με αφορμή την υπόθεση αντιδικίας μεταξύ του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου;


Σύμφωνα με την αναφορά-σοκ της προέδρου του δικαστηρίου η οποία εστάλη στον Υπουργό Δικαιοσύνης, με αριθμό πρωτοκόλλου 1605/24-04-2014, και κοινοποιήθηκε στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η καταγγέλλουσα δικαστικός τονίζει ότι δέχτηκε πιέσεις και απειλές για πρόωρο τερματισμό της πορείας της στο δικαστικό σώμα. 
 


Μετά την πρώτη εντύπωση και τα "σεντόνια" των ρεπορτάζ, συνήθως, σοβαρές υποθέσεις καλύπτονται από άλλες πιο επίκαιρες και παραμένουν αναπάντητες, έως ότου για κάποιους λόγους το ενδιαφέρον αναθερμανθεί και έρθει στην επικαιρότητα.
Μέσα από αυτή τη λογική, δυστυχώς και για εμάς, είδαμε ότι αυτή η υπόθεση έχει "σταματήσει" να ενδιαφέρει την επαγγελματική δημοσιογραφία εδώ και πέντε μήνες, λες και αυτή η υπόθεση δεν υπήρξε ως συνέχεια ποτέ.
Αναθερμαίνουμε λοιπόν την υπόθεση και περιμένουμε μήπως από τους επαγγελματίες που μας "σκανάρουν" το δει ως ενδιαφέρον θέμα. Τους πληροφορούμε λοιπόν και ενδιαφέρον είναι και σημαντικό για την δικαιοσύνη και ίσως θα έπρεπε να περιμένουμε από τα αρμόδια συνδικαλιστικά της όργανα να ζητήσουν να "τελεσιδικίσει" και να μην αιωρείται η πρακτική κυβέρνηση ανώτατων δικαστηρίων ως συγγενικά ή ακόμη χειρότερα συγκοινωνούντα δοχεία με τις όποιες σκέψεις ή υποθετικούς συνειρμούς έχουν ή από αυτές που ίσως συνεπάγονται και αδικούν τους έντιμους και τους αδέκαστους υπερασπιστές των δημοκρατικών μας αξιών (όσες απέμειναν και αν απέμειναν).

Νάσος

Ακολουθούν ασχολίαστα κάποια δημοσιεύματα που ενισχύουν τα παραπάνω:


1.

