Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Η Δημοκρατία δεν είναι ορεκτικό στο πιάτο εκείνων που απεργάζονται την καταδυνάστευση των λαών»


«Σαράντα ένα χρόνια μετά την πτώση της χούντας, η χώρα και ο λαός βιώνουν την αμφισβήτηση από χρηματοοικονομικά συμφέροντα και όργανα διεθνών οργανισμών, εκπροσώπους ξένων κυβερνήσεων που παρεμβαίνουν ωμά στις εσωτερικές διαδικασίες (όπως έγινε στο πρώτο δημοψήφισμα μετά τη μεταπολίτευση) στη διαδικασία της...
νομοθέτησης, παρεμβαίνουν ακόμη και στην απονομή της Δικαιοσύνης που επιδιώκουν να εξανδραποδίσουν»
«Η Δημοκρατία δεν είναι ορεκτικό στο πιάτο εκείνων που απεργάζονται την καταδυνάστευση των λαών. Καλούμαστε να μην αφήσουμε την Δημοκρατία να γλιστρήσει από τα χέρια μας και ένας πρώτος τρόπος είναι να θυμόμαστε πως κάποτε την χάσαμε για επτά χρόνια και να αντιστεκόμαστε στην επιτηδευμένη λήθη»
Μανώλης Γλέζος τόνισε ότι «ήρθα εδώ για να συζητήσουμε για τη γενέθλια επανεμφάνιση της Δημοκρατίας, την απόφαση για αγώνα»


Χωρίς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και τους πολιτικούς αρχηγούς πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της Βουλής εκδήλωση που οργάνωσε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, για την 41η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.
Η κ. Κωνσταντοπούλου είχε ανακοινώσει από το βήμα της Βουλής την απόφασή της να διοργανώσει την εκδήλωση, με ομιλητές τους Μανώλη Γλέζο, Κώστα Μανταίο, Πέπη Ρηγοπούλου και Σπύρο Χαλβατζή, λέγοντας:
«Ως Πρόεδρος της Βουλής θεωρώ χρέος ιστορικό της Βουλής, αυτή η επέτειος να τιμάται και να μην παρασιωπάται υπό το πρόσχημα της εξοικονόμησης που επινοήθηκε τα τελευταία χρόνια επί μνημονίων».
Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, η «απόφαση» για την συνολική απουσία από την εκδήλωση φαίνεται πως ελήφθη το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο όπου γευμάτισαν οι πολιτικοί αρχηγοί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Σε ευχάριστο και φιλικό μεταξύ των πολιτικών αρχηγών κλίμα πραγματοποιήθηκε το γεύμα που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με την ευκαιρία της 41ης επετείου από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.
Απευθυνόμενος προς τους πολιτικούς αρχηγούς ο Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε: «Σταθήκατε στο ύψος των περιστάσεων παρά τις όποιες διαφορές σας και αυτό σας το αναγνωρίζει ο ελληνικός λαός». Παρατήρησε, δε, πως «αυτό σηματοδοτεί τη μεγάλη πορεία του τόπου, αυτή την δύσκολη πορεία» και...
πρόσθεσε ότι «αυτό άλλαξε την εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό και στο εξωτερικό».
Κλείνοντας, ευχήθηκε σε όλους «χρόνια πολλά» για την ημέρα και τόνισε ότι «αυτή η συνάντησή μας τιμά και την ημέρα, αλλά έχει και τον συμβολισμό της αποκατάστασης της Δημοκρατίας».
Πρώτος προσήλθε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης που αντικαθιστά τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος είναι σε περιοδεία. Δεύτερος προσήλθε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, και ακολούθως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.
Τέταρτος σε σειρά προσήλθε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ακολουθούμενος από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.
Τελευταίος στις 2.15 ακριβώς προσήλθε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ένα λεπτό αργότερα μπήκε στην αίθουσα που γίνεται το γεύμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Από την εκδήλωση απουσίασε η Χρυσή Αυγή.
Σε σύντομη συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει αυτοκαθαιρεθεί» και τόνισε ότι «αναμένουμε από τον πρωθυπουργό πρωτοβουλίες και κινήσεις σχετικά με το θέμα της προέδρου της Βουλής».
Ο πρωθυπουργός, αφού χαιρέτησε τους πολιτικούς αρχηγούς και τον κ. Παφίλη, στράφηκε προς τον κ. Θεοδωράκη αναφερόμενος στο μαύρισμά του, για να λάβει την απάντηση ότι «είναι από το σκούτερ». «Άρα είναι το μαύρισμα της οικοδομής» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.
Ο Πάνος Καμμένος, σε μια ενδιαφέρουσα στοιχομυθία με τον κ. Μεϊμαράκη, ανέφερε ότι «μαζί σου υπάρχει καλύτερο επίπεδο επικοινωνίας».
Στο γεύμα σερβιρίστηκε για πρώτο πιάτο χταπόδι ξυδάτο, για δεύτερο πιάτο λαβράκι με βλήτα και για επιδόρπιο παγωτό σοκολάτα και φρούτα, όλα συνοδεία λευκού σαμιώτικου κρασιού.

Πολιτικοί αρχηγοί προς Α. Τσίπρα: Να μην γίνουν εσπευσμένα εκλογές
Το αίτημα να μην γίνουν εσπευσμένα εκλογές, αν δεν έχει ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του νέου προγράμματος και δεν ξεκινήσουν οι συνομιλίες για τη διαμόρφωση οδικού χάρτη για την ρύθμιση του χρέους, διατύπωσαν στον πρωθυπουργό οι πολιτικοί αρχηγοί στη διάρκεια του γεύματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Τσίπρας δεν απάντησε.
Στον πρωθυπουργό επισημάνθηκε πως μπορεί να αξιοποιήσει τη μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 230 βουλευτών, για να ψηφιστούν νομοσχέδια σημαντικών μεταρρυθμίσεων και να μην αιφνιδιάσει η κυβέρνηση με επίμαχα νομοσχέδια, όπως το αναμενόμενο για την Παιδεία.
Κατά τη διάρκεια του γεύματος θίχτηκε και το θέμα της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου. Οι πολιτικοί αρχηγοί ενθάρρυναν τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε σχετικές πρωτοβουλίες. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Γεννηματά ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να εκλείψουν πλήρως γεγονότα στοχοποίησης από κυβερνητικά στελέχη προς την αντιπολίτευση.
Μετά από το τέλος του γεύματος οι πολιτικοί αρχηγοί έστειλαν μηνύματα ενότητας του ελληνικού λαού και ελπίδας για μια ομαλότερη πορεία στο μέλλον.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όταν οι αρχηγοί εξέφρασαν ο ένας μετά τον άλλον τα παράπονά τους στον πρωθυπουργό για την πρόεδρο της Βουλής και υπογράμμισαν ότι δεν θα παραστούν στην εκδήλωση, ο Προκόπης Παυλόπουλος αποκάλυψε πως και ο ίδιος είναι προσκεκλημένος όμως δεν προτίθεται να πάει.

Μπορεί στο προεδρικό να είχαν ετοιμάσει χταποδάκι και λαβράκι για τους πολιτικούς αρχηγούς, όμως, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ θέλησε να εμπλουτίσει το γεύμα των πολιτικών αρχηγών με μια έξτρα λιχουδιά.

Ο Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με πληροφορίες, πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο μαζί με ένα ταπεράκι που περιείχε μια έξτρα γκουρμέ λιχουδιά: Αχινοσαλάτα.

Κατά τα άλλα, το μενού που είχε ετοιμάσει η προεδρία είχε χταπόδι ξυδάτο για πρώτο πιάτο, λαβράκι με σαλάτα για δεύτερο, ενώ έκλεισε με τούρτα παγωτό και φρούτα. Ολα αυτά οι Προκόπης Παυλόπουλος, Αλέξης Τσίπρας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Σταύρος Θεοδωράκης, Θανάσης Παφίλης, Φώφη Γεννηματά και Πάνος Καμμένος τα συνόδευσαν με λευκό κρασί.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.