Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Την Τρίτη η απόφαση για το Γιώργο Παπακωνσταντίνου

 
Τι ανέφερε στην αγόρευσή του ο τρίτος συνήγορος του πρώην υπουργού Οικονομικών
Την προσεχή Τρίτη, 24 Μαρτίου στις έξι ώρα το απόγευμα θα εκδοθεί η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».
Η δίκη συνεχίστηκε σήμερα με την αγόρευση του τρίτου συνηγόρου υπεράσπισης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Βασίλη Δημακόπουλου.
Κατά την αγόρευσή του, ο Βασίλης Δημακόπουλος υποστήριξε ότι σύμφωνα με την ελληνική νομολογία δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη η επίμαχη «λίστα Λαγκάρντ», που στάλθηκε από τη Γαλλία, καθώς είναι προϊόν υποκλοπής από την ελβετική τράπεζα HSBC.
Ακόμη, επισήμανε ο κ. Δημακόπουλος ότι οι εκθέσεις ελέγχου της ΔΟΥ για το ύψος του φόρου που επιβλήθηκε λόγω της «λίστας Λαγκάρντ» στα συγγενικά πρόσωπα του πρώην ...
υπουργού Οικονομικών δεν είναι οριστικές.
Κατά συνέπεια, δεν είναι οριστικό και αμετάκλητο το ύψος του φόρου ενώ επικαλέστηκε έγγραφο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με το οποίο τα ηλεκτρονικά έγγραφα, όπως είναι USB και CD, δεν πρωτοκολλούνται.
Ο κ. Δημακόπουλος τόνισε πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών, από την αρχή που ξεκίνησε η ιστορία αυτή μέχρι σήμερα, έχει αταλάντευτη και σταθερή θέση για τα πραγματικά στοιχεία, δεν μετέβαλε τίποτα και επεσήμανε πως η διαγραφή των τριών συγγενικών προσώπων του πρώην υπουργού Οικονομικών από την επίμαχη «λίστα Λαγκάρντ», έγινε από τρίτο πρόσωπο.
Όσον αφορά την παραγραφή των αδικημάτων για τα οποία κατηγορείται ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Δημακόπουλος υποστήριξε πως έχουν παραγραφεί μετά τη διάλυση της τότε Βουλής, καθώς, όπως τόνισε «οι σκέψεις του βουλεύματος, που παρέπεμψε τον πρώην υπουργό σε δίκη και αποφάνθηκε το αντίθετο, προσκρούουν στις συνταγματικές διατάξεις».
Η αγόρευση
Ήδη χθες οι συνάδελφοι ανέλυσαν τους πραγματικούς και νομικούς λόγους όπου δεν πρέπει και δεν μπορεί να κηρυχθεί ένοχος, ο κ. Παπακωνσταντίνου βάση πραγματικών γεγονότων.
Να κάνω ελάχιστες προσθήκες σε όσα ανέπτυξε ο κ. Βασιλακόπουλος χθες σε ότι αφορά τα μέσα που αποκτήθηκαν με παράνομες πράξεις. Είναι γνωστό πως η αξιοποίηση τους προσβάλλει το δικαίωμα υπεράσπισης του κατηγορουμένου.
Το γεγονός ότι το CD και αναφέρομαι στο δεύτερο παρελήφθη από το γαλλικό κράτος δεν το εξαγνίζει ούτε το καθιστά νόμιμο.
Ο Φαλτσιανί, που το πουλάει από χώρα σε χώρα το παράνομο υλικό αυτού του αποδεικτικού μέσου, βεβαιώνεται από το γεγονός ότι συνελήφθη στην Ισπανία, αλλά περί αυτού συμφωνεί η αξιότιμη κ. εισαγγελεύς.
Εδώ θα μου επιτρέψετε να υπογραμμίσω ότι ειπώθηκε κατά τη διαδικασία πως η ανταλλαγή στις αποστολές μεταξύ Πλασκοβίτη, Ρενέ υποστηρίξαμε από πλευράς υπερασπίσεως είχαν μια νομιμοφάνεια.
Το ζήτημα επί ζημίας στην απόπειρα απιστίας.
Οδηγούμεθα με παραδοχή βουλεύματος ελλείψει απολύτως το αξιοποιούμενου στοιχείου του άμεσου δόλου.
Δεν είναι δυνατόν να του καταλογίζεται ότι είχε τον δόλο ότι προσπάθησε να ελαττώσει την περιουσία του δημοσίου.
