Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Ντόρα Μπακογιάννη (στο απυρόβλητο και στην ατιμωρησία): "Κατάπιε" -κατόπιν εορτής- όσα εξεμέτισε περί "χρεοκοπίας της χώρας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος"

  • Άρθρο 187 Διασπορά ψευδών ειδήσεων (dsa)
  • 1. Όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή όποιος διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις με αποτέλεσμα να προκαλέσει φόβο σε αόριστο αριθμό ανθρώπων ή σε ορισμένο κύκλο ή κατηγορία προσώπων, που αναγκάζονται έτσι να προβούν σε μη προγραμματισμένες πράξεις ή σε ματαίωσή τους, με κίνδυνο να προκληθεί ζημία στην οικονομία, στον τουρισμό ή στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή να διαταραχθούν οι διεθνείς της σχέσεις,
  • τιμωρείται με φυλάκιση ως τρία έτη ή χρηματική ποινή.
  • 2. Όποιος από αμέλεια γίνεται υπαίτιος της πράξης της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή χρηματική ποινή.
Αυτά προβλέπονται και έχουν εφαρμογή από τον περιβόητο "τορναδόρο" και τον "Χρεωκοπία στις 25 Μαρτίου 2011", έως και τον πιο αφελή ιστολογράφο που θέλει να αναδειχθεί με μία "αποκλειστική είδηση".
ΣΣ: Πόσο επίπλαστοι είναι οι "νόμοι" της "ελεύθερης αγοράς", όταν ένας τορναδόρος που γράφει στον τίτλο "Χρεωκοπία" αντί "Χρεοκοπία" και στο κείμενο "παραληρήσει" αντί "παραλληλίσει", μπορεί να προκαλέσει την εξαγωγή 200 εκατομμυρίων ευρώ σε λίγες ώρες!
Στην περίπτωση όμως των αναγνωρίσιμων και δη πολιτικών αυτοί είναι στο απυρόβλητο και στην
ατιμωρησία. Μπορούν να λένε και να διαδίδουν ασυστόλως αδιασταύρωτες πληροφορίες, συνεπικουρουμενοι και συνάδοντας, με τα γνωστά παπαγαλάκια των ΜΜΕέδων, γιατί και οι νόμοι τους προστατεύουν και τα τα μεγαλοσυμφέροντα τους στηρίζουν (αντιστοίχως) στη βουλή και στα δικαστήρια.
Πήρε, γράφουν οι παπαγάλοι, πίσω τα όσα έλεγε για "bank run" η Ντόρα.Μπακογιάννη σχετικά με το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και ότι οι πολίτες θα τρέχουν να μαζέψουν τα λεφτά τους (που δεν έχουν) από τις τράπεζες.

Αν το έλεγε αυτό κάποιος πολίτης θα είχε να κάνει με τον εισαγγελέα, αλλά τώρα που το είπε η Ντ.Μπακογιάννη δεν υπάρχει πρόβλημα.

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη την περασμένη εβδομάδα, η οποία προέβλεψε ότι θα επιβληθεί έλεγχος κεφαλαίων στις τράπεζες το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.
Σχετικό: Μία είδηση που θα μπορούσε να υπάρξει σε μία χώρα δικαίου και ισονομίας (VIDEO)
Τις δηλώσεις της επέκριναν στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο Χρύσανθος Λαζαρίδης δεν δίστασε να αποκαλέσει «άστοχη» την παρέμβασή της για capital control.

Ποιά ήταν ακριβώς η δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη:

«Εάν δεν έχουμε συμφωνία μέχρι την Παρασκευή, φοβάμαι ότι το Σαββατοκύριακο, που είναι και τριήμερο, θα υπάρξει έλεγχος κεφαλαίων στις τράπεζες, το λεγόμενο capital control, όπως συνέβη και στην Κύπρο» δήλωσε στον Σκάι η κ. Μπακογιάννη.

«Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει τι ακολουθεί αν δεν υπάρξει συμφωνία έως την Παρασκευή» συνέχισε η κ. Μπακογιάννη αν και εξέφρασε την ελπίδα ότι η κυβέρνηση θα καταλήξει σε συμφωνία πριν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.



«Δεν είπα αυτό»
Σε νέες της δηλώσεις στον Σκάι η βουλευτής της ΝΔ είπε «Δεν είπα αυτό, εγώ δεν κινδυνολογώ, αλλά τώρα φτάσαμε στο αμήν». Διαβεβαίωσε ότι δεν εννοούσε αυτό που είπε «έδωσα μία απάντηση στους υπουργούς που περίτρανα έλεγαν ότι δεν θα πληρώσουμε… απάντησα ότι αν δεν το κάνετε, θα υπάρξει εκείνο» είπε χαρακτηριστικά.
«Αν χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ την δεδηλωμένη, προφανώς πάει σε εκλογές. Αίσθησή μου είναι ότι η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν τη συμφωνία, με εξαίρεση 4-5. Δεν τους βλέπω έτοιμους να ρίξουν την κυβέρνηση», πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη.
Πρόσθεσε ότι «εάν συμφωνία όχι, τότε τι, βράχια, χρεοκοπία; Θα ταυτιστεί η ΝΔ με τους ακραίους του ΣΥΡΙΖΑ;» και παρόλο που διαμήνυσε ότι θα είναι «πολύ κακή η συμφωνία» που έρχεται τόνισε ότι στηρίζει «με νύχια και με δόντια την διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης».
Χαρακτηριστική ήταν η απάντησή της στον σύμβουλο του Αντώνη Σαμαρά:
«Βρήκε ο κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης να κατηγορήσει εμένα για κινδυνολογία; Όποιος το πιστέψει, πίστεψε…Εγώ δεν κινδυνολογώ», (πληροφορίες από Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr)
Μετά τα παραπάνω οι πολίτες αισθάνονται απροστάτευτοι και η δικαστική εξουσία ανίσχυρη να επιβάλει, ως οφείλει, την συνταγματική επιταγή για ισηγορία, ισονομία και ισοπολιτεία,

Για τα "Στοχαστικά Γονατογραφήματα"

Νάσος

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.