Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Πολυεκατομμυριούχος γκρέμισε το ερειπωμένο χωριό του και έχτισε για όλους τους κατοίκους πολυτελείς κατοικίες ως ένδειξη ευγνωμοσύνης

Αυτή η ιστορία για τα ελληνικά δεδομένα φαντάζει παραμύθι και αδιανόητη βλακεία. Ο μεγαλύτερος πλούτος παράγεται από το 1% των ελλήνων ο οποίος αντί να παραμένει στη χώρα εξάγεται ποικιλοτρόπως σε τράπεζες και σε φορολογικούς παραδείσους.
Δυστυχώς για το 99% των υπολοίπων και το 30% και πλέον των εξαθλιωμένων τα λίγα υποτίθεται "έργα" κοινωνικής δήθεν ευαισθησίας που γίνονται κατά καιρούς είναι έργα που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν εάν αυτοί οι "καλοί ευεργέτες" πλήρωναν κανονικά φόρους και συμμετείχαν αναλογικά με τα εισοδήματά τους στα φορολογικά βάρη των συνήθων υποζυγίων.
Τα έργα βιτρίνας πολλά από αυτά είναι γνωστά και μάλιστα τα διαφημίζουν συγκεκριμένα κανάλια, όπως και κάποια άλλα που είναι κερδοσκοπικά από την άλλη που τα αποκρύβουν επιμελώς.
Είμαστε μία μικρή χώρα και γνωριζόμαστε πολύ καλά και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο νόμος για την κριτική ενυπάρχει μαζί με εξοντωτικές αγωγές και τα γνωστά τερτίπια των πασοκονεοδημοκρατικών νόμων με τις εισαγγελικές παραγγελίες κλπ.
Για παράδειγμα νησί του Β. Αιγαίου χωρίς υποδομές σε δρόμους και τακτικές συγκοινωνίες αλλά πανάκριβες και απαγορευτικές για τους περισσότερους.  Ντόπιοι καραβοκύρηδες αντί να πριμοδοτήσουν οι ίδιοι περιμένουν χαριστικούς  νόμους και χρήματα από τις λεγόμενες "άγονες γραμμές".
Σε πολλά από αυτά τα νησιά δεν υπάρχει νερό και μεταφέρεται με καράβια εμφιαλωμένο από τον Πειραιά. Συγκεκριμένες εταιρείες εφοδιασμού και μεταφορών έχουν θησαυρίσει από τους ντόπιους αλλά και τους ξένους τουρίστες  που θεωρούν αυτή την πανέμορφη περιοχή απαγορευτική.
Πολλά θα μπορούσαν να αναφερθούν ακόμη και για σχολεία, ιατρεία και νοσοκομεία αλλά δεν θα πρόσθετε κάτι παραπάνω στην πραγματική ιστορία που ακολουθεί:


Για τα "Στοχαστικά Γονατογραφήματα"

Νάσος

ΥΣ: Δεν επελέγη τυχαία η περιοχή αυτή, αλλά λόγω συνάφειας.
Ο Κινέζος πολυεκατομμυριούχος Xiong Shuihua, κυριολεκτικά ισοπέδωσε το ερειπωμένο χωριό του και έχτισε για όλους τους συμπατριώτες του δωρεάν πολυτελείς κατοικίες, για να τους πει ένα μεγάλο «ευχαριστώ».

Ο Xiong Shuihua γεννήθηκε στο χωριό Xiongkeng στην πόλη Xinyu της νότιας Κίνας. Όπως λέει ο ίδιος, οι κάτοικοι της κοινότητας πάντα στήριζαν την φτωχή οικογένειά του και ποτέ δεν τους έλειψε τίποτα, αφού φρόντιζαν οι συγχωριανοί του, να δείχνουν όποτε χρειαζόταν, την αλληλεγγύη τους.

Ο Shuihua, που κέρδισε εκατομμύρια από την χαλυβουργία, επέλεξε να αποπληρώσει το "χρέος" στους συγχωριανούς του, προσφέροντάς τους δωρεάν όμορφες κατοικίες.

Πριν από πέντε χρόνια, η περιοχή ήταν πολύ υποβαθμισμένη, με τους περισσότερους ντόπιους να ζουν σε φτωχικά σπίτια με περιορισμένες παροχές. ...

Σήμερα, ωστόσο, το χωριό έχει μετασχηματιστεί πλήρως, και τώρα 72 οικογένειες απολαμβάνουν μια νέα ποιότητα ζωής στα πολυτελή διαμερίσματα που τους χάρισε ο Shuihua.

Επιπλέον, 18 οικογένειες που είχαν πιο στενές σχέσεις με τον επιχειρηματία πήραν ως δώρο αυτόνομες βίλες, οι οποίες κόστισαν συνολικά 7,400,000 δολάρια.

"Κέρδισα περισσότερα χρήματα από όσα φανταζόμουν ποτέ στη ζωή μου, δεν ήξερα τι να τα κάνω και δεν ήθελα να ξεχάσω τις ρίζες μου", ανέφερε ο Shuihua στην Daily Mail. "Πάντα πληρώνω τα χρέη μου. Οι άνθρωποι αυτοί με στήριξαν όταν ήμουν μικρός και εγώ έπρεπε να τους ανταποδώσω την καλοσύνη".


Το χωριό πριν...

Το χωριό μετά...
Συντάκτης: Βιβή Συργκάνη, enallaktikos.gr
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.