Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Θα καταστραφεί η παγκόσμια οικονομία αν μας διώξουν από το ευρώ

Αυστηρή προειδοποίηση προς την Άνγκελα Μέρκελ, απηύθυνε χθες ο πρόεδρος Ομπάμα για το επίμαχο ζήτημα της Ελλάδας, το οποίο απασχολεί και τις Ηνωμένες Πολιτείες που δεν θέλουν με τίποτα να αντιμετωπίσουν καταστάσεις ανάλογες με αυτές που ακολούθησαν μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers.
O Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από τη Γερμανίδα Καγκελάριο να σταματήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση τα επικίνδυνα παιχνίδια με την Ελλάδα, γιατί μια ενδεχόμενη έξοδός της από το ευρώ, θα τροφοδοτούσε ανεξέλεγκτη κρίση τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, πράγμα που μπορεί να προκαλέσει ακόμη και μεγάλες γεωπολιτικές αλλαγές και ανακατατάξεις.
Όταν η κατάρρευση μιας τράπεζας, της Lehman Brothers προκάλεσε σοκ και δέος στην αμερικανική οικονομία, την οποία βύθισε για πολλά χρόνια σε βαθειά ύφεση, τότε μπορεί να αναλογιστεί κανείς τις συνέπειες της χρεοκοπίας μιας χώρας της Ευρωζώνης, η οποία μάλιστα κατέχει προνομιακή και στρατηγική γεωπολιτική θέση. Οι Γερμανοί απειλούν και εκβιάζουν μπλοφάροντας με την δήθεν αποπομπή της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, η οποία έτσι και αλλιώς δεν μπορεί να γίνει με το σημερινό καθεστώς που διέπει τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Γιαυτό σε καθημερινή βάση ο Σόιμπλε γαυγίζει σαν λυσσασμένο σκυλί, ελπίζοντας ότι θα τρομάξει τον Αλέξη Τσίπρα. ...
Ο Έλληνας πρωθυπουργός ψύχραιμος και αποφασιστικός διαμηνύει ότι η Ελλάδα δεν εκβιάζεται ούτε εκβιάζει.
Δεν απειλείται, δεν χειραγωγείται και προπαντός δεν δέχεται πλέον τα μνημόνια της υποτέλειας και της καταστροφής.
Γιαυτό βάζει το ζήτημα σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο και στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται η αποψινή συνάντησή του με Μέρκελ, Ολάντ, Ντράγκι και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ο Αλέξης Τσίπρας παίζει παιχνίδι κορυφής και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες στην Μόσχα έχει ουσιαστικό ενδιαφέρον, γιατί ο Έλληνας πρωθυπουργός αναζητεί παντού φίλους και κεφάλαια για ανάπτυξη και όχι δάνεια για την αποπληρωμή των τοκογλυφικών δανείων.
Στην κατεύθυνση αυτή έχει μόνιμο σύμμαχο και τον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα, ο οποίος εξήγησε στην Μέρκελ ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από ανάπτυξη και όχι από οικονομικό στραγγαλισμό, που μπορεί να οδηγήσει σε παγκόσμιο οικονομικό όλεθρο.
Το ιερατείο των Βρυξελλών θα υποχρεωθεί σε άτακτη υποχώρηση και πολύ σύντομα θα αναγκαστεί να σταματήσει τους εκβιασμούς και να εγκαταλείψει τις μεθόδους οικονομικού στραγγαλισμού. Οι ναζιστικές πρακτικές του Σόιμπλε και δημιουργία καθεστώτος οικονομικής ασφυξίας στην Ελλάδα, για να τρομοκρατήσει τους Ισπανούς, τους Ιρλανδούς, τους Πορτογάλους, τους Γάλλους και τους Ιταλούς, απομονώνουν τη Γερμανία και την εγκλωβίζουν σε νέα αδιέξοδα. Άλλωστε όταν μιλάει η μοναδική υπερδύναμη στον κόσμο η Αμερική, η Γερμανία είναι υποχρεωμένη να βάλει την ουρά κάτω απ’ τα σκέλια.
Αποφασισμένος να συγκρουστεί μετωπικά με το ιερατείο των Βρυξελλών, απορρίπτοντας κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο να επιστρέψει η χώρα στις γνώριμες απ’ το παρελθόν μνημονιακές καταστάσεις, παρά το λυσσαλέο πόλεμο και τους εκβιασμούς που δέχεται απ’ τους Γερμανούς. εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη χθεσινή ιστορική συνεδρίαση της Βουλής, όπου για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια η κυβέρνηση ψηφίζει νομοσχέδια, που γράφονται εδώ και δεν είναι μεταφρασμένες οδηγίες απ’ την τρόικα.
Ο Αλέξης Τσίπρας απορρίπτει τους εκβιασμούς, επιλέγοντας την αξιοπρεπή και πατριωτική στάση. Διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι οι απειλές δεν πρόκειται να κάμψουν την ελληνική κυβέρνηση, η οποία είναι αποφασισμένη να ψηφίσει το σύνολο των νομοσχεδίων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τις 100 δόσεις για τη ρύθμιση των χρεών στην εφορία, παρά το γεγονός ότι οι Βρυξέλλες τα θεωρούν μονομερείς ενέργειες! Ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να συμπαρασύρει και τη Νέα Δημοκρατία, η οποία σύμφωνα με δήλωση του Αντώνη Σαμαρά θα ψηφίσει τελικά το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης για να μην έρθει σε αντιπαλότητα με την κοινωνία.
kontranews
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.