Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Οι αποκαλύψεις του Μιχάλη Ιγνατίου θα πρέπει να απασχολήσουν την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το μνημόνιο αλλά και την Δικαιοσύνη και είναι απορίας άξιον πώς ακόμα δεν έχει συλληφθεί αυτός ο μεγάλος προδότης του Ελληνισμού

Το Eγκλημα της εθνικής προδοσίας που διέπραξε ο Γιώργος Παπανδρέου, με τη συνειδητή παράδοση της χώρας στο ΔΝΤ και στους ξένους τοκογλύφους αποκαλύπτει με ντοκουμέντα – φωτιά στο νέο βιβλίο του ο γνωστός και έγκυρος δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου.

Στις σελίδες του βιβλίου περιγράφονται ανατριχιαστικά αναλυτικά τα γεγονότα και οι «σκόπιμες παραλείψεις» του τότε πρωθυπουργού ο οποίος είχε δρομολογήσει από καιρό την παράδοση της χώρας στους τοκογλύφους μέσω τεχνητής χρεοκοπίας που δημιούργησε με το κόλπο της εκτίναξης των ελλειμμάτων.

Ο Μιχάλης Ιγνατίου παρακολούθησε από κοντά μια μυστική συνάντηση που είχαν ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος στο Λουξεμβούργο στο γραφείο του Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ με δύο ακόμα κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ο τότε πρόεδρος του Eurogroup κ. Γιούνκερ συνάντησε με άκρα μυστικότητα στο γραφείο του τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ, τον επίτροπο Χοακίν Αλμούνια και τους δύο απεσταλμένους της ελληνικής κυβέρνησης, οι οποίοι παρέλαβαν ένα σχέδιο που προέβλεπε ανώδυνες παρεμβάσεις στην οικονομία και μεταρρυθμίσεις χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Μιχάλη Ιγνατίου η συνάντηση κράτησε τρεις ολόκληρες ώρες και οι απεσταλμένοι της ελληνικής κυβέρνησης ήταν ενθουσιασμένοι από τη λύση που πρότειναν οι Ευρωπαίοι.

Την ευρωπαϊκή λύση στο ελληνικό πρόβλημα ΤΟΡΠΙΛΙΣΕ ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος αρνήθηκε να απαντήσει στις προτάσεις των Ευρωπαίων εταίρων, ενώ την επίμαχη περίοδο έκανε μυστικές επαφές με το ΔΝΤ.

Με τη συμπεριφορά του αυτή που συνιστά εθνική προδοσία ο Γ. Παπανδρέου κατάφερε να χρεοκοπήσει τη χώρα βάζοντας από την πίσω πόρτα το ΔΝΤ για τα καλά στην Ευρώπη, προφανώς σύμφωνα με το «έργο» που του είχε ανατεθεί από τους Αμερικανούς. ...

Οι αποκαλύψεις του Μιχάλη Ιγνατίου θα πρέπει να απασχολήσουν την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το μνημόνιο αλλά και την Δικαιοσύνη και είναι απορίας άξιον πώς ακόμα δεν έχει συλληφθεί αυτός ο μεγάλος προδότης του Ελληνισμού.

Με δεδομένο ότι ο Γιώργος Προβόπουλος θα μιλήσει για τη συνάντηση αυτή αναγκαστικά δρομολογούνται εξελίξεις για την παραπομπή του τέως πρωθυπουργού στο Ειδικό Δικαστήριο προκειμένου να λογοδοτήσει για τα εγκλήματα που διέπραξε σε βάρος του λαού και του έθνους.

Οι αποκαλύψεις που περιέχονται στο βιβλίο του Μιχάλη Ιγνατίου είναι καταιγιστικές.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο τότε διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος Γ. Προβόπουλος ήταν θετικότατος στο ευρωπαϊκό σχέδιο.

Το ίδιο και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος παρέδωσε το κείμενο στον Γιώργο Παπανδρέου και για 15 μέρες περίμενε απάντηση η οποία βέβαια δεν ήρθε ποτέ.

