Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Δημοσκόπηση – σοκ για τη κυβέρνηση : Πτώση 4,5 μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ – Εκτός Βουλής οι ΑΝΕΛ (πίνακες) - Εκλογική συνεργασία με Πάνο Καμμένο

Τα "ΝΕΑ" επιβεβαιώνουν (ύστερα από 11 ημέρες!) το Press-gr για την εκλογική συνεργασία του Π. Καμμένου με τον ΣΥΡΙΖΑ. Να γιατί βουλιάζουν οι εφημερίδες...

Από τον Στάθη Παλαιολόγο.

Το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ να κατεβούν μαζί στις προσεχείς εκλογές προκειμένου να διασωθεί εκλογικά ο Πάνος Καμμένος που μετά τη μεταστροφή του από αντιμνημονιακός σε μνημονιακός συζητιέται έντονα τα τελευταία δύο 24ωρα στα κοινοβουλευτικά και δημοσιογραφικά γραφεία.

Οι πληροφορίες για κοινή κάθοδο αναφέρονται σε σημερινό δημοσίευμα στα "Νέα", 11 ολόκληρες ημέρες ύστερα από την αποκάλυψη που είχε κάνει αποκλειστικά το press-gr. Η εφημερίδα γράφει πως ο Τσίπρας θα τοποθετήσει τον Καμμένο στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας...

Οπως γράφαμε συγκεκριμένα στις 13 Ιουλίου (διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Π. Καμμένος!) , στη συζήτηση που είχε με τον Αλ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Καμμένος για την πιθανή προσφυγή σε εκλογές το φθινόπωρο, συμφωνήθηκε να είναι ο Π. Καμμένος επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή μάλιστα ο υφιστάμενος εκλογικός νόμος εμποδίζει τους συνασπισμούς κομμάτων, κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο ως πρόσωπο (και όχι αρχηγό κόμματος) για τον κ. Καμμένο, χωρίς να είναι γνωστό τι θα συμβεί με τους άλλους σημερινούς βουλευτές των ΑΝΕΛ.

Το γεγονός ότι μεγάλες και ιστορικές εφημερίδες ...τρέχουν με μεγάλη καθυστέρηση πίσω από τις ειδήσεις που αποκαλύπτει το press-gr επιβεβαιώνει και το γιατί συνεχίζουν να βουλιάζουν οι κυκλοφορίες των εφημερίδων..

Δημοσκόπηση – σοκ για την Κυβέρνηση, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει απώλειες που αγγίζουν το 5% ενώ ο Καμμένος και το κόμμα του εμφανίζεται εκτός Βουλής!
Τα ευρήματα της μέτρησης, η οποία δημοσιεύεται αύριο Σάββατο, στην εφημερίδα ...Παραπολιτικά, έχουν την αξία τους καθώς πραγματοποιήθηκε μετά την στροφή του Πρωθυπουργού και την συμφωνία με τους δανειστές αλλά και το ρήγμα στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται σταθερά και με μεγάλο προβάδισμα της τάξης του 15,8% έναντι της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο ο άλλος κυβερνητικός εταίρος, οι ΑΝΕΛ μένουν εκτός Βουλής.
Το Ποτάμι αυξάνει τα ποσοστά του και είναι καθαρά τρίτο κόμμα, ενώ περνά τον πήχη του 3% και μπαίνει στη Βουλή το κόμμα των Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.
Αναλυτικά:
Πρόθεση ψήφου – Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ
pi1
Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 33,6%. Ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 17,8%. Τρίτο κόμμα με αυξημένα ποσοστά το Ποτάμι με 6,1%. Τέταρτη έρχεται η Χρυσή Αυγή με 5,3% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,2% και το ΠΑΣΟΚ με 3,6%. Ωστόσο την έκπληξη κάνει το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη που λαμβάνει ποσοστό 3,3%. Εκτός Βουλής οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που συγκεντρώνουν 2,8%, το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου στο 1,3% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει 1,1%.
Διχασμένοι για τον ανασχηματισμό
pi2
Μοιρασμένη η κοινή γνώμη για τον πρόσφατο ανασχηματισμό Τσίπρα. Ενα ποσοστό 35% θεωρεί πως είναι ένα καλύτερο κυβερνητικό σχήμα, ενώ το 34% το θεωρεί χειρότερο. Σε ποσοστό 16% οι πολίτες το ίδιο ούτε καλύτερο ούτε χειρότερο.
Οκτώ στους δέκα θέλουν ευρώ
pi4Πολύ υψηλό παραμένει το ποσοστό των πολιτών που επιθυμούν την παραμονή της χώρας στο ευρώ σε ποσοστό 78%, ενώ μόλις το 19% επιθυμεί την επιστροφή στη δραχμή.
Επιβραβεύουν τους χειρισμούς για συμφωνία
pi5
Οι ερωτηθέντες, δείχνουν να επιβραβεύουν καθαρά την «στροφή» Τσίπρα. Στην ερώτηση εάν ο κ. Τσίπρας μετά από τις διαπραγματεύσεις που έφερε τη συμφωνία, έπραξε το σωστό ή εάν έπρεπε να μείνει ανυποχώρητος στις θέσεις του, το 63% των πολιτών δείχνουν πως έκανε το σωστό ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ το 32% θεωρεί πως έπρεπε να μείνει ανυποχώρητος στις θέσεις του.
Δεν έπεισε το δημοψήφισμα
pi6
Το 83% των πολιτών θεωρούν η συμφωνία που έφερε ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανταποκρίνεται στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ενώ μόλις το 14% θεωρούν πως η συμφωνία ανταποκρίνεται στην ψήφο του δημοψηφίσματος. http://lykavitos.gr/archives/212380
=========================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.