Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Υποχωρούν οι τοκογλύφοι, πάμε για έντιμο συμβιβασμό στις 11 Μαΐου

Η αποφασιστική στάση του Αλέξη Τσίπρα ανάγκασε την ηγεσία των Βρυξελλών σε άτακτη υποχώρηση, επιδιώκοντας τώρα μια συμφωνία με την Ελλάδα.

Η κοινή δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αποτυπώνει την πρόοδο των συνομιλιών ακόμα και σε ζητήματα όπως είναι το εργασιακό και το ασφαλιστικό και δείχνει καθαρά πλέον την αλλαγή κλίματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην ίδια κατεύθυνση εντάσσεται και η δήλωση του Σόιμπλε ότι πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα να ξεπεράσει τα προβλήματά της…

Η ξαφνική αλλαγή στη στάση των λεγόμενων εταίρων έχει σχέση με τη σκληρή προειδοποίηση που απηύθυνε προχθές ο πρωθυπουργός σε περίπτωση κατά την οποία η διαπραγμάτευση κατέληγε σε ναυάγιο η χώρα θα αναζητούσε αλλού λύσεις.

Η ελληνική κυβέρνηση, μέσω διαρροών του Μαξίμου περιέγραφε τις τολμηρές πρωτοβουλίες που επρόκειτο να πάρει, στην περίπτωση που οι εταίροι οδηγούσαν με δική τους ευθύνη τη ...
διαπραγμάτευση στα βράχια.

Ο πρωθυπουργός είχε πάρει την απόφαση να σταματήσει να πληρώνει τις δόσεις των τοκογλυφικών δανείων προς την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και να αναζητήσει πηγές χρηματοδότησης από επενδυτικά κεφάλαια εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα από την Ρωσία, την Κίνα και τις Ινδίες.

Ταυτόχρονα δε, με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και εκλογών θα συγκροτούσε ένα ισχυρό κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο που θα οδηγούσε τη χώρα σε νέα πορεία με βασικό γνώμονα την προστασία του λαού και της χώρας.

Με στρατηγικές κινήσεις που παραπέμπουν σε μεγάλο ηγέτη ο Αλέξης Τσίπρας ανέδειξε και τις σοβαρές αντιθέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στο ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για πρώτη φορά μίλησε για διαφορετικά γεωστρατηγικά συμφέροντα, ανάμεσα στους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους που επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν ως όχημα το ελληνικό ζήτημα για να ξεκαθαρίσουν δικές τους διαφορές. Ο πρωθυπουργός «έκαψε» στην κυριολεξία το παιχνίδι του ΔΝΤ που επιχειρούσε μέσα από μια ελληνική χρεοκοπία να διαμορφώσει συνθήκες αποσταθεροποίησης σε ολόκληρη της Ευρωπαϊκή Ένωση και ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά των Γερμανών και των Βρυξελλών οι οποίοι δεν πολυκαταλάβαιναν τα παιχνίδια των Αμερικανών και της Λαγκάρντ.

Στην ουσία ο Αλέξης Τσίπρας πήρε πάνω του τη διαπραγμάτευση και έδωσε στις συνομιλίες την πολιτική και στρατηγική διάσταση για να φτάσουμε τελικά στην αλλαγή στάσης από το Ιερατείο των Βρυξελλών

Η άτακτη υποχώρηση των θεσμών έχει φέρει πλέον σε δύσκολη θέση τους ντόπιους δοσίλογους, οι οποίοι τις τελευταίες μέρες διακινούσαν σενάρια αποδόμησης της κυβέρνησης και ονειρεύονταν νέα μνημονιακά σχήματα. Οι εγκάθετοι της τρόικας στην Ελλάδα είχαν αρχίσει τις παρασκηνιακές συζητήσεις για τη συγχώνευση των τριών μνημονιακών κομμάτων ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ και ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εμφανίσουν ένα δήθεν νέο ευρωπαϊκό κόμμα! Τα παπαγαλάκια της τρόικας μετά τις χθεσινές εξελίξεις αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στη μιζέρια και τη γκρίνια, ενώ τρέμουν τώρα το ενδεχόμενο της προσφυγής σε εκλογές το οποίον αποτελεί στρατηγικό όπλο του Αλέξη Τσίπρα για να ισοπεδώσει στην κυριολεξία ό,τι απέμεινε από τα χρεοκοπημένα κόμματα του παρελθόντος που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή και το λαό στην πείνα και την εξαθλίωση.
Στο μεταξύ, με κοινή τους ανακοίνωση οι τρεις θεσμοί προεξοφλούν συμφωνία στο Eurogroup της 11ης Μαΐου. Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουν κοινό στόχο να βοηθήσουν την Ελλάδα ώστε να επιτύχει οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη. Οι θεσμοί εξακολουθούν να συνεργάζονται στενά για την επίτευξη του στόχου αυτού. Και οι τρεις θεσμοί εργάζονται σκληρά ώστε να επιτευχθεί η συγκεκριμένη πρόοδος στις 11 Μαΐου».

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.