Προφανώς ήταν απασχολημένος με το Ζάππειο, όπου μοίραζε λεφτά στους μετανάστες για να εκτινάξει ακόμα περισσότερο το έλλειμμα, προκειμένου να πετύχει τον εγκληματικό του στόχο της παράδοσης της χώρας στους τοκογλύφους του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου ο τότε πρωθυπουργός απαγόρευσε στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ακόμα και να απαντήσει στους εταίρους, τινάζοντας συνειδητά στον αέρα το σχέδιο διάσωσης.

Τα ντοκουμέντα – φωτιά που αποκαλύπτουν τη μεγάλη προδοσία που συντελέστηκε αποτελούν κόλαφο για το σύστημα των ξένων τοκογλύφων και των ντόπιων κουκουλοφόρων που μεθόδευσαν την καταστροφή της χώρας οδηγώντας το λαό στην πείνα και την εξαθλίωση.
Για τα εγκλήματα αυτά κάποιοι θα πρέπει να πληρώσουν. Το καθεστώς ασυλίας για τους δοσίλογους δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί διαλύει τον κοινωνικό ιστό ενώ αποθρασύνει και άλλους δοσίλογους να διαπράξουν τα ίδια εγκλήματα.

Το απόσπασμα από το βιβλίο «Τρόικα, ο δρόμος προς την καταστροφή» του Μιχάλη Ιγνατίου.

Η πηγή περιγράφει πως μετέβησαν στο Λουξεμβούργο υπό άκρα μυστικότητα με το αυτοκίνητο του Χοακίν Αλμούνια και ότι στη διαδρομή οι συμμετέχοντες συζήτησαν ένα έγγραφο που είχαν ετοιμάσει, χωρίς αποστολέα και παραλήπτη, έπειτα από μελέτη της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας και επρόκειτο για τις εισηγήσεις ενός μίνι μνημονίου.

Η συνάντηση, κράτησε περίπου 3 ώρες. "O κ. Γιούνκερ έδωσε στον κ. Παπακωνσταντίνου το κείμενο πέντε σελίδων που είχε ετοιμάσει η Διεύθυνση DG ECFIN και το οποίο δεν έφερε καμία σφραγίδα. Επικεφαλής της ομάδας που το συνέγραψε ήταν ο Κάρλος Μαρτίνεζ. Με δυο λόγια, ήταν ένα συμφωνημένο κείμενο από τις Βρυξέλλες και την Φρανκφούρτη, το οποίο εγκρίθηκε από την Γερμανία και την Γαλλία και το οποίο πρόσφερε λύσεις και απέκλειε εξωτερικούς παράγοντες, όπως είναι το ΔΝΤ, που προέκυψε αργότερα. Ήταν ένα manual διαχείρισης και συνολικής αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης. Και πιστεύαμε πολύ σ'αυτό, διότι, όπως σου είπα, ήταν αντικείμενο πολυήμερης μελέτης και είχε εγκριθεί από την Κομισιόν και την ΕΚΤ και είχαν ενημερωθεί οι Γερμανοί και οι Γάλλοι, που συμφωνούσαν", ανέφερε πηγή του Eurogroup.

Σύμφωνα με την ανώνυμη πηγή το κείμενο εκεί ήταν η ανεπίσημη χείρα βοηθείας που αναζητούσε ο κ. Παπανδρέου και θα μετατρεπόταν σε επίσημη βοήθεια μόλις το αποδεχόταν ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Όπως λέει χαρακτηριστικά η πηγή του Eurogroup: "Ο κ. Προβόπουλος ήταν θετικότατος. Ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν θετικός. Αλλά δεν έπαιρναν αυτοί οι δυο τις αποφάσεις".

"Ο κ. Παπακωνσταντίνου μας απάντησε ότι θα παραδώσει το κείμενο στον πρωθυπουργό, θα το μελετήσουμε, θα δούμε εάν οι αριθμοί έχουν λογική. Μας είπε ότι θα ζητούσε από τον κ. Παπανδρέου να μας απαντήσει. Περιμέναμε δεκαπέντε μέρες, αλλά η απάντηση δεν ήρθε ποτέ. Μάλλον θα έλεγα πως μας απάντησε από το Ζάππειο, όπου μοίρασε λεφτά.

Όταν το ψάξαμε με τους ανθρώπους μας στην Αθήνα, πληροφορηθήκαμε ότι ο πρωθυπουργός δεν επέτρεψε στον υπουργό του να μας απαντήσει. Αρχικά τον άφησε εκτεθειμένο απέναντί μας, αλλά εμείς γνωρίζαμε την αλήθεια. Πιστεύουμε ότι εκείνη τη μέρα χάθηκε η παρτίδα. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι η άρνηση απάντησης στο κείμενο του Λουξεμβούργου ήταν η αφετηρία του ναυαγίου της Ελλάδας. Πιστεύω ότι η χώρα σας έχασε μια μοναδική ευκαιρία και τολμώ να υποστηρίξω ότι ήταν η τελευταία ευκαιρία να αποφύγει την κρίση χωρίς περιπέτειες", τόνισε η ίδια πηγή στον δημοσιογράφο.

Η πηγή υποστηρίζει ότι θα είχαν αποφευχθεί πολλά από όσα ακολούθησαν εάν ο Έλληνας πρωθυπουργός αποδεχόταν την πρόταση.

"Προσωπικά πιστεύω ότι θα αποφεύγαμε όλα όσα ακολούθησαν εάν γινόταν δεκτό το έγγραφο. Όταν δεν μας απάντησαν, συζητήσαμε και συμφωνήσαμε ότι η Ελλάδα θα εξελιχθεί σε σοβαρότατο πρόβλημα", σημείωσε πηγή της Ευρωζώνης.

Ο κ. Προβόπουλος δε θέλησε να τοποθετηθεί για τη μυστική συνάντηση του Λουξεμβούργου, αλλά ένας συνεργάτης του επιβεβαίωσε στο Μιχάλη Ιγνατίου ότι συμμετείχε και ότι έλαβε και ο ίδιος το έγγραφο που εστάλη στον κ. Παπανδρέου.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επιβεβαίωσε στο Μιχάλη Ιγνατίου τη συνάντηση, λέγοντας ότι στη διάρκειά της ζητήθηκαν μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος του 2010, πράγμα που τελικά η ελληνική κυβέρνηση έπραξε.

Στο βιβλίο του ο Μιχάλης Ιγνατίου αποκαλύπτει επίσης το προσωπικό μήνυμα του Τρισέ στο Γιώργο Παπανδρέου που μετέφερε ο Λουκάς Παπαδήμος, τότε αντιπρόεδρος της ΕΚΤ τον Νοέμβριο του 2009, σε μυστική επίσκεψή του στην Αθήνα.

"Θα κλείσουν οι αγορές αν δεν πάρεις τα μέτρα τώρα...", είπε ο κ. Παπαδήμος στον τότε πρωθυπουργό.

Στο βιβλίο του ο Μιχάλης Ιγνατίου αποκαλύπτει ότι η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του Γιώργου Παπανδρέου με το Ντομινίκ Στρος Κάν πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την εκλογή του τον Οκτώβριο του 2009.

"Μου τηλεφώνησε τον Οκτώβριο του 2009, μου είπε το πρόβλημα και με ρώτησε τι πρέπει να γίνει. Του απάντησα ότι πρέπει πρώτα να συζητήσεις με τους Ευρωπαίους", σημείωσε ο κ. Στρος Καν.
Ο Μιχάλης Ιγνατίου αποκαλύπτει επίσης ότι η πρώτη άτυπη, κοινή ανεπίσημη αποστολή της Κομισιόν με το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, δηλαδή τη μετέπειτα τρόικα, έγινε στις 3 και 4 Δεκεμβρίου του 2009 και όχι την άνοιξη του 2010 όπως οι πάντες πιστεύουν.
Συμμετείχε από την πλευρά του ΔΝΤ ο Μπόμπ Τράα, ο οποίος συνέταξε αργότερα έκθεση στο Ντομινίκ Στρος Καν και περιέγραψε με τραγικούς όρους την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.