Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Σε ένα τρίλεπτο βίντεο γίνεται ρόμπα ο Σταύρος Θεοδωράκης: Η δυστυχία να είσαι Δήμου: «Ομπρός, ωρέ Ελληνες! Γιούργια εσείς κι εμείς θα ραίνουμε τον δρόμο των λεφουσιών σας με γρόσια χρυσά και λίρες της Αγκλετέρας»

Να βάλουμε ένα βιντεάκι το οποίο μέσα σε τρία λεπτά κάνει ρόμπα τον «Ποταμίσιο» Σταύρο Θεοδωράκη και τα όσα γελοία ισχυρίστηκε χτες στην παρουσία του στην τηλεοπτική εκπομπή του Χατζηνικολάου.

Συγκεκριμένα γυναίκα παριστάμενη στο πάνελ της εκπομπής με εμφανώς σκωπτικό τρόπο απευθυνόμενη στον Σ. Θεοδωράκη του θύμισε δηλώσεις του στελέχους (πρώην;) του κόμματος του Νίκου Δήμου ο οποίος σε εκπομπή του Σκάι και στον Νίκο Ευαγελάτο (εκ παραδρομής η παριστάμενη γυναίκα λέει ότι έγιναν σε εκπομπή του Τράγκα – πιθανόν να τις είχε αναμεταδώσει και ο Γ. Τράγκας) και με τις οποίες ανέφερε ότι υπάρχουν πρόθυμοι ξένοι επιχειρηματίες να χρηματοδοτήσουν το πολιτικό εγχείρημα του Σ. Θεοδωράκη. «Και θα σας πω και ένα μυστικό ότι έχουμε ήδη την στήριξη ξένων παραγόντων, οι οποίοι μας λένε προχωρήστε και εμείς θα χρηματοδοτήσουμε», είχε πει συγκεκριμένα ο Ν. Δήμου.

Το έκαναν αυτό δείχνοντας την πρόθεση τους να στηρίξουν το κυβερνητικό πρόγραμμα του «Ποταμιού» μας είπε ο Σ. Θεοδωράκης εξαπολύοντας ταυτόχρονα μύδρους στην γυναίκα που έκανε αυτή την παρέμβαση και η οποία σύμφωνα με αυτόν τόλμησε να θίξει τον «μεγάλο διανοούμενο». Θα μπορούσαμε να τον πιστέψουμε αν μας εξηγούσε γιατί αυτό ήταν «μυστικό» και αν γνωρίζει πολλούς ξένους καπιταλιστές να ομολογούν ανοιχτά ότι στηρίζουν οικονομικά ελληνικά κόμματα τα οποία μέσω του προγράμματος τους θα συμβάλλουν «στην ανάπτυξη της χώρας» όπως μας είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Τελικά έχει την εντύπωση ο ηγέτης του Ποταμιού ότι απευθύνεται σε λωτοφάγους; Κι αυτό γιατί πέρα απ τα δεκάδες δημοσιεύματα ότι το κόμμα του είναι κατασκευή των ΜΜΕ και του Μπόμπολα  δεν έχει...
περάσει πολύς καιρός που δημοσιεύματα έφεραν πρωτοκλασάτα ονόματα της ντόπιας επιχειρηματικής ελίτ, μεγαλοεργολάβοι και μεγαλοεπιχειρηματίες –όπως ο γνωστός Μάργελος με το καλαμπόκι, ο Σάκης Καλλιτσάντζης πρόεδρος της κατασκευαστικής ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε, ο Ν. Γεραρχάκης υψηλόβαθμο στέλεχος της κατασκευαστικής J&P και άλλοι καπιταλιστές να χρηματοδοτούν το πολιτικό εγχείρημα του Σ. Θεοδωράκη.

Γιατί τότε δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία στους συντάκτες αυτών των δημοσιευμάτων και όλο του το μένος το επιδεικνύει σε μια γυναίκα που προσπάθησε –ίσως όχι με τον καλύτερο τρόπο- να λοιδορήσει τα λεγόμενα του;

Και στο φινάλε γιατί δεν είδαμε την ίδια «ευαισθησία» του Σ. Θεοδωράκη όταν πολυσέλιδο ρεπορτάζ που υπέγραφε ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος  στο περιοδικό «Unfollow» ανάφερε μεταξύ άλλων ότι το Ποτάμι δημιουργήθηκε με την παρέμβαση και τις ευλογίες του Βαρδινογιάννη, με την υπογραφή του τετραπέρατου δολοπλόκου Σταύρου Ψυχάρη και τις ευχές του εθνικού εργολάβου Μπόμπολα, για να αποτελέσει δεκανίκι ή και πολιορκητικά κριό των στόχων τους; 
Λογικά τέτοιες βαριές δημόσιες κατηγορίες επιφέρουν αγωγές και μηνύσεις; Γιατί ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν τις έκανε; Μήπως αντιλαμβανόταν ότι ο δημοσιογράφος του «Unfollow» σε μια ακροαματική δικαστική διαδικασία υα μπορούσε να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του και τότε δεν θα .. είχε τρύπα να κρυφτεί;

Περίπου τα ίδια υπέγραφε σε κείμενο του στο περιοδικό Hot Doc και ο Κώστας Βαξεβάνης ότι δηλαδή το «Ποτάμι του Θεοδωράκη, έχει ως παραπόταμους τον Ακτορα, τον ΔΟΛ, τους σύγχρονους νταβατζήδες που καθημερινά κάνουν την αγιογραφία του, εμφανίζοντας τα selfies ως πολιτική» και δεν είναι τίποτε άλλο παρά «ένα φαινόμενο της μιντιακής διαπλοκής». 



Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πάρα πολλά σχετικά δημοσιεύματα, περιοριζόμαστε όμως να παραθέσουμε κάποιες σχετικές χαρακτηριστικές αναρτήσεις μας. 

Σ. Θεοδωράκης: Ο δεκανέας των σύγχρονων Συνταγματαρχών…

Πολύ σαβούρα στο «Ποτάμι»...

Σε λίγο ο Θεοδωράκης θα ζητήσει συγνώμη από τους Γερμανούς για το ΟΧΙ

Σταύρος Θεοδωράκης: Η μαριονέτα των εκδοτών

Το καλάμι και το (σιγανό) «Ποτάμι»...

Ας μην μας σερβίρουν ο Θεοδωράκης και οι συν αυτό φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Το απολυτίκ-ιο του Θεοδωράκη

Ας πάρει το Ποτάμι το μεγάλο ψέμα του Σταύρου Θεοδωράκη
εξάπλωση του διαδικτύου άλλαξε τον τρόπο άσκησης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος. Αυτό είναι γνωστό. Το παραδοσιακό ρεπορτάζ αντικαταστάθηκε με το copy paste ειδήσεων και η ανάλυση των γεγονότων έδωσε τη θέση της στη γρήγορη διάδοση της είδησης. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως ξεκινάει όταν η ταχύτητα και η αντιγραφή όχι απλά υποκαθιστά το ρεπορτάζ, αλλά και την επιβεβαίωσή του.
Με έκπληξη, λοιπόν, πληροφορήθηκα την είδηση των ημερών, από φίλους που με ρωτούσαν αν άκουσα «τον Νίκο Δήμου να ομολογεί στον ΣΚΑΪ ότι το κόμμα του Θεοδωράκη χρηματοδοτείται από ξένους παράγοντες». Μπαίνοντας στο διαδίκτυο και αναζητώντας την πράγματι τρομερή –αν ίσχυε– ομολογία βρήκα δεκάδες site να αναπαράγουν την ίδια είδηση. «Ποιοι είναι οι ξένοι παράγοντες που χρηματοδότησαν το Ποτάμι;», «Ποιος είναι ο ξένος χρηματοδότης του κόμματος Θεοδωράκη;» Προερχόμενη από μία άλλη σχολή δημοσιογραφίας και έχοντας τη διεστραμμένη συνήθεια να επιμένω όταν γράφω ένα ρεπορτάζ να βλέπω όλα τα βίντεο, σχόλια, άρθρα και οτιδήποτε άλλο αφορά το θέμα μου, θυμήθηκα ότι όλο αυτό, κάπου το είχα ξανακούσει. Τέσσερις μέρες πριν, θέλοντας να γράψω ένα ρεπορτάζ για το Ποτάμι στη Free Sunday, παρακολούθησα μεταξύ άλλων και τη συνέντευξη του Νίκου Δήμου στον ΣΚΑΪ. Ολόκληρη. Και σε αυτή τη λέξη βρίσκεται το κλειδί.
Όλα ξεκίνησαν από την εκπομπή Ελεύθερος Σκοπευτής του Γ. Τράγκα, στην οποία προβλήθηκε απόσπασμα από την περίφημη συνέντευξη. Ο Γ. Τράγκας αναρωτιέται «έχουν έρθει από το εξωτερικό και έχουν αγοράσει το Ποτάμι; και ακολούθως προβάλλει το εξής απόσπασμα από τα λεγόμενα του Δήμου: «Και θα σας πω και ένα μυστικό ότι έχουμε ήδη την στήριξη ξένων παραγόντων, οι οποίοι μας λένε προχωρήστε και εμείς θα χρηματοδοτήσουμε».
«Πείτε μας ποιος είναι ο ξένος παράγων» ρωτάει ο Νίκος Ευαγγελάτος. «Αυτό δεν μπορώ να σας το πω τώρα, αλλά θα το μάθετε πολύ σύντομα». Το βίντεο σε χρόνο dt κάνει το γύρο του διαδικτύου. Αναπαράγεται από site, social media και blog. Γνωστοί δημοσιογράφοι που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και διατηρούν site δημοσιεύουν άρθρα με τους εξής τίτλους: «Περιμένουμε να μάθουμε ποιοι είναι οι ξένοι χρηματοδότες του Ποταμιού», «Ποιοι ξένοι παράγοντες χρηματοδοτούν, ομολογία που σοκάρει: Ο Νίκος Δήμου έριξε τη… βόμβα και ο Σταύρος Θεοδωράκης οφείλει να μιλήσει με ανοιχτά χαρτιά στους υποψήφιους ψηφοφόρους του». Κάπως έτσι το παρακάτω βίντεο μέσα σε δύο μόλις μέρες κάνει πάνω από 10.000 views.

Ξαναβάζω το βίντεο με ολόκληρη τη συνέντευξη. Βλέπω ότι στην ομολογία πως «θα σας πω και ένα μυστικό ότι έχουμε ήδη τη στήριξη ξένων παραγόντων οι οποίοι μας λένε προχωρήστε και εμείς θα χρηματοδοτήσουμε», λείπει το αντικείμενο της χρηματοδότησης. Και αυτό δεν είναι το Ποτάμι, το κόμμα, δηλαδή, του Θεοδωράκη. Αλλά ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης στο οποίο αναφέρεται ο Νίκος Δήμου στη συνέντευξή του. Συγκεκριμένα στο βίντεο που παρατίθεται παρακάτω μπορεί κανείς να ακούσει ολόκληρη την επίμαχη φράση: «Υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός θέσεων εργασίας περίπου 100 χιλιάδες, για τις οποίες οι επιχειρήσεις δε βρίσκουν κατάλληλους ανθρώπους να τις στελεχώσουν. Εμείς έχουμε κάνει μελέτη και έχουμε ήδη βρει ένα πρόγραμμα ταχύρρυθμης εκπαίδευσης, αφού έχουμε ήδη ερευνήσει την αγορά και έχουμε δει τι δεξιότητες και ειδικότητες χρειάζονται κυρίως στον τομέα της τεχνολογίας, που με αυτό το πρόγραμμα νομίζουμε ότι μέσα σε 6 μήνες θα μπορέσουμε να δώσουμε δουλειά σε 100 χιλιάδες ανθρώπους. Και θα σας πω και ένα μυστικό, ότι έχουμε ήδη τη στήριξη ξένων παραγόντων οι οποίοι μας λένε προχωρήστε και εμείς θα το χρηματοδοτήσουμε».
Στο 7.48:

Για να είμαι ειλικρινής το συγκεκριμένο απόσπασμα προκαλεί ένα μειδίαμα. Όχι φυσικά για «τους μυστικούς ξένους παράγοντες που χρηματοδοτούν τον Θεοδωράκη», αλλά γιατί πρώτον το «έχουμε πρόγραμμα ταχύρρυθμης εκπαίδευσης» θυμίζει ΙΕΚ και δεύτερον διότι εξαγγελίες για πρόσληψη 100.000 σε 6 μήνες θυμίζουν ΣΥΡΙΖΑ. Και αν θέλαμε ΣΥΡΙΖΑ, τον είχαμε. Η δεξαμενή από την οποία το Ποτάμι μπορεί να αντλήσει ψηφοφόρους δεν είναι αυτοί που θέλουν «να προσληφθούν όλοι με μισθό 5.000 ευρώ». Αλλά, η αριστερή δεξαμενή στην οποία δεν υπάρχουν ευήκοα ώτα σε τέτοιες εξαγγελίες.
Άλλωστε, στην παρακάτω αφίσα η προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ συμφέρει περισσότερο: «100.000 προσλήψεις τώρα!» Γιατί να περιμένουμε 6 μήνες;
image
athensvoice.gr