Για την υποτιθέμενη ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης στον τόπο μας έχουν αναλωθεί τόνοι μελάνης.
Η περίπτωση όμως της Συμπολίτισας - Συμπατριώτισας μας κ. ΓΕΩΡΓΙΤΣΗ είναι ενδεικτική και χαρακτηριστική επί του θέματος αυτού και τα λέει ΟΛΑ.
Η κ. Γεωργίτση Ευαγγελία είναι Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών, και με την ιδιότητα της αυτή(της Προέδρου του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών), εκδίκασε και την αγωγή του Προέδρου των ΑΝ. ΕΛ. Παν. Καμμένου εναντίον  του τότε Υπουργού  Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος τον είχε συκοφαντήσει ότι το σκάφος Iliatoras of London του ανήκε και πως το είχε δηλωμένο ως ιδιοκτησία of shore εταιρείας, προκειμένου να γλυτώσει φόρους. 
Η δικαστής λοιπόν ζήτησε να επιδικαστεί  ως αποζημίωση υπέρ  του Καμμένου το ποσό των 100.000 ευρώ, κι αυτό την έφερε αντιμέτωπη με την υπόδουλη στην Τρόικα και στη Μέρκελ κυβέρνηση της Ν.Δ. και του ΠαΣόκ (Σαμαρά και Βενιζέλου).
Τα υπόλοιπα μέλη του Πολυμελούς Δικαστηρίου, που είχαν προφανώς «ενημερωθεί» σχετικά, ζήτησαν να επιδικαστεί σε βάρος του  Γεωργιάδη το ευτελές ποσό των 15.000 ευρώ, μήπως και εξαντληθεί οικονομικά ο τηλεπωλητής βιβλίων και γνωστός κωλοτούμπας, τέως Υπουργός Υγείας και νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος, που τα έκανε όλα συντρίμμια στον τομέα της υγείας (πάντα βέβαια για την...καλή μας την υγεία!!!), όταν είναι γνωστό ότι για αντιδικίες μισθοσυντήρητων πολιτών (συκοφαντική δυσφήμιση) επιδικάζονται καθημερινά πρόστιμα των 30.000 και 50.000 ευρώ.
Όπως έμαθε η Πρόεδρος (κατόπιν εορτής βέβαια), οι υπόλοιποι σύνεδροι του Προεδρείου είχαν κάνει προδιάσκεψη για τη λήψη της απόφασης, ερήμην της. Όταν λοιπόν τα πληροφορήθηκε όλα αυτά η κ. Γεωργίτση έκανε αυστηρές συστάσεις τόσο στον εισηγητή όσο και στους λοιπούς συνέδρους, για το γεγονός ότι πραγματοποίησαν Προδιάσκεψη ερήμην  και εν αγνοία της.
Έκανε δηλαδή αυτό που όφειλε να κάνει, ως έντιμη δικαστής που είναι. 
Όμως το σίριαλ δεν είχε τελειωμό. Ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κάλεσε την κ. Γεωργίτση στο γραφείο του, αφού προηγουμένως είχε δει τα υπόλοιπα μέλη της σύνθεσης, στην οποία Προΐσταντο η κ. Γεωργίτση και την επέπληξε αυστηρά. 
Και μάλιστα, όπως λέει στην αναφορά που έκανε προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης τον Απρίλη του 2014 (η οποία κοινοποιήθηκε και στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων), ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου την απείλησε κιόλας!!!
Σιγά μην ιδρώσει το αυτί του κ. Αθανασίου. Κόρακας κοράκου μάτι βγάζει; Εδώ τον φτύνουν και λέει ότι... ψιχαλίζει!!!
Τελικά, η Δικαιοσύνη δεν είναι εντελώς...τυφλή

                                                                       Χαιρετίσματα,   Γιάννης Μπαμπαδήμας
2. Ο «δεξιός και θρήσκος» πρόεδρος του Αρείου Πάγου

 Σύμφωνα με καταγγελία δικαστικού, και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Μιχάλης Θεοχαρίδης, αποδεικνύεται λαμόγιο της κυβέρνησης Σαμαρά. Προφανώς μέλος κι αυτός της «δεξιάς και θρήσκας» συνιστώσας της Δικαιοσύνης, παρέα με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη. Άλλωστε ο Μιχάλης Θεοχαρίδης διορίστηκε πρόεδρος του Αρείου Πάγου πριν από 10 μήνες περίπου, «μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών που διεξήχθησαν στο Υπουργικό Συμβούλιο» της κυβέρνησης Σαμαρά.
Στην καταγγελία της η δικαστικός Ευαγγελία Γεωργίτση, πρόεδρος του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, μιλάει για παρέμβαση και πιέσεις του προέδρου του Αρείου Πάγου Μιχάλη Θεοχαρίδη (μέχρι και «γελοία» την αποκάλεσε), ώστε η δικαστικός να μειώσει τη χρηματική ποινή που πρότεινε εις βάρος του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, στα πλαίσια της καταδικαστικής απόφασης του δικαστηρίου εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του Πάνου Καμμένου.

Αντιγράφουμε από το zougla.gr που έβγαλε στη δημοσιότητα την καταγγελία της δικάστικού:


Η Πρόεδρος Πρωτοδικείου Ευαγγελία Γεωργίτση που εκδίκασε την αγωγή του Π. Καμμένου σε βάρος του Α. Γεωργιάδη, για συκοφαντική δυσφήμηση, όσον αφορά στην υπόθεση του σκάφους Iliatoras, καταγγέλλει -μέσω αναφοράς- την παρέμβαση και τις πιέσεις του προέδρου του Αρείου Πάγου ώστε να μειώσει τη χρηματική ποινή ειδάλλως θα τιμωρούνταν με. πειθαρχικό παράπτωμα και ως εκ τούτου δεν θα προαγόταν.

Σύμφωνα με την αναφορά-σοκ της προέδρου του δικαστηρίου η οποία εστάλη στον Υπουργό Δικαιοσύνης, με αριθμό πρωτοκόλλου 1605/24-04-2014, και κοινοποιήθηκε στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η καταγγέλλουσα δικαστικός τονίζει ότι δέχτηκε πιέσεις και απειλές για πρόωρο τερματισμό της πορείας της στο δικαστικό σώμα.

Όπως αναφέρει στην καταγγελία της: «Κλήθηκα από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, χωρίς να γνωρίζω τον λόγο. Κατά την επίσκεψή μου στον τέταρτο όροφο του Αρείου Πάγου διαπίστωσα ότι ο κ. Πρόεδρος είχε δεχθεί προηγουμένως σε ακρόαση και τους τρεις συνέδρους της συνθέσεώς μου. Κατά την είσοδό μου στο γραφείο του κ. Προέδρου δέχτηκα, αιφνιδιαζόμενη, τις αυστηρές επιπλήξεις του, χωρίς καν να ακουστώ, για το έντονο ύφος με το οποίο είχα διατυπώσει την άποψή μου κατά τον χρόνο της προσδιάσκεψης».

Όπως αναφέρει η δικαστικός άκουγε έκπληκτη τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου και απάντησε ότι δεν είχε γίνει καμία διάσκεψη! Διαπίστωσε δε, από όσα της είπε ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ότι είχε προηγηθεί διάσκεψη των υπόλοιπων μελών του δικαστηρίου εν αγνοία της και ουσιαστικά είχε ληφθεί απόφαση!
«Ο πρόεδρος συνέχιζε να με επιπλήττει, θεωρώντας απαράδεκτες τις συστάσεις μου προς τα μέλη της συνθέσεως, οι οποίες, κατά την άποψή του, "με καθιστούν γελοία", συνέχισε δε διατυπώνοντας την άποψή του ότι δεν έχω αντιληφθεί σοβαρά τον ρόλο μου ως δικαστικός λειτουργός", ότι "εκθέτω με την συμπεριφορά μου αυτή το δικαστικό σώμα", ότι του θυμίζω "ένα δικαστή από τη Θεσσαλονίκη που νόμιζε ότι ήταν αυτός ο μόνος έντιμος με αποτέλεσμα να μην τον συναναστρέφεται κανένας συνάδελφός του και να απομονωθεί"», σημειώνει στην αναφορά.

Για την ουσία της υπόθεσης αναφέρουμε ότι και οι υπόλοιποι δύο δικαστές οι οποίοι δίκασαν την υπόθεση συμφώνησαν με την καταδικαστική απόφαση εναντίον του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη διαφωνώντας μόνον ως προς το ύψος της χρηματικής ποινής. Εκατό χιλιάδες ευρώ είχε προτείνει η κυρία Γεωργίτση, δεκαπέντε εκείνοι με το επιχείρημα ότι το πρόστιμο ήταν δυσανάλογο των εισοδημάτων του, όταν για αντιδικίες μισθοσυντήρητων πολιτών (συκοφαντική δυσφήμιση), επιδικάζονται καθημερινά πρόστιμα των 30 και 50 χιλιάδων ευρώ…

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις, δεν υπήρξε έντονη αντίδραση από την πλευρά της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.
Το zougla.gr επικοινώνησε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου ο οποίος δήλωσε ότι  «είμαι ενήμερος για το θέμα. Έχω διαβάσει την αναφορά της Προέδρου Πρωτοδικών και θα εξετάσω την υπόθεση».

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε στην εφημερίδα μας ότι «η πρόεδρος Πρωτοδικών στο δικαστήριο δεν με άφησε να μιλήσω σχεδόν καθόλου. Δεν γνωρίζω για την αναφορά που έχει κάνει και είμαι έτοιμος να προχωρήσω σε μηνύσεις».
Ενήμερος για την υπόθεση αυτή είναι και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μιχάλης Θεοχαρίδης ο οποίος δεν θέλησε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο λόγω του θεσμικού του ρόλου.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την αναφορά-καταγγελία
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.