Το χρηματοπιστωτικό όργιο που παρατηρείται σε πολλές χώρες, λόγω της συνεχούς αύξησης της ποσότητας χρήματος δεν θα έχει αίσιο τέλος, ακόμη και αν τυπωθούν ωκεανοί ρευστότητας – οπότε το παγκόσμιο κραχ είναι νομοτελειακό
(To άρθρο αποτελείται από 2 Σελίδες)
«Οι δικτατορίες εμφανίζονται ξανά, από έναν δρόμο που στην κυριολεξία εκπλήσσει – αφού δεν είναι το αποτέλεσμα στρατιωτικών πραξικοπημάτων, όπως συνέβαινε στο παρελθόν, αλλά της ελεύθερης βούλησης των λαών» (πηγή)..
Άρθρο
Πρόσφατα, προκάλεσε μεγάλη εντύπωση η ανακοίνωση της Κίνας (πηγή), σχετικά με την αγορά άνω των 600 τόνων χρυσού, η οποία όμως δεν εμπόδισε την τιμή του κίτρινου μετάλλου να καταρρεύσει – επίσης, η μείωση των συνολικών συναλλαγματικών αποθεμάτων της κατά 17,1 δις $ στα 3,694 τρις $, η οποία συνοδεύθηκε από τη μαζική πώληση ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου, συνολικού ύψους 143 δις $ μέσα σε τρεις μόνο μήνες (πηγή).
Την ίδια στιγμή συσσωρεύονται οι αρνητικές ειδήσεις για την οικονομία του πλανήτη, όπως η υποτίμηση του νομίσματος του Μεξικού κατά -23,5% απέναντι στο δολάριο (πηγή) , μέσα σε ένα μόλις έτος – η οποία ουσιαστικά σηματοδοτεί έναν σεισμό στις αναδυόμενες αγορές που θα μπορούσε να προκαλέσει μία παγκόσμια πυρκαγιά. Το ισχυρό δολάριο αυξάνει τα χρέη τους, τα οποία είναι σε μεγάλο βαθμό σε δολάρια, οπότε η νομισματική καταιγίδα που μαίνεται (ανάλυση), θα έχει πάρα πολλά θύματα. ...
Περαιτέρω, το χρηματοπιστωτικό όργιο που παρατηρείται σε πολλές χώρες, λόγω της συνεχούς αύξησης της ποσότητας χρήματος από τις κεντρικές τράπεζες, δεν πρόκειται να έχει αίσιο τέλος, ακόμη και αν τυπωθούν ωκεανοί ρευστότητας – γεγονός το οποίο μας έχει οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι, το κραχ είναι μία νομοτέλεια (ανάλυση) που δεν πρόκειται να αποφευχθεί, όσο και αν καθυστερήσει.
Ακόμη δε και αν δεν είναι το επακόλουθο της αναμενόμενης αύξησης των βασικών επιτοκίων από τη Fed ή της κατάρρευσης της Κίνας (τριπλή φούσκα ακινήτων, τραπεζών και χρηματιστηρίου), θεωρούμε πως θα συμβεί το αργότερο εντός του 2016 – ενώ θα είναι κατά πολύ οδυνηρότερο, συγκριτικά με όλα όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν.
Την ίδια στιγμή, φαίνεται πως οι Αμερικανοί Πολίτες έχουν χρεωθεί ξανά, όπως συνέβαινε πριν από τη χρηματοπιστωτική κρίση – με άλλες όμως μορφές δανείων, όπως για την αγορά αυτοκινήτου με μέση εξόφληση τους 67 μήνες και 28.711 $ ανά αυτοκίνητο (ρεκόρ), για τη χρηματοδότηση των σπουδών (φοιτητικά δάνεια) κοκ.
Στην Ευρώπη, η Ελλάδα συνεχίζει να είναι στο επίκεντρο της δημοσιότητας, με τη χρεοκοπία της να καθυστερεί για μία ακόμη φορά – αν και το μεγάλο πρόβλημα παραμένει η Ιταλία, ακολουθούμενη από την Ισπανία και τη Γαλλία. Έχει δε προστεθεί ένας καινούργιος ασθενής, η Μάλτα, ο χρηματοπιστωτικός κλάδος της οποίας είναι περισσότερο διογκωμένος, από ότι της Κύπρου στο παρελθόν – αφού το 2012 ήταν κατά 7,9 φορές μεγαλύτερος από το ΑΕΠ της (γράφημα). .
.Στα πλαίσια αυτά, δεν προκαλεί εντύπωση η προειδοποίηση της κεντρικής τράπεζας των κεντρικών τραπεζών, της BIS, όσον αφορά τους κινδύνους για το σύστημα (πηγή) – όπως ακριβώς συνέβη πριν το 2008, όπου πρόβλεψε πρώτη τη χρηματοπιστωτική κρίση.
Σύμφωνα με την τράπεζα, τα αρνητικά επιτόκια πολλών ομολόγων (ύψους 2 τρις $ στην Ευρωζώνη) έχουν φτάσει στα όρια του παραλόγου, αποτελώντας το εμφανές σύμπτωμα μίας μεγάλης «αδιαθεσίας» – γεγονός που σημαίνει ότι, το σύστημα αργά ή γρήγορα θα εκραγεί, με ανυπολόγιστες συνέπειες.
.Οι κεντρικές τράπεζες
Είναι πλέον φανερό ότι, οι κεντρικές τράπεζες δεν είