Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Εύγε (για την ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών, ενώ ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να επιβληθεί στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών) στην Ελληνική δικαιοσύνη κ. αρμόδιε Υπουργέ: Ηλίας Παναγιώταρος, Βουλευτής... αγνώστου διαμονής (Στο Limit UP οι τιμές για την Χ.Α.)

Ποινή φυλάκισης ενός έτους επιβλήθηκε στο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρο, από το Α' Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, για την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος του πρώην περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού.
Η υπόθεση αφορά δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής λίγες μέρες πριν τις εκλογές του Μαΐου 2014, στον σταθμό μας και στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα.
Εκεί, ο Ηλίας Παναγιώταρος είχε αποκαλέσει τον Γιάννη Σγουρό «άνθρωπο του Μπόμπολα» και «διαπλεκόμενο».
Σήμερα, η υπόθεση εκδικάσθηκε από το Α' Μονομελές Πλημμελειοδικείο με τον κατηγορούμενο να μην εμφανίζεται όμως στο δικαστήριο.
Από την πλευρά του, ο Γιάννης Σγουρός στην κατάθεσή του υποστήριξε ότι οι επίδικες τηλεοπτικές δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής προσέβαλαν την τιμή και την υπόληψή του και έγιναν για λόγους πολιτικούς, προκειμένου να τον πλήξουν προεκλογικά.
Τελικά, το δικαστήριο επέβαλε... στον Ηλία Παναγιώταρο ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών, ενώ ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να επιβληθεί στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών.
Χθες ενημερώθηκα από τα ΜΜΕ ότι συζητήθηκε ερήμην μου μήνυση του τέως Περιφερειάρχη Αττικής Ιωάννη Σγουρού εναντίον μου για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης.
Ουδέποτε κλήθηκα να παρευρεθώ στο δικαστήριο αυτό, καθώς οι Αρχές έκριναν ότι είμαι αγνώστου διαμονής (!) και δεν γνώριζαν την κατοικία μου προκειμένου να επιδώσουν τη σχετική ειδοποίηση.
Φαίνεται ότι δεν γνωρίζουν ούτε που βρίσκεται το σπίτι μου, ούτε και τη διεύθυνση του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων, όπου καθημερινώς ασκώ τα Κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα εκλεγμένος τρεις συνεχείς φορές από τον Ελληνικό Λαό.
Θα ασκήσω όλα τα ένδικα μέσα για να ακυρωθεί η διαδικασία που έγινε ερήμην μου και να επαναληφθεί η δίκη προκειμένου να υπερασπιστώ την αθωότητά μου.  
Ηλίας Παναγιώταρος
Βουλευτής Β΄ Αθηνών
Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.