Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Καμμένος-Μάρδας απαντούν εγγράφως για τους μισθούς των στρατιωτικών

Σχετικό: ΥΠ.ΟΙΚ. προς ε.ε. και ε.α. στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ: «Ότι πήρατε, πήρατε!» - Τι πρόκειται να πράξει ο κ. Καμμένος;
Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών ο ΥΕΘΑ και Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών δίνουν το στίγμα της κυβέρνησης για τον χρόνο κατά τον οποίο θα αποκατασταθούν πλήρως οι μισθοί των στρατιωτικών,με βάση πάντα την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δ.Μαρδας υποστηρίζει στην απάντησή του ότι έχουν προβλεφθεί κονδύλια στον προϋπολογισμό του 2015 για τις επιβαρύνσεις που θα προκύψουν από δικαστικές αποφάσεις όπως αυτή του ΣτΕ. Επισημαίνει βέβαια και κάτι ακόμη. Ότι όλα αυτά θα γίνουν ανάλογα με τις υποχρεώσεις τις χώρας:


Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος επιβεβαιώνει όσα γράψαμε στο Onalert.gr και σύμφωνα με τα οποία μέρος τουλάχιστον των χρημάτων που θα χρειαστούν για την αποκατάσταση των μισθών των στρατιωτικών θα προέλθουν από τις επιστροφές …μίζας. Ο κ.Καμμένος επισημαίνει ακόμη ότι ήδη η αρμόδια επιτροπή ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ επεξεργάζεται τον τρόπο της αποκατάστασης.


Και οι δύο απαντήσεις αφήνουν να εννοηθεί ότι η αποκατάσταση θα γίνει εντός του 2015.
Σχόλιο: Gerasimos Valsamis

Από το Ενημερωτικό (4/2014) Σημείωμα της Μηνιαίας Σύνταξης μου!
ΕΑΣ (Ν3865/10) -115,26
ΕΚΤ. ΕΙΣΦΟΡΑ (Ν3986/11) -9,55
ΕΚΤ. ΕΙΣΦΟΡΑ (Ν4002/11) -105,75
ΜΕΙΩΣΗ (Ν4024/11) -100,00
ΜΕΙΩΣΗ (Ν4051/12) -36,00
ΜΕΙΩΣΗ (Ν4093/12) -156,40

Αν δεν αρθούν με νέο νόμο οι παράνομες και αντισυνταγματικές διατάξεις ανωτέρω Νόμων που επιβλήθηκαν στοyς Συνταξιούχους Στρατιωτικούς, εν είδη «αλληλεγγύης» που στην ουσία (όπως έκρινε και η Ολομέλεια του ΣτΕ) αφορούν κρατήσεις-τιμωρίας για όσους είναι «νέοι» σε ηλικία δηλαδή κάτω των 60, ή κάτω των 55 ετών, και «αποστρατεύθηκαν ΝΟΜΟΤΥΠΑ βάση των Νόμων της Ελληνικής Πολιτείας ή η βασική τους σύνταξη ξεπερνά τα «όρια» των 1201... 1701, 1801 ευρώ κοκ, τότε ΔΕΝ ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ με ΚΑΜΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ η ΣΥΜΟΡΦΩΣΗ σύμφωνα με τις Αποφάσεις του ΣτΕ.
Σημειώστε ότι, πχ Συνταξιούχοι Στρατιωτικοί που Άποστρατεύθηκαν με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Συντάξιμα Χρόνια, από 33-38 έτη υπηρεσίας και λάμβαναν τα 2/3 της Βασικής Σύνταξης του Ταξιάρχου, με ανωτέρω Νόμους, όχι μόνο δεν θα αποκατασταθούν ΠΟΤΕ, αλλά λαμβάνουν ήδη από 1/1/2015 μειωμένη Σύνταξη και σαφώς λιγότερη από αυτούς που έφυγαν με κάτω από 32 έτη υπηρεσίας, επειδή σε κάποιους από αυτούς η Βασική Σύνταξη δεν ξεπερνούσε το όριο των 1801 ευρώ....αυτό το παράδειγμα και μόνο δείχνει τα ευτράπελα των Νόμων που ψήφιζαν οι...ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ!
Πάνο Καμμένε,
ΤΕΡΜΑ οι ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ!
ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ , ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΩΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ !!!!!!
(πχ όταν ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ το ποσό ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ και ο συντελεστής μείωσης).
Αν δεν προχωρήσεις σε «κατάργηση ή ανακατασκευή» αυτών των Νόμων για αποκατάσταση αδικιών, ισονομίας και τήρηση της ιεραρχίας που ξεφτιλίζουν όχι μόνο τον Στρατό αλλά και τις Αποφάσεις της Δικαιοσύνη (ΣτΕ), ΜΗ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕΙΣ για αυτό το θέμα!
Γίνεσαι και ΕΣΥ ΡΟΜΠΑ!

 Βαλσαμής Π. Γεράσιμος - Ασμχος ε.α.

 Καμμένος: "Βρήκα τα λεφτά για την αποκατάσταση μισθών των στρατιωτικών"


Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος υποστηρίζει ότι έχουν βρεθεί τα κονδύλια για να αποκατασταθούν οι αποδοχές των εν ενεργεία στρατιωτικών και των απόστρατων.

Από που βρέθηκαν τα κονδύλια; Σύμφωνα με τις απόψεις που εξέφρασε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο ΥΕΘΑ τα χρήματα βρέθηκαν από τους εξοπλισμούς. Σύμφωνα με όσα είπε ο κ.Καμμένος:

“ Από το Υπουργείο Άμυνας αφαίρεσα από κωδικό των εξοπλισμών 55 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία είναι για τους εν ενεργεία και ένα άλλο κονδύλι για τους συνταξιούχους. Θεωρώ ότι ο μεγαλύτερος παράγοντας ισχύος είναι ο άνθρωπος. Τι να τα κάνω τα ακριβά όπλα, όταν πεινούν οι άνθρωποι οι οποίοι χειρίζονται τα όπλα. Γι’ αυτό εμείς είμαστε έτοιμοι να δώσουμε αυτά τα χρήματα. Περιμένω την απάντηση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και από το Υπουργείο Ναυτιλίας και τα χρήματα θα απελευθερωθούν άμεσα”.

Να υπενθυμίσουμε οτι ο ΥΕΘΑ έχει απαντήσει στην Βουλή σε σχετική ερώτηση. Μένει να δούμε πόσο άμεσα θα απελευθερωθούν τα χρήματα.

Πάνος Καμμένος: «Από το ΥΠΕΘΑ αφαίρεσα από κωδικό των εξοπλισμών 55 εκατ για όσους είναι εν ενεργεία κι ένα άλλο κονδύλι για τους συνταξιούχους την … περιμένω την απάντηση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και από το Υπουργείο Ναυτιλίας και τα χρήματα θα αποδεσμευτούν άμεσα»

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.