Η κ. εισαγγελεύς επισήμανε με υποτιμητικέ τρόπο ότι για όσα ισχυρίστηκε ο κ. κατηγορούμενος αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίες, οι έκφραση είναι πολύ βαριά.
Ενώ επιχειρείς να επιτύχεις συμφωνία με ένα κράτος, να συζητείς μαζί τους και την ίδια στιγμή να παραβιάζεις τον απαγορευτικό όρο που απαιτούν να υπάρχει στη σύμβαση;
Δεν διαβάσαμε κατάθεση του κ. Βενιζέλου; Διαπραγματεύεται εκείνος παίρνοντας τη σκυτάλη από τον κ. Παπακωνσταντίνου με Ελβετούς και μας λέει ότι οι
Ελβετοί είναι απόλυτοι ώστε να μη γίνει χρήση στοιχείων που έχουν υποκλαπεί.
Δεύτερον, αξιολόγησε η αξιότιμη κ. εισαγγελέα με ιδιαίτερη έμφαση τη μη πρωτοκόλληση του CD. Και διατύπωσε ότι αυτά δεν σημαίνουν ούτε στα μικρομάγαζα.
Παρέλειψε όμως να αντιπαραβάλει την παρατήρηση προς όσα επ΄ αυτούς διαβεβαίωσαν όσα ο κ. Γεωργακόπουλος όσα και η κ. Χατζή , ότι ποτέ δεν πρωτοκολλήθηκαν ηλεκτρονικά μέσα σε όποια υπηρεσία και αν περιήλθαν.
Τότε η χώρα μας και η υπερέχουσα τουλάχιστον σε έκταση της γαλλικής δημοκρατίας δεν είναι εξ΄ αυτού του λόγου ό,τι χαρακτηρίστηκα η υπηρεσία της οποίας ηγείτο ο κ. Παπακωνσταντίνου; (η μη πρωτοκόλληση δηλαδή από τις γαλλικές αρχές).
Προσέθεσε ότι οι συγγενείς του κατηγορουμένου ήξεραν ότι ελέγχονται από εξάμηνο και επομένως δεν είναι αλήθεια ότι το έμαθαν όταν κλήθηκαν και αβασίμως υποστηρίζουν ότι δεν τους δόθηκε αρκετός χρόνος.
Όμως αυτό σημαίνει ότι αυτό σημαίνει ότι λησμονούμε το δικαιολογημένο παράπονο τους ότι όταν καλείται κανείς να δικαιολογήσει στοιχεία 15ετίας για να δώσει απαντήσεις, ακόμη και ο κ .Στασινόπουλος τόνισε πως δεν είναι αρκετή η προθεσμία . Εκείνοι όταν αρχίζει ο έλεγχος τι γνωρίζουν;
Ότι αφορά τις καταθέσεις στο εξωτερικό και αγνοούν ότι αφορά έσοδα έξοδα σε βάθος 15ετιας, στο εσωτερικό ώστε να υπάρξει συμπέρασμα αν έχουν φορολογική υποχρέωση.
Το τόνισε ιδιαιτέρως η κ. εισαγγελεύς ότι ο κατηγορούμενος δήθεν με νύχια και με δόντια εμάχετο να πείσει ότι παρέδωσε usb μεταξύ 9 και 15 Ιουνίου στον Διώτη.
Την μαχητικότητα επί την απόδειξη του αντιθέτου επεδίωξε η εισαγγελική αρχή. Γιατί είναι γνωστό στο δικαστήριο σας και σε όλους ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου από την προδιαδικασία μέχρι την απολογία του διατήρησε σταθερή και αταλάντευτη θέση και δεν μετέβαλλε ισχυρισμούς.  Αυτό αποτελεί τον ασφαλέστερο δείκτη ειλικρίνειας του γι αυτά ου είπε.
Μόνο αυτός που έχει ζήσει την απολυτή αλήθεια.
Διατηρούσε απόλυτα ακέραιη την ειλικρίνεια του. Είναι ο μόνος που δεν είχε την ανάγκη τέτοιας μάχης.
Αυτό προκύπτει τόσο από καταθέσεις μαρτύρων όσο και από βούλευμα που το διαβάσαμε επί της διαδικασίας στο ακροατήριο.
Από την αρχή της διαδικασίας η υπεράσπισης επεσήμανε ότι δεν θα προβάλουμε λόγο αποσβεστικής προθεσμίας γιατί ο κατηγορούμενος δεν το θέλει η υπεράσπιση θα το θέσει, γιατί έχει αντίθετη άποψη. Γίνεται προφανές ότι έχει παρέλθει το μείζον, δηλαδή η βουλευτική περίοδος.
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε σεβόμενος την εντολή που έλαβα ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου ζήτημα αποσβεστικής προθεσμίας δεν έθεσε ποτέ στην προδικαστική, συγχωρήστε μου ως τελευταίο θέμα να έχω το εξής κεφαλαίο. Θεωρεί ο ίδιος ότι οι νομικοί ισχυρισμοί αξιολογούνται από τον ίδιο ως ένα κέλυφος κάτω από το οποίο προσπαθεί να κρυφτεί.
Είναι ο λόγος που ο ίδιος σε αυτό το διάστημα κατηγορήθηκε κατά τρόπο όπου αμφισβητήθηκε η ανθρώπινη αξίωση του από τα ΜΜΕ.
Δεν είναι κ. πρόεδρε ο ένας της υπό έρευνας κατηγορίας της νόθευσης του usb, σέβομαι κρίση συμβουλίου που τον παρέπεμψε.
Κύριε Πρόεδρε είναι γνωστό ότι παραπέμπεται ένας κατηγορούμενος και στην περίπτωση οι ενδείξεις υπέρ αυτού ή εις βάρος του ισοσκελίζονται.
Ο κ. εισηγητής διατυπώνοντας σκέψεις του στο βούλευμα προσχώρησε σκέψεις του ότι ασφαλώς υπάρχουν ενδείξεις που στρέφουν υπόνοια μας κατά του κ. Παπακωνσταντίνου.
Είναι συγγενείς οι διαγραφέντες, εσύ πήρες το CD, είναι παράξενο που χάθηκε. Άρα όλα αυτά μπορεί να δικαιολογήσουν σκέψη ότι εσύ το έκανες. Και υπάρχει ένας αντίλογος που λέει δεν το έκανα εγώ αλλά ένας τρίτος που δεν μπορώ να τον προσδιορίσω.
Μου κάνει εντύπωση ότι ο κ. εισηγητής φέρεται να κατέχει το ζήτημα όπως και μέλος του δικαστηρίου σας για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι παραδείγματος χάριν ο κωδικός windows user δεν είναι αυτό που προσδιορίζει την ταυτότητα του χρήστη στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου.
Αντιθέτως αυτός ο κωδικός προκύπτει σε πολλούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Όταν την 1 Ιουλίου του 2011 ανοίγεται στον υπολογιστή του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι υπουργός σε άλλο υπουργείο. Ποιος είναι αυτός που παρεμβαίνει;
Εάν είχαμε το usb που ο κ. Παπακωνσταντίνου έδωσε στον κ. Διώτη είναι βέβαιο ότι θα μπορούσαμε να ανιχνέυσουμε περισσότερα στοιχεία.
Αφού λείπει το σώμα του εγκλήματος από το οποίο θα μπορούσαμε να αντλήσουμε ασφαλείς πληροφορίες δνε μπορούμε να αντιστρέψουμε τα πράγματα. Από τις πραγματογνωμοσύνες προέκυψαν στοιχεία που απενοχοποιούν τον κ. Παπακωνσταντίνου.
Αποκαλύπτεται στη συνέχεια ότι υπήρχαν και άλλα αντίγραφα αυτού του usb, άγνωστο ποιος και πότε τα κατήρτισε. Υπάρχουν ανοίγματα σε ημερομηνίες που οκ. Παπακωνσταντίνου δεν κατείχε το usb.
Ποιος μπορεί να εγγυηθεί την ακεραιότητα του νέου usb που έχουμε και έχει ελεγχθεί το αν αυτό δεν είναι πια εκείνο που δημιούργησε ο κ .Παπακωνσταντίνου.
Αυτή η απουσία ισχυρών και πειστικών αποδείξεων οδήγησε στη προσφυγή σε ενδείξεις για να προτείνεται η ενοχή του κ. Παπακωνσταντίνου. Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν ταυτίζεται με τον windows user.
Του αποδίδεται στοχευμένη αναζήτηση και αποδεικνύεται ότι επί της πληθώρας των ονομάτων στα οποία στόχευσε εκείνος από τα 13 ονόματα ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ βλέπει 3. Τα άλλα 10 τα βλέπει. Άρα είχε στόχο;
Θυμίζω ότι την περίφημη «λίστα Λαγκάρντ» προκάλεσε την διαδικασία να φτάσει στη χώρα μας. Όταν ήρθε σεβόμενος τις υποχρεώσεις της χώρας μας το διαχειρίζεται με ένα τρόπο διακριτικό.