Η δυστυχία να είσαι Δήμου

Στις 10 Μαρτίου ο Νίκος Δήμου, στέλεχος του Ποταμιού του Σταύρου Θεοδωράκη, εμφανίστηκε στο δελτίο ειδήσεων του Νίκου Ευαγγελάτου (ΣΚΑΪ) και είπε τα εξής, που έπασχαν λιγάκι σε συντακτικό αλλά ήταν μεστά νοήματος: «Αφού έχουμε ερευνήσει την αγορά και βλέπουμε τι ακριβώς δεξιότητες και ειδικότητες χρειάζονται, κυρίως στην τεχνολογία, ένα πρόγραμμα ταχύρυθμης εκπαίδευσης, που νομίζουμε ότι μέσα σε έξι μήνες θα μπορέσουμε να δώσουμε δουλειά σε 100.000 ανθρώπους. Και θα σας πω και ένα μυστικό: ότι έχουμε ήδη τη στήριξη ξένων, εεε, παραγόντων οι οποίοι μας λένε προχωρήστε κι εμείς θα χρηματοδοτήσουμε αυτήν την...»
Στο άκουσμα της μαγικής φράσης «ξένοι παράγοντες» ο Ν. Ευαγγελάτος και ο Τ. Χατζής ένιωσαν την υποχρέωση να ρωτήσουν τον πολυπράγμονα πολιτευτή σε ποιους αναφέρεται. Εκείνος επιφυλάχθηκε να απαντήσει αργότερα. Ευγενικό εκ μέρους του που δεν μας το ξέκοψε από την αρχή ότι πρέπει να είμαστε... διακριτικοί όταν έρχεται η κουβέντα σε ξένους - και μάλιστα χρηματοδότες μιας εξαιρετικά εκτεταμένης εθνικής ευεργεσίας. Λίγο το 'χετε ο κυρ Σταύρος να μας βρει μαζί με ξένους Καραμουρτζούνηδες 100.000 θέσεις εργασίας μέσα σε ένα εξάμηνο;
Γιούργια!
Ούτε ο Κόπερφιλντ αγκαζέ με τον Γιούρι Γκέλερ δεν θα κατάφερναν τέτοιον άθλο. Αυτό σημαίνει επιτυχία στην πολιτική. Επιτυχία πριν από την προσπάθεια. Γκολ στο εξωτερικό προτού κάνουν την πρώτη ντρίμπλα στο εσωτερικό. Ποιο ακριβώς είναι το επίτευγμα του Νίκου Δήμου και του Σταύρου Θεοδωράκη (αν πάρουμε στα σοβαρά τα λόγια του κ. Δήμου); Χαρτογράφησαν την ελληνική αγορά εργασίας. Εμπνεύστηκαν πρόγραμμα ταχύρυθμης εκπαίδευσης (μάλλον πρόκειται για Proficiency στον πασοκισμό). Ηρθαν σε συνεννόηση με ξένους (ποιοι να είναι αυτοί;). Τους έπεισαν! Οι ξένοι πείστηκαν τόσο ώστε είπαν στους ποταμίσιους: «Ομπρός, ωρέ Ελληνες! Γιούργια εσείς κι εμείς θα ραίνουμε τον δρόμο των λεφουσιών σας με γρόσια χρυσά και λίρες της Αγκλετέρας».
Κι ενώ με τους ξένους τα έχουν βρει, πριν από εμάς για εμάς, οι επιδέξιοι ποταμιανοί, οι ντόπιοι κάνουν κόνξες και κορδέλες! Είναι απαράδεκτο να θέλουν να μάθουν τους καλοπροαίρετους φιλέλληνες από τώρα. Πρόκειται για συμπεριφορά που μαρτυρεί καχυποψία, εθνικισμό, ρατσισμό, συντηρητισμό, συνωμοσιολογία και οσφυαλγία. Θα τους μάθουμε μια και καλή τους χορηγούς, βρε κουτά. Οταν τοποθετήσουν τη σημαία τους στην Ακρόπολη... 
Παναγιώτης Λιάκος - dimokratianews.gr
Για το τέλος μία γενική άποψη από τον Καθηγητή Πανεπιστημίου Χρήστος Γούδη
[...Οι οχετοί των τηλεοπτικών λυμάτων, τα θολά ποτάμια με τα χημικά απόβλητα, οι ελιές με τα ανθυγιεινά τεχνητά λιπάσματα, οι συκιές με τα υπερώριμα και τα αποξηραμένα σύκα, και η μικροβιακή χλωρίδα και πανίδα ενός ρυπογόνου, οδωδότος και τυμπανιαίου πτώματος δεν είναι δυνατόν να επικαλύψουν την ελληνική ψυχή. Μέσα στον ζόφο και το έρεβος του σήμερα ο φοίνικας αναγεννάται. Έλληνες μην πτοείσθε. «Όσο κι αν είμαστε πικρά τώρα στερημένοι, κάπου υπάρχει μια χαρά και μας περιμένει».] - http://www.makeleio.gr/?p=75991

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.