Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Έφυγε ένα «πανέμορφο μυαλό» - VIDEO

Mαθηματικός και οικονομολόγος o Τζον Νας | AP Photo/Charles Rex Arbogast
Τραγικό θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα βρήκε ο μαθηματικός και οικονομολόγος Τζον Φορμπς Νας, που τιμήθηκε με το Βραβείο Νόμπελ για τη συμβολή του στη θεωρία των παιγνίων.
Όπως ανακοινώθηκε, ο 87χρονος Νας και η σύζυγός του σκοτώθηκαν όταν ο οδηγός ταξί, στο οποίο επέβαιναν, έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, το οποίο ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε σε προστατευτικό κιγκλίδωμα, στο Νιου Τζέρσι. ..

Η ζωή του Νας, ο οποίος έπασχε από σχιζοφρένεια, είχε εμπνεύσει το βιογραφικό βιβλίο «A Beautiful Mind» που αργότερα γυρίστηκε ταινία («Ένας υπέροχος άνθρωπος») με πρωταγωνιστή τον Ράσελ Κρόου. Ο ηθοποιός Ράσελ Κρόου δήλωσε συγκλονισμένος από τον θάνατο του Τζον Νας και της γυναίκας του. «Ένα καταπληκτικό ζευγάρι. Πανέμορφα μυαλά, πανέμορφες καρδιές», έγραψε ο ηθοποιός στον λογαριασμό του στο Twitter.


Russell Crowe  @russellcrowe
Stunned...my heart goes out to John & Alicia & family.
An amazing partnership. Beautiful minds, beautiful hearts. https://twitter.com/breakingnews/status/602464249831653376 

Ανάρτηση στο Twitter για τον θάνατο του Νας έκανε και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Όπως ανέφερε -αποχαιρετώντας τον διάσημο μαθηματικό- η δουλειά του Νας αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον ίδιο.
Yanis Varoufakis @yanisvaroufakisReading your work was inspirational. Meeting you, and spending time together, was an unearned bonus. Farewell John Nash Jr.
Ο Νας είχε γεννηθεί στις 13 Ιουνίου 1928, στη Δυτική Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Φέτος, ο Νας τιμήθηκε με το Βραβείο Άμπελ μαζί με τον Λούις Νίρενμπεργκ «για τις εντυπωσιακές και σημαίνουσες συνεισφορές στη θεωρία των μη-γραμμικών μερικών διαφορικών εξισώσεων και στις εφαρμογές τους στη γεωμετρική ανάλυση». 
Ο Τζον ΝαςAP Photo/Plinio Lepri
Με τη σύζυγό του είχαν αποκτήσει έναν γιο και ζούσαν εδώ και πολλά χρόνια στο Πρίνστον του Νιου Τζέρσι.
http://www.efsyn.gr/arthro/efyge-ena-panemorfo-myalo
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.