Εδώ γίνεται ένα πολύ σοβαρό λάθος ο χρόνος δεν πρέπει να προσμετρείται όπως για έναν άνθρωπο που δεν έχει να κάνει τίποτα άλλα παρά του δώσαμε ένα CD ή ένα USB και είχε μόνο αυτό να διεκπεραιώσει.
Είναι ή δεν είναι αποδεδειγμένο ότι στα χέρια του έχει πάρει τη βόμβα της χρεοκοπίας της χώρας, είναι ο κ. Παπακωνσταντίνου στην Ελλάδα και έχει ευχέρεια να δει τη γυναίκα του ή τα παιδιά του; Όταν είναι στην Ελλάδα οι υποχρεώσεις οι κρίσιμες οι καθοριστικές δεν είναι από μια λίστα θα εξασφαλίσω ένα δις ευρώ.
Το κρίσιμο είναι ότι ήθελε από μήνα σε μήνα να έχει 4 δις ευρώ για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της χώρας.
Ο Παπακωνσταντίνου για εκείνη την περίοδο θυσίασε το πλούσιο βιογραφικό του που δεν κατάλαβα γιατί τον παρακαλέσαμε να το εκθέσει για να μην το αξιολογήσουμε στο τέλος.
Από τη πρώτη στιγμή έδωσε τα 20 ονόματα, ισχυρίζεται εκείνος, 10 λέει ο κ. Καπελερης, στον κ. Καπελέρη να τα ελέγξει.
Είναι δυνατόν να είναι εκείνος που παρεμβαίνει στο usb, σβήνει τους 3 συγγενείς του,  όταν το πρόβλημα το θέτει περισσοτέρων εμπίστων προσώπων του.
Και τι κάνει; Όταν είναι έτοιμο το θεσμικό πλαίσιο δίνει το usb στον κ. Διώτη.
Είναι ο πρώτος Υπουργός που παίρνει ουσιαστικά μέτρα κατά της φοροδιαφυγής.
Θεσμοθετεί δυνατότητα ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών στην Ελλάδα. Καθιερώνει θεσμό οικονομικού εισαγγελέα, που χρόνια άλλοι το έλεγαν αλλά θεσπίζεται το 2010.
Ενώ αυτό του αναγνωρίζεται παράλληλα του λέμε ότι ήθελες να σβήσεις τα τρία ονόματα ενώ μέχρι σήμερα δεν είναι σίγουρο αν έχουν κάποια φορολογική υποχρέωση.
Ανατρέχοντας στην εποχή εκείνη, θυμάμαι ότι θεωρείς συνωμοσίες και άρνηση πραγματικότητας συντρόφευε πολλούς συμπολίτες μας.
Φτάσαμε στο σημείο αυτόν που λειτουργούσε υπέρ της χώρας να τον λέμε Γερμανοτσολιά, Τούρκογλου. Συνέβη σε κάποια από τις πορείες να καούν τρεις συνάνθρωποι μας και αυτή η πράξη πέρασε ως μια ανεκτή πράξη.
Αυτή είναι η κατάσταση που ζει ο κ. Παπακωνσταντίνου τότε και στο πλαίσιο αυτό δρα.
Ανάμεσα σε ενδείξεις θετικές και αρνητικές που τις πραγματεύεται το βούλευμα έχουμε να κρίνουμε κάτι σοβαρό.
Εκείνος φέρεται ότι έχει το κίνητρο και ένας τρίτος έχει το κίνητρο της προσβολής του. Ποιος είναι ισχυρότερο αν τα βάλουμε στη ζυγαριά. Σε όποιον σπεύσει να πει ότι επιβαρύνει τον κ. Παπακωνσταντίνου.
Το κίνητρο πρέπει να το βρείτε με το γεγονός ότι ορθώς έκρινε αθώους τους συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου. Τούτο σημαίνει ότι ασφαλώς δεν ωθήθηκε ο κ. Παπακωνσταντίνου να κάνει μια πράξη για να τους ευνοούσε, ότι το έκανε δηλαδή χωρίς να τους πει κανείς τίποτα. Τούτο σημαίνει ενέργεια του ιδίου, ανόητη ενέργεια.
Από την άλλη πλευρά υπάρχει ένας τρίτος, που τρίτοι τέτοιοι την εποχή εκείνοι είναι πάρα πολλοί άνθρωποι με γνωστό ή άγνωστο επώνυμο.
