Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Πολιτική δήλωση του Γεωργίου Παπασίμου, Υποψηφίου βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Εκλογική Περιφέρεια Τρικάλων

«Να ξαναστήσουμε την ελπίδα, αυτή είναι η αποστολή μας» Ernst Bloch
Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στα Τρίκαλα, ως επιστέγασμα της πολιτικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με την Πολιτική Κίνηση Ιδεών και Δράσης «ΠΡΑΤΤΩ», της οποίας είμαι ιδρυτικό μέλος, έχει πρωτίστως τον στόχο και τον χαρακτήρα της όσο πιο μεγάλης εκλογικής ισχυροποίησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και των συνεργαζομένων δυνάμεων για την αυτοδύναμη εκλογή μιας νέας ισχυρής κυβέρνησης Σωτηρίας της Ελλάδος.
Ελλάδα, που βρίσκεται στην κρισιμότερη περίοδο της νεότερης Ιστορίας της. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και τρομακτικοί, για Ευρωπαϊκή Χώρα εν καιρώ ειρήνης. Ανεργία, που, ήδη, ξεπερνά το 27% (στους νέους φθάνει το 60%), το ΑΕΠ έχει, ήδη, μειωθεί κατά 25% από την έναρξη της κρίσης και της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών, το μέσο μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα έχει μειωθεί πάνω από 40% και το δημόσιο χρέος βρίσκεται στο 180% του ΑΕΠ, από 120%, που ξεκίνησε με την έναρξη της μνημονιακής «καταιγίδας» το 2010.
Ο μνημονιακός νεοφιλελεύθερος «οδοστρωτήρας» αποτέλεσε, έτσι, μια εθνικά εγκληματική πολιτική, που οδηγεί την Χώρα σε συνθήκες ιστορικής στρατηγικής εθνικής ήττας, αντίστοιχης αναλογικά με την Μικρασιατική Καταστροφή.
Ο «οδυνηρός κατήφορος» της Χώρας μας συμπληρώνεται από την εκχώρηση τμημάτων εθνικής κυριαρχίας της τοπικής πολιτικής «ελίτ», που λειτουργεί ως «θεραπαινίδα» του συστήματος της οικονομικής ολιγαρχίας, συναποτελώντας το «σύστημα παρακμής», στους ξένους δανειστές και στην Τρόικα, οι οποίοι, με συστηματικό τρόπο, οδηγούν τη Χώρα σε πλήρη απορρύθμιση, έχοντας, προφανώς, «στο πίσω μέρος του μυαλού τους» την οιονεί «δήμευση» της δημόσιας, αλλά και ιδιωτικής περιουσίας.
Το μείζον ζήτημα σήμερα για την Ελλάδα, είναι η άμεση ανατροπή αυτού του σάπιου κλεπτοκρατικού «συστήματος της παρακμής», που «βρίσκεται στο απυρόβλητο», συνεχίζοντας το «φαγοπότι» σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, ελέω και υπέρ των ξένων «ομοαίματων» διεθνών τοκογλύφων δανειστών, από ένα ισχυρό δημοκρατικό προοδευτικό και πατριωτικό αντιμνημονιακό Μέτωπο Σωτηρίας, με βασικό κορμό τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τις άλλες δημοκρατικές, προοδευτικές, πατριωτικές δυνάμεις, που συνεργάζονται μαζί του.
Έτσι, στις 25 Ιανουαρίου, για το συμφέρον του Ελληνικού Λαού απαιτείται η αυτοδύναμη ενίσχυση της κυβέρνησης Σωτηρίας, που θα αναγεννήσει την Ελλάδα, εφαρμόζοντας το, ήδη, διακηρυγμένο πρόγραμμα Σωτηρίας της, με άμεσους στόχους:

Πρώτον, την ανακοπή της καταστροφικής «πολεμικού τύπου» υφεσιακής πορείας της Χώρας και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Δεύτερον, την προώθηση άμεσα της μεταρρύθμισης του «σαθρού» και διεφθαρμένου πολιτικού εποικοδομήματος, των ενδιάμεσων θεσμών και του δημοσίου τομέα γενικά, μέσα από το «χτύπημα» των μηχανισμών ελέγχου του «συστήματος παρακμής» και της «μηχανής των κερδών», τον εκδημοκρατισμό των δομών – λειτουργιών του Κράτους και τον δημοκρατικό έλεγχο.
Τρίτον, την εφαρμογή ενός νέου οικονομικού αναπτυξιακού μοντέλου για την ουσιαστική παραγωγική ανασυγκρότηση της Χώρας.
Τέταρτον, την αποτροπή της πλήρους αποικιοποίησης της Ελλάδος, που έχει μετατραπεί, με ευθύνη του μνημονιακού πολιτικού προσωπικού και της παρασιτικής οικονομικής ολιγαρχίας, σε «αποικία χρέους» του Βερολίνου.
Πέμπτον, την αποστολή ισχυρού μηνύματος σε όλους τους Ευρωπαϊκούς Λαούς, για την αλλαγή πορείας της Ευρώπης από την σκληρή μονεταριστική λιτότητα, με την επικράτηση ενός ριζοσπαστικού Ευρωπαϊσμού υπέρ των Λαών, και όχι του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.
Στην σημερινή «κρίση χρέους», είναι γεγονός ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, ούτε ανώδυνες επιλογές. Το πραγματικό δίλημμα σήμερα, μπροστά στην κάλπη, είναι, αν ο Ελληνικός Λαός θα υποστεί θυσίες χωρίς αντίκρισμα, από την συνέχιση της νεοφιλελεύθερης μονεταριστικής μνημονιακής πολιτικής, όπως γίνεται σήμερα, μέσω του «μνημονιακού «οδοστρωτήρα» ή οι θυσίες του «θα πιάσουν τόπο», για ένα καλύτερο μέλλον, με την εκλογική αυτοδύναμη ενίσχυση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και των συμμαχικών του δυνάμεων, για την δημιουργία μιας ισχυρής κυβέρνησης Σωτηρίας της Ελλάδος.
Η «κρίση χρέους» της Ελλάδος και των άλλων Χωρών της Ευρωπαϊκής περιφέρειας, ολοένα και περισσότερο, μετατρέπεται σε «κόμβο» όλων των αντιθέσεων αυτής της κρίσης στην Ευρώπη, που, από τον τρόπο επίλυσής τους θα εξαρτηθεί η γενικότερη πορεία της Χώρας στις επόμενες δεκαετίες, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι κυρίαρχες οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις του κλεπτοκρατικού συστήματος στην Ελλάδα και των ξένων «προστατών» τους και διεθνών τοκογλύφων, είναι βέβαιο, ότι θα κάνουν τα πάντα για να ελέγξουν τις λαϊκές αντιδράσεις και να στρέψουν τις κοινωνικές «εκρήξεις» σε άλλες ατραπούς, προκειμένου να αποφύγουν την προοδευτική αλλαγή, με στόχο τον έλεγχο της Χώρας ως «αποικίας χρέους».
Γι’ αυτό, έχουν ήδη επιδοθεί σε μια γιγαντιαία επίθεση δημιουργίας φόβου και «τρομολαγνείας». Πλην όμως, ματαιοπονούν, γιατί αντίπαλός τους είναι, πλέον, το ισχυρό ρεύμα ελπίδας, που διατρέχει και διαπερνά την πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού.
Η ανατροπή του πολιτικού «συστήματος παρακμής» και της ξένης επιτροπείας είναι μονόδρομος μπροστά στις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου, όπως και η απαρχή μιας προοδευτικής νέας Μεταπολίτευσης στην Ελλάδα.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χ. ΠΑΠΑΣΙΜΟΣ, Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Νομού Τρικάλων
 Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω
Δ.Δ. Κεφαλοβρύσου Δήμου Τρικκαίων, Τ.Κ. 41200, Τηλ.: 24310.85162
Φιλοτίου 2-4, Αθήνα, Τ.Κ. 11362, Τηλ.: 210.8237.140, 6972.924356
Fax: 210.8218.633, e-mail: g.papasimos@gmail.com

Fb: Παπασίμος Γιώργος   Blog: https://papasimos.wordpress.com/   Twitter: https://twitter.com/papasimosg

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.