Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Παγκόσμιο κύμα συμπαράστασης - Όλος ο πλανήτης στο πλευρό της Ελλάδας (Φωτογραφίες - VIDEO)


•    Μαζικές διαδηλώσεις υπέρ της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα σε όλο τον κόσμο
•    «Βούλιαξε» το Σύνταγμα και όλες οι πλατείες της χώρας
Από άκρη σε άκρη σε ολόκληρη την υφήλιο ακούστηκε  το παγκόσμιο αίτημα για «Ανάσα Αξιοπρέπειας» στην Ελλάδα, με τους πολίτες όλου του κόσμου να τάσσονται ξεκάθαρα υπέρ των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης και κατά των εκβιασμών της Ευρώπης των τοκογλύφων, ενόψει της σημερινής κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup.
Εντυπωσιακές ήταν οι συγκεντρώσεις συμπαράστασης προς την χώρα μας που ξεκίνησαν εντός των συνόρων αλλά έφτασαν μέχρι τα πέρατα της οικουμένης.
Από την Κρήτη μέχρι την Θράκη και από την παγωμένη Φινλανδία μέχρι τη Βραζιλία και την μακρινή Αυστραλία σύσσωμη η παγκόσμια κοινή γνώμη «φώναξε» με όλη τη δύναμη της φωνής της ώστε να εισακουστούν οι προτάσεις της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και να μπει ένα τέλος στην αιματηρή λιτότητα που έχει πλήξει ανεπανόρθωτα τη χώρα μας.

«Βούλιαξε» το Σύνταγμα
Καρφίτσα δεν έπεφτε χθες στην πλατεία Συντάγματος, όπου περισσότεροι από 20.000 διαδηλωτές έδωσαν βροντερό παρόν σε ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο δίχως προηγούμενο. ...
Το αδιαχώρητο επικράτησε στην Λ.Αμαλίας,  την Όθωνος, τη Β.Γεωργίου Ά και την Αθανασίου Διάκου, που έμειναν κλειστές για περισσότερες από τέσσερις ώρες.
Πολίτες από κάθε γωνιά του Λεκανοπεδίου γέμισαν ασφυκτικά τους δρόμους γύρω από τη Βουλή, δηλώνοντας την απόλυτης στήριξή τους στους κυβερνητικούς χειρισμούς σε αυτές τις κρίσιμες για τον τόπο διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.
Παράλληλα, έστειλαν τελεσίγραφο στην Γερμανία και την υπόλοιπη Ευρώπη ότι «φτάνει πια με τη λιτότητα και τα μνημόνια».

«Σβήστε το χρέος», «Το κρύο το αντέχω, την πείνα όχι…» και «Σταματήστε τη Μέρκελ, ξεκινήστε τη Δημοκρατία» ανέγραφαν τα πλακάτ ενώ πολλές φορές ακούστηκε το γνωστό σύνθημα «Έξω η Μέρκελ από την Ελλάδα».
Κάποιοι από τους διαδηλωτές,  κινούμενοι στο πνεύμα των ημερών, φορούσαν αποκριάτικες στολές και μάσκες που απεικόνιζαν την γερμανίδα Καγκελάριο ή τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Την παράσταση έκλεψε θεατρικό δρώμενο με θέμα τον Αλέξη Τσίπρα να δίνει μάχη κατά της λιτότητας και του χρέους.
Παράλληλα, γιγάντιες ελληνικές σημαίες αλλά και ισπανικές, πορτογαλικές κυματίζαν μεταξύ των συγκεντρωμένων.
Επίσης, διοργανώθηκε και μοτοπορεία από τους «Αγανακτισμένους Μοτοσικλετιστές Ελλάδας», που κατέληξε στο Σύνταγμα.



Στους δρόμους όλοι οι Έλληνες
Εξίσου εντυπωσιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στους δρόμους και τις πλατείες των περισσότερων ελληνικών πόλεων.
Στη Θεσσαλονίκη, πλήθος κόσμου πραγματοποίησε μαζικό συλλαλητήριο τον Λευκό Πύργο, με αίτημα «την έξοδο από τη λιτότητα και τα μνημόνια» και στόχο την έκφραση αλληλεγγύης στις ελληνικές θέσεις.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν ελληνικές σημαίες και τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο, συνοδεία στρατιωτικού αγήματος που  βρέθηκε επιτόπου για την υποστολή της σημαίας.
Λόγω της λαοθάλασσας που κατέκλυσε τη συμπρωτεύουσα έκλεισαν αρκετοί κεντρικοί δρόμοι.
Το μήνυμα της αντίστασης κατά των πολιτικών λιτότητας έστειλαν και οι Πατρινοί, που συμμετείχαν στη μεγάλη κινητοποίηση που έλαβε χώρα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.
Χιλιάδες πολίτες όλων των ηλικιών έδωσαν μαζικά δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση που έγινε με πρωτοβουλία των social media και συλλογικοτήτων, ενάντια στους εκβιασμούς της τρόικας και της Μέρκελ.
Αντίστοιχα οι κάτοικοι της Λαμίας ξεσηκώθηκαν με μαζική διαδήλωση στην πλατεία Πάρκου  στέλνοντας στις Βρυξέλλες το μήνυμα «Δεν εκβιαζόμαστε, Δεν υποκύπτουμε, Δεν φοβόμαστε, Δεν κάνουμε πίσω, Νικάμε».
Το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης στην ελληνική κυβέρνηση, ενόψει του Εurogroup, έστειλαν εκατοντάδες Λαρισαίοι. Αν και σιωπηρό, το συλλαλητήριο κατά των εκβιασμών και υπέρ μιας ανάσας του ελληνικού λαού, ανάσας για την αξιοπρέπειά του και τη Δημοκρατία, είχε απίστευτη δυναμική.
Αντίστοιχες συγκεντρώσεις οργανώθηκαν σε όλα τα μήκη και πλάτη της επικράτειας. Στα Γιάννενα, το Βόλο, την Ορεστιάδα, την  Καβάλα, τη Βέροια, το Μεσολόγγι, τη Μυτιλήνη, τη Νάξο, την Καλαμάτα, την Κέρκυρα, τον Πύργο, τα Χανιά, το Ηράκλειο και όλες τις μεγάλες ελληνικές πόλεις οι πολίτες βγήκαν στις πλατείας για να δηλώσουν ότι βρίσκονται στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα.
Το κάλεσμα που έγινε και πάλι μέσω facebook ανέφερε «Προσπαθούν να μας εκβιάσουν και να μας φοβίζουν. Να μην τους κάνουμε τη χάρη! Να πάρουμε την σκυτάλη και να σηκώσουμε το γάντι! Ήρθε η ώρα να πάρει και ο λαός την υπόθεση της ανατροπής στις πλάτες του. Να υψώσουμε το ανάστημά μας και να στείλουμε ένα παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια, υπέρ της δημοκρατίας και της προκοπής. Να μη μασήσουμε στους εκβιασμούς της ΤΡΟΪΚΑΣ και των υποστηρικτών τους στην Ελλάδα, ολιγαρχία, καναλάρχες.
Ήρθε η ώρα να φοβηθούν αυτοί και να ακούσουν δυνατά τη φωνή μας. Επιλέγουμε την αξιοπρέπεια και ζητάμε για εμάς και τους λαούς όλης της Ευρώπης μια μεγάλη ανάσα αλλαγής. Καλούμε όλους τους λαούς της Ευρώπης να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Συνεχίζουμε με πείσμα και αυτοπεποίθηση. Θα νικήσουμε»!

Παγκόσμιο κύμα συμπαράστασης

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στους Έλληνες πραγματοποιήθηκαν σε εκατοντάδες μεγάλες πόλεις του εξωτερικού.
Στις Βρυξέλλες, μπροστάρης στη διαδήλωση ήταν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος. Νωρίτερα, είχε απευθύνει με επιστολή του κάλεσμα για κινητοποιήσεις «όπου γης σ' Ανατολή και Δύση».
Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς ζήτησε από όλους «να δείξουν τη συμπαράστασή τους, την αλληλεγγύη τους στον Ελληνικό Λαό που αγωνίζεται ν' ανακτήσει την Ανεξαρτησία του και να βγάλει τη θηλιά που του έχουν φορέσει στο λαιμό οι δανειστές του».
Στο Λονδίνο, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την Εθνική Πινακοθήκη, στην πλατεία Τραφάλγκαρ, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα, όπως «Δώστε μία ευκαιρία στην Ελλάδα».
Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στο Παρίσι, όπου συμμετείχαν εκατοντάδες άτομα.
Στην Αυστρία, μεγάλο  συλλαλητήριο στήριξης των ελληνικών θέσεων πραγματοποιήθηκε στην αρχή του μεγαλύτερου εμπορικού δρόμου της Βιέννης, δίπλα στη φημισμένη «Συνοικία των Μουσείων»
Στο συλλαλητήριο, που διήρκεσε πάνω από μιάμιση ώρα και στο οποίοι συμμετείχαν όχι μόνον Αυστριακοί πολίτες και Έλληνες της Αυστρίας αλλά και αρκετοί Ισπανοί, υπήρχαν πανό με επιγραφές όπως: «Έλληνες ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας», «Τέλος με την πολιτική λιτότητας», «Σηκωθείτε και αγωνιστείτε», «Je suis Hellas», ενώ αρκετές ήταν οι ελληνικές σημαίες που κρατούσαν μερικοί στα χέρια ή είχαν ντυθεί με αυτές.
Το αδιαχώρητο από ομογενείς δημιουργήθηκε το Σαββατοκύριακο στο κέντρο της Μελβούρνης, στο Ελληνικό Φεστιβάλ της Lonsdale Street, εκδήλωση που, εκτός των άλλων, είχε σαν θέμα της και την έκφραση αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό.
«Στηρίζουμε τα αδέλφια μας στην Ελλάδα, στην προσπάθειά τους να διαπραγματευτούν μια δικαιότερη συμφωνία για το χρέος. Τους συμπαραστεκόμαστε ολόψυχα σ' αυτή την προσπάθεια τους» δήλωσε στην ομιλία του κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης.
Ο αρχηγός της ομοσπονδιακής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μπιλ Σόρτεν, σημείωσε μεταξύ άλλων πως «απόψε είμαστε όλοι Έλληνες» και ζήτησε μια πιο δίκαιη αντιμετώπιση της Ελλάδας.
Βερολίνο, Μόναχο, Βρέμη, Φραγκφούρτη, Κολονία, Στουτγάρδη, Λισαβόνα, Μπράγκα, Πόρτο, Πορτιμάο, Φάρο, Βιζέου, Παρίσι, Γκρενόμπλ, Νιμ, Ναντ, Μαδρίτη, Λονδίνο, Εδιμβούργο, Άμστερνταμ, Λουξεμβούργο, Ζυρίχη, Λωζάννη, Βιέννη, Κοπεγχάγη, Ελσίνκι, Στοκχόλμη, Όρχους, Όσλο, Όντενσε, Ρίγα, Βουδαπέστη, Σόφια, Βελιγράδι, Λευκωσία, Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον, Μπραζίλια και Σίδνεϊ ήταν μόνο μερικές από τις  πόλεις ανά την υφήλιο όπου κυμάτισαν ελληνικές σημαίες.

«Είναι η μεγάλη δύναμη της Ελλάδας και της κυβέρνησης»
Με αφορμή τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις υπέρ της κυβέρνησης στην Ελλάδα και σε όλο τον πλανήτη, η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε με νόημα πως η δύναμη της χώρας μας είναι μεγάλη και ο λαός μάχεται για την αξιοπρέπειά του.
«Για μια ακόμη ημέρα οι πλατείες στην Ελλάδα και την Ευρώπη πλημμύρισαν από τους πολίτες, δίνοντας ηχηρό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και αποφασιστική στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση. Η παρέμβαση του λαού στις εξελίξεις, αυτό που δηλαδή φοβόντουσαν και πολεμούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, θα είναι το επόμενο διάστημα ο αποφασιστικός παράγοντας για την ενίσχυση της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής σε όλη την Ευρώπη. Είναι η μεγάλη δύναμη της Ελλάδας και της κυβέρνησης. Η ελπίδα έδιωξε τον φόβο, οι ευρωπαϊκοί λαοί  υπερασπίζονται την αξιοπρέπειά τους. Η Ευρώπη θα αλλάξει σελίδα, η δημοκρατία θα νικήσει» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Λονδίνο, πλατεία Τrafalgar
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Παρίσι
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Εδιμβούργο
Embedded image permalink
Άμστερνταμ
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Λουξεμβούργο
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Κυριακή 15/2
►Λονδίνο (Αγγλία)
►Παρίσι, Νάντη, Νιμ (Γαλλία)
►Βρυξέλλες (Βέλγιο)
►Αμστερνταμ (Ολλανδία) https://www.facebook.com/events/1082221628470842/
►Βελιγράδι (Σερβία)
►Βιέννη (Αυστρία)
►Στοκχόλμη, Γκέτεμποργκ (Σουηδία)
►Κοπεγχάγη, Ααρχους, Οντένσε (Δανία)
►Κατάνια (Ιταλία)
►Λισαβόνα, Πόρτο, Μπράγκα, Φάρο, Πορτιμάο, Βιζέου (Πορτογαλία)
►Ρίγα (Λετονία)
►Σόφια (Βουλγαρία)
►Λευκωσία (Κύπρος)
►Λουξεμβούργο
►Γκέτεμποργκ https://www.facebook.com/events/1411063485855588/?source=1
►Ουάσινγκτον (ΗΠΑ)

Δευτέρα 16/2
►Ζυρίχη (Ελβετία)
►Ελσίνκι (Φινλανδία)
►Σίδνεϊ (Αυστραλία) Australia-Greece Solidarity Campaign (Εκστρατεία Αλληλεγγύης Αυστραλία-Ελλάδα)
Τρίτη 17/2
►Βουδαπέστη (Ουγγαρία)

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.