Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

kalami.net/USA: Τι δήλωσε ο νέος Προέδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μετά την ψηφοφορία για την εκλογή του στη Βουλή

Ως μέγιστο χρέος απέναντι στον πολίτη και στο Σύνταγμα αποδέχθηκε την εκλογή του από τη Βουλή 
ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, τον οποίο επισκέφθηκε στις 22.30 
η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, για να του ανακοινώσει το αποτέλεσμα.
 Φώτο σχόλιο από kalami.net/USA: Γιατί να επιλεγεί, γιά τον ρόλο ''γλάστρας'' της ελληνικής Δημοκρατίας, ως πρόεδρος, πολιτικό-κομματικό πρόσωπο; Καλύτερος δεν θα ήταν ένας Ηλίας Ψηνάκης ή ένας Λάκης Γαβαλάς; Θα έδιναν ζωή στον ''θεσμό''.
Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδέχτηκε ως ύψιστο χρέος απέναντι στον πολίτη και στο Σύνταγμα, την εκλογή του από τη Βουλή, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο γραφείο της προέδρου του Κοινοβουλίου, Ζωής Κωνσταντοπούλου.
«Η ύψιστη τιμή μετατρέπεται από αυτή τη στιγμή σε ύψιστο χρέος. Το χρέος αυτό συμπυκνώνεται στον όρκο του Προέδρου της Δημοκρατίας», είπε ο κ. Παυλόπουλος και έχει τέσσερις άξονες: 

Την απαρέγκλιτη τήρηση του Συντάγματος χωρίς καμία έκπτωση, την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας, την προστασία των αδυνάτων και του δημοσίου συμφέροντος
«Υπεράσπιση για να βγούμε από τον εφιάλτη της κρίσης που ζούμε. Δίνουμε τον αγώνα μαζί με τους ευρωπαϊκούς λαούς, όχι μόνο για μας αλλά για την ίδια την Ευρώπη» σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.
«Ξαναγυρίζουμε στις ρίζες της που έθεσαν οι ιδρυτές της» πρόσθεσε και τόνισε ότι όπως δεν έκανε μέχρι τώρα εκπτώσεις αυτό και θα πράξει μέχρι την τελευταία ημέρα που θα βρίσκεται στο υψηλότερο αξίωμα της Πολιτείας.

 Από τη πλευρά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου, εξέφρασε την ελπίδα ο κ. Παυλόπουλος να δώσει ένα νέο νόημα στον θεσμό του Προέδρου, ενώ εξήρε τους χειρισμούς του νέου προέδρου της Δημοκρατίας στα γεγονότα του 2008, μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κ. Παυλόπουλος δεν θα διστάσει να πει όχι -στο εσωτερικό και στο εξωτερικό- και δεν θα διστάσει να ενεργοποιήσει μηχανισμούς όπως δημοψηφίσματα.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.