Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Καρχιμάκης: Μην απαλλάσσετε μεγαλοφοροφυγάδες εμβασμάτων εξωτερικού - Να επεκταθούν οι έλεγχοι ως το 2001


Το ύψος του ποσού που διοχετεύθηκε στο εξωτερικό, υπολογίζεται για την τελευταία 12ετία πάνω απο 300 δισ. ευρώ, ενώ πιθανολογείται ότι μπορεί να εισπραχθεί ποσό περί τα 40 δισ. ευρώ, υπολογίζει το στέλεχος του Κινήματος

Να ελεγχθούν όλοι όσοι έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό από το 2001 και όχι μόνο όσους το έπραξαν από το 2009 και μετά ζητά από την κυβέρνηση ο πρώην γραμματέας και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, νυν στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Μιχάλης Καρχιμάκης.
Σε δήλωσή του ζητά να μην υιοθετήσει η σημερινή κυβέρνηση τη ρύθμιση που έκανε το 2013 η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, με την οποία απαλλάσσονταν όσοι έστειλαν εμβάσματα την περίοδο 2001 - 2009. Ο κ. Καρχιμάκης εκτιμά ότι το ύψος του ποσού που διοχετεύθηκε στο εξωτερικό, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές και του εξωτερικού, υπολογίζεται για την τελευταία 12ετία πάνω από 300 δισ. ευρώ, το δε μέγεθος του ποσού που πιθανολογείται να εισπραχθεί σύμφωνα με υπολογισμούς μπορεί να περνάει και τα 40 δις ευρώ.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Καρχιμάκη έχει ως εξής:

Επιμένουμε για πολλοστή φορά.
Η κυβέρνηση σύμφωνα με ανακοινώσεις της αποφάσισε να ελέγξει τα εμβάσματα του εξωτερικού από 100.000 ευρώ και άνω, ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΣ και ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ (και σωστά) την πρόταση νόμου 27 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που συνέταξαν το 2011 και κατέθεσαν αρχές του 2012 με συντονιστή τον τότε Α' αντιπρόεδρο της βουλής Γρηγόρη Νιωτη.
Η πρόταση αυτή έρχεται σύμφωνα με τις ανακοινώσεις να εφαρμοστεί για όλους όσους πιθανά μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό από το 2009 και μετά και όχι από το 2001 που τηρούνται τα ηλεκτρονικά αρχεία στην Τράπεζα Ελλάδος.

Η απόφαση έλεγχων μόνο από το 2009 και μετά και η ΑΣΥΛΙΑ όλων όσων διοχέτευσαν χρήμα στο εξωτερικό από το 2001 μέχρι το 2008 εστιάζεται σε νόμο του Ιουλίου 2013 που παρε γράψε ,τους ελέγχους για 9 ολόκληρα χρόνια όλων όσων έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό και πιθανά να είναι αφορολόγητα.
Η παραγραφή λοιπόν των ελέγχων με νόμο το καλοκαίρι του 2013, για εννέα ολόκληρα χρόνια όλων όσων έβγαλαν στο εξωτερικό με εμβάσματα πιθανά αφορολόγητα ποσά ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ μέσα στην κρίση την ώρα που ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας βιώνει αξεπέραστα προβλήματα.

Η σημερινή κυβερνηση έχει την ηθικη και πολιτική υποχρέωση να επαναφέρει με νόμο (υλοποιώντας την προταςη Νιωτη και 27 βουλευτών που απέρριψε ο Β. Βενιζελος το 2012) τον ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ απο το έτος 2001 και μετα για όλους οσους έβγαλαν με εμβάσματα τα χρήματα τους στο εξωτερικό, εαν εχουν φορολογηθεί .
Το ύψος του ποσού που διοχετευθηκε στο εξωτερικό συμφωνα με αξιόπιστες πηγές και του εξωτερικού υπολογίζεται για την τελευταία 12ετία πάνω απο 300 δις ευρω.
Το μέγεθος του ποσού που πιθανολογείται να εισπραχθεί συμφωνα με υπολογισμούς μπορεί να περνάει και τα 40 δις ευρω,.
Ο συμβολισμός και η ουσία της ΕΠΑΝΑΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗΣ των ελεγχων αυτών απο το 2001 και μετα και οχι μονο απο το 2009 και μετα,βάση του νόμου του 2013 θα αποτελέσει μήνυμα πραγματικής ελπίδας και δικαιοσύνης για οσους δοκιμάστηκαν απο την κρίση ,βάζοντας ανάχωμα στην παραπέρα επιβάρυνση των θυμάτων της κρίσης και ενεργοποιώντας την πολυπόθητη ανάπτυξη,στο βαθμό συμβολής της αποτελεσματικότητας της πρωτοβουλίας.
Η διεκδίκηση αυτη ηταν μια συνεχής προσπάθεια απο την κινηση των 75 και δημόςια και σε ολα τα πολιτικά όργανα του ΠΑΣΟΚ που αγνόησε η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ σε βάρος και της οικονομίας και των ανθρώπων .
Η άμεση αντιμετώπιση της κατάργησης αυτης της άδικης και χαριστικής ρύθμισης αποτελεί πρώτιστο καθήκον της νέας κυβέρνησης που θα συμβάλλει στην αύξηση των εσόδων απο την φορολόγηση που απέφυγαν πιθανοί φοροφυγάδες,αλλά και στην μελλοντική δίκαιη κατανομή των βαρών.
Ταυτόχρονα θα αποκαλυφθεί ποιοι και πόσοι και γιατι καλύφθηκαν με φοροασυλία απο την σκανδαλώδη νομοθετική κάλυψη απο την συγκυβέρνηση Σαμαρα Βενιζέλου μέσα στο καλοκαίρι του 2013.
Η κυβερνηση λοιπόν έχει την ηθικη και πολιτική υποχρέωση,αφού εφαρμόζει,αντιγράφοντας την πρόταση νόμου Νιώτη, να την εφαρμόσει σωστά ακυρώνοντας ταυτόχρονα την διάταξη στον νομο 4174/26-7-2013 που έβαλε πλάτη στην φοροδιαφυγή εν μέσω κρίσης για 9 ολόκληρα χρόνια απο το 2001 μέχρι το 2008.
Επιμένουμε για πολλοστή φορά ,μην απαλλάσσετε πιθανούς μεγαλοφοροπαραβάτες που διοχέτευσαν αφορολόγητα τα χρήματα τους με εμβάσματα στο εξωτερικό".

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.