Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Ποιος πήρε το 1.000.000 ευρώ για τη σύλληψη του Χ. Ξηρού

Μπήκαν οι δυο υπογραφές από τους αρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να δοθεί το ποσό των 1.000.000 στον άνθρωπο που έδωσε τις πληροφορίες για τον Ξηρό.
Κατά 1.000.000 ευρώ αυξήθηκε ο τραπεζικός λογαριασμός του ανθρώπου που έδωσε πληροφορίες για τον Χριστόδουλο Ξηρό με δύο υπουργικές υπογραφές.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ο άνθρωπος αυτός συνδέεται με το δίκτυο τροφοδοσίας του αντιαρματικού RPG, των ρουκετών, των πολεμικών καλάσνικοφ, των πιστολιών και των χειροβομβίδων, που βρέθηκαν στη γιάφκα της Αναβύσσου και φέρεται να είναι εκείνος που θα λάβει το ποσό της επικήρυξης του «Μανώλη της 17Ν».

Οι ίδιες πηγές επιβεβαιώνουν τις υπογραφές των αρμόδιων υπουργών που έχουν ήδη μπει, προκειμένου να λάβει το ποσό ο πληροφοριοδότης.

Η πληροφορία για τον Ξηρό δόθηκε στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου και από τότε άρχισε να σφίγγει ο κλοιός γύρω του, με την τελική σύλληψή του στη γιάφκα της Αναβύσσου.

Ο «Μανώλης» της 17 Νοέμβρη είχε επικηρυχθεί τον Ιανουάριο 2014. Η τότε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή τεσσάρων εκατομμυρίων (4.000.000) ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες, που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και σύλληψη των καταζητούμενων: Χριστόδουλου Ξηρού του Τριαντάφυλλου και της Μοσχούλας, που γεννήθηκε το 1958 στην Ακαμάτρα Σάμου, Νικόλαου Μαζιώτη του Αγαμέμνονα και της Σοφίας, που γεννήθηκε το 1971 στην Έδεσσα Πέλλας, Παναγιώτας Ρούπα του Βίκτωρα και της Ειρήνης, που γεννήθηκε το 1969 στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, καθώς και των αγνώστων δραστών που συμμετείχαν στη διάπραξη των δύο ανθρωποκτονιών και ενός σοβαρού τραυματισμού που έλαβαν χώρα την 01.11.2013 στο Νέο Ηράκλειο Αττικής».

Ιδιαίτερα έντονη είναι το τελευταίο διάστημα η φημολογία αναφορικά με το ποιος εισέπραξε την αμοιβή ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ που προέκυψε από τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό εισέπραξε πληροφοριοδότης της ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Καθημερινή, μόλις λίγες ημέρες μετά τον εντοπισμό του Ξηρού κυβερνητικά στελέχη της περιόδου προέβησαν εσπευσμένως σε λογιστικές ενέργειες για την καταβολή των χρημάτων της επικήρυξης.

Ειδικότερα, συνυπέγραψαν κοινή υπουργική απόφαση που διέταζε τη μεταφορά των χρημάτων σε απόρρητο κωδικό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ώστε τα χρήματα να καταβληθούν δίχως να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του ατόμου που παρείχε πληροφορίες για τη σύλληψή του.

Η εφημερίδα έχει στη διάθεσή της στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι στις 16 Ιανουαρίου, 13 ημέρες μετά τη σύλληψη Ξηρού, υπεγράφη νέα υπουργική απόφαση που τροποποίησε τις διατάξεις εκείνης του Ιανουαρίου 2014 αναφορικά με την επικήρυξη των καταζητούμενων, τότε, τρομοκρατών.

Τη νέα απόφαση υπέγραψαν ο τότε αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο διάδοχος του κ. Δένδια στο υπ. Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας. Το άρθρο 1 αυτής διέταζε τα χρήματα της επικήρυξης να μεταφερθούν από τον κωδικό 0896 στον οποίο είχαν αρχικά πιστωθεί σε άλλο κωδικό με αριθμό 0895. Ανέφερε συγκεκριμένα: «Τροποποιείται ο Κωδικός Αριθμός Εξόδου του υπ’ αριθμ. 8 στοιχείου του προοιμίου της υπ’ αριθμ. 3004/9/2014 από 29/01/2014 κοινής υπουργικής απόφασης από ΚΑΕ 0896 σε ΚΑΕ 0895».Τι σημαίνουν τα παραπάνω; Τα χρήματα της επικήρυξης είχαν αρχικά πιστωθεί σε κωδικό του προϋπολογισμού με τίτλο «Έκτακτα έξοδα δημόσιας ασφάλειας» και 13 ημέρες μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού μεταφέρθηκαν σε κωδικό με τίτλο «Απόρρητες δαπάνες» του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, προκειμένου το ποσό της επικήρυξης να καταβληθεί με τρόπο που να διασφαλίζεται η ανωνυμία του πληροφοριοδότη.

Στέλεχος της τότε διοίκησης του υπουργείου Δημόσιας Τάξης επιβεβαίωσε ότι η σύλληψη Ξηρού κατέστη εφικτή χάρη και στη συνδρομή πληροφοριοδότη, προσθέτοντας ότι για την εκταμίευση χρημάτων επικήρυξης προβλέπονται συγκεκριμένες και ασφαλείς διαδικασίες.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.