Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Η Ε.Ε. θέλοντας να απεμπλακεί από την Ελλάδα, στήριξε τον Τσίπρα (σενάριο συνωμοσιολογίας)

του Σωτήρη Γλυκοφρύδη

Δεν ξεχνώ ότι στην αρχή τη δημιουργίας της ΕΟΚ, όταν πήγε να συσταθεί από την Ένωση η ιστορία της, την ξεκίνησε από την εποχή του Καρλομάγνου.
Εν πάσει περιπτώσει, αυτό δεν συνέβη, κατά τη Γερμανία όμως που κυριαρχεί στο βιομηχανικό και οικονομικό κατεστημένο, η βάση της ΕΟΚ - ΕΕ προκύπτει η ένωση Γερμανόφωνων, Γερμανοτραφών ή Γερμανοεμφορούμενων λαών. Μη ξεχνάμε ότι και οι Άγγλοι ακόμη, θεωρούνται κατά μεγάλο μέρος Γερμανικής καταβολής,  

Το ερώτημα που προκύπτει, είναι «τι θέση έχει μέσα σε αυτό το Γερμανικό ελεγχόμενο συνασπισμό, η Ελλάδα». Η Ελλάδα, θα μπορούσε να πει κάποιος, ότι εκπροσωπεί το πολιτικό αξιοκρατικό πρότυπο της Δύσης.  Ο Δυτικός πολιτισμός έχει Ελληνικά κοινωνικά πρότυπα, Εβραϊκό οικονομικό σκέλος και Αμερικανικό στρατιωτικό βραχίονα. Πολύ συχνά κάποιος συνδέει την ΕΕ με τη Δύση. Στην ΕΕ κυριαρχεί το Γερμανικό πνεύμα ή έστω ο Γερμανικού τύπου ιδεαλισμός.
  
Τους αναλυτές των πολιτικών και οικονομικών θεμάτων τους χαρακτηρίζει ένα αναπάντητο ερώτημα: «Γιατί η Μέρκελ ή η ΕΕ δεν προέβει σε κούρεμα των Ελληνικών χρεών, τον Ιανουάριο ή Φεβρουάριο, όταν είχε προσδιοριστεί το πρωτογενές πλεόνασμα, για να στηρίξει τον ¨΄άνθρωπό της¨ τον θεωρούμενο ¨πειθήνιο συνεργάτη της, Σαμαρά;».  Μη προβαίνοντας σε αυτή την ενέργεια, στήριξε έμμεσα τον Τσίπρα, τον θεωρούμενο ¨αντάρτη¨ και αντιγερμανό, τότε.


Το ερώτημα που προκύπτει ως απάντηση του πρώτου, είναι «μήπως η Γερμανία επιθυμεί τη ¨ρήξη¨, την αποδέσμευση της ¨αντάρτισσας¨ Ελλάδας, χωρίς να πάρει ευθύνη και να φανεί;». Ο Ελληνικός λαός δεν προκύπτει πως μπορεί να γίνει πειθήνιος, νομοταγής και μεθοδικός, όπως ο Γερμανικός. Δεν διαβλέπει πως εχθρός είναι η Ρωσία με την Κίνα, αντιθέτως, τους ανοίγει πύλες. Ο ι Έλληνες, κατά τους Γερμανούς είναι χαοτικοί εκπρόσωποι της βόλεψης και της αναρχίας. Και ίσως πρέπει να αποβληθούν. Τι ¨ίσως¨, αυτό θα ήταν καλύτερο για τον Γερμανικό αυτοτροφοδοτούμενο δογματισμό, και ότι η Γερμανία είναι «uber alles».         

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.