Κύριε πρόεδρε το περίφημο usb, όχι αυτό που έδωσε οκ  στον κ. Διώτη περί τέλη Ιουνίου 2011.
Το ήρε ο κ. Βενιζέλος και επί 14 μήνες ήταν στο συρτάρι της γραμματέας του είτε στο ΥΠΟΙΚ είτε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ .Άρα ουδείς το έχει πάρει άλλος στα χέρια του .Άρα τι είναι αυτό που οδηγεί μια εφημερίδα να λέει στις 30 Σεπτεμβρίου να λέει ότι πηγές του ΣΔΟΕ που μίλησαν με Γερμανούς υπάρχουν συγγενείς πολιτικού προσώπου. Ποιος το είπε αυτό στον δημοσιογράφο. Ποιος ανακαλύπτει στις 30/9/2012 ότι υπάρχουν ονόματα πολιτικού προσώπου.
Υπό αυτά τα δεδομένα καταλήγω ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι αθώος διότι δεν τέλεσε τη νόθευση .Και για να είμαι συνεπής θα υποστηρίξω ότι δεν αποδειχθεί ότι είναι ένοχος. Και οι αμφιβολίες θα πρέπει να αναγνωριστούν υπέρ του κ. Παπακωνσταντίνου.
Καταπέλτης και στη δευτερολογία της η Εισαγγελέας
Η εισαγγελέας της Έδρας Ξένη Δημητρίου, αμέσως μετά το τέλος της αγόρευσης του τρίτου και τελευταίου συνηγόρου του κ. Παπακωνσταντίνου, απάντησε στα όσα ακούστηκαν κατά τις αγορεύσεις και των τριών λέγοντας ουσιαστικά ότι πρέπει να κριθεί ένοχος ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Εισαγγελέας: Έχω την αίσθηση όσον αφορά την ανάλυση των πραγματικών πρακτικών από την υπεράσπιση, από τις 4 εκθέσεις εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης αγνοήθηκαν τα σπουδαιότερα ευρήματα.
Μου έμεινε η αίσθηση ότι τα πορίσματα των πραγματογνωμοσυνών έμειναν στο περιθώριο ενώ πρόκειται για το πιο αντικειμενικό στοιχείο που υπάρχει στη δικογραφία.
Το όνομα windows user στο οποίο μεμονωμένα αναφέρθηκε η υπεράσπιση και συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε 5 αρχεία που αναφέρονται σε αυτό το όνομα, εγώ είχα αναφερθεί και στα 13.
Αναφέρθηκαν μόνο στα 5 εκεί που συμπίπτει ο χρόνος σύνταξης με τον χρόνο αποθήκευσης και είχα εξηγήσει γιατί συμπίπτει ο χρόνος αυτός.
Αυτά τα ανοίγματα που έχουν μια ημερομηνία έχουν μια εξήγηση είναι τα σχέδια στα οποία ανατρέχουμε και στη συνέχεια τα κρατάμε για να κάνουμε κάποιο σχέδιο δικό μας.
Δεν είναι ακριβώς αρχείο που γίνεται εκείνη τη στιγμή. Και βέβαια αγνοήθηκαν τα υπόλοιπα που ήταν την περίοδο που ήταν ο κ. κατηγορούμενος στο υπουργείο.
Αυτή είναι η μία μικρή παρατήρηση ως προς το windows user. Και το άλλο που θέλω να επισημάνω είναι σχετικά με το usb, το αρχικό ας το πω έτσι αυτό δηλαδή που ο κ. Παπακωνσταντίνου έδωσε στον κ. Διώτη, ειπώθηκε ότι αυτό θα ήταν που θα μας έλυνε τα πάντα.
Αυτό είναι ακριβώς πανομοιότυπο με αυτό που παραδόθηκε στον κ. Βενιζέλο .Το μόνο διαφορετικό από το usb του κ. Παπακωνσταντίνου θα ήταν η ημερομηνία δημιουργίας του. Όλα τα άλλα δεν έχει βρεθεί τίποτα που να λέει ότι πειράχτηκε κάτι σε αυτά που έλεγξε η ΔΕΕ.
Έχει τα πάντα. Δεν έδειξε το παραμικρό ίχνος ότι κάτι είχε προηγουμένως εκεί και σβήστηκε. Η ημερομηνία θα φαινόταν και φυσικά θα ήταν καθοριστική για το πότε ο κ. κατηγορούμενος έφτιαξε το usb.
Με ήταν καταστροφή του εξαφανίστηκε η ημερομηνία δημιουργίας του αρχικού usb που είχε φτιάξει ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Και πολύ αμφιβάλλω αν δεν φύλαξε και κάποιο αντίγραφο στο συρτάρι του όταν το έδωσε στον κ. Διώτη.
Όσον αφορά την απόπειρα απιστίας. Είναι απαραίτητη η ζημία του δημοσίου. Η ζημία πρέπει να καθοριστεί από το δικαστήριο .Ο καθορισμός είναι απαραίτητος καθώς από το ύψος θα εξαρτηθεί αν είναι πλημμέλημα ή κακούργημα.
Δηλαδή η ζημιά πράγματι πρέπει να είναι βέβαιη και οριστική όπως επεσήμανε οκ. συνήγορος ανεξάρτητα αν το δημόσιο μπορεί να ζήτησε την αποκατάσταση αυτής τη; ζημιάς αργότερα.
Πρέπει ο δράστης με την διαγραφή των τριών αρχείων που κάνει να επιδιώκει να γλυτώσουν οι συγγενείς του τους φόρους συγκεκριμένων ποσών που όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο υπουργός οικονομικών και μάλιστα οικονομολόγος. Αλίμονο αν δεν ξέρει αυτός .Θα ήταν διαφορετικό αν τη διαγραφή την έκανε ένας άνθρωπος που δεν έχει γνώση αυτών των πραγμάτων.
Στη προκειμένη περίπτωση ο έλεγχος από την αρμόδια όργανα, δηλαδή το ΣΔΟΕ και το ΚΕΦΟΜΕΠ έχει ολοκληρωθεί για τους συγγενείς του κ. κατηγορουμένου, πρόκειται για τις 5-6/6/2013 εκθέσεις ελέγχου του ΣΔΟΕ και από τις 24/2/2015 σημειώματα διαπιστώσεων ελέγχου του ΚΕΦΟΜΕΠ . Αυτά τα ποσά που τους έχουν καταλογιστεί κατά τα οποία απειλήθηκε το δημόσιο.
Αντικείμενο πλαστογραφίας μπορεί να είναι οποιοδήποτε έγγραφο αρκεί να έχει έννομη σημασία, μπορεί να είναι άκυρο, μπορεί να είναι πλαστό, φωτοαντίγραφο, μπορεί να είναι οτιδήποτε. Είναι πλούσια η νομολογία.
Ο κ. κατηγορούμενος αποδείχτηκε με πανηγυρικό τρόπο και αμέσως το έλεγξε, το μετέφερε σε usb.
Ο ίδιος το αποδείχθηκε και το χειρίστηκε ως νόμιμο. Η ποινική του ευθύνη δεν σημειώνεται από το CD, αλλά στη μεταφορά του περιεχομένου του σε ένα usb και την εν συνεχεία διαφοροποίηση αυτού του usb, δηλαδή τη νόθευση του.
Δηλαδή αν αυτός στο επιδεικτικό υλικό προσέθετε το όνομα π.χ. του Προέδρου ενός αντιπάλου κόμματος ή του Προέδρου του Αρείου πάγου, δεν θα είχε τελέσει καμία αξιόποινη πράξη;
Νομίζω ότι μία τέτοια παραδοχή οδηγεί σε ασυδοσία.
Όσον αφορά την αναφορά για τον αν οι φάκελοι αποτελούν αρχεία ή αυτά που εμπεριέχουν είναι έγγραφα ή αρχεία, ειλικρινά νομίζω ότι δεν θα πρέπει να ασχοληθώ με αυτό το θέμα. Και βέβαια είναι έγγραφο το κάθε αρχείο ξεχωριστά.
Αυτά τα τρία λοιπόν αρχεία τα οποία έχουν διαγραφεί είναι έγγραφα και κανείς αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει και να πει ότι είχαμε υπεξαγωγή. Το θεωρώ πολύ παρακινδυνευμένο να πει κάτι τέτοιο. Ποτέ δεν θα περνούσε από το μυαλό μου ότι θα είχαμε ένα τέτοιο ισχυρισμό.
Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Νικόλαος Πάσσος, κλείνοντας τη διαδικασία ευχαρίστησε τους εισαγγελείς, τα μέλη του δικαστηρίου και τους συνηγόρους της υπεράσπισης του κατηγορουμένου, για τους οποίους τόνισε ότι "δυστυχώς αποτελούν εξαίρεση", τους δημοσιογράφους και όλους τους συντελεστές της διαδικασίας.

Κάτια Νιάκαρη
kontranews
========================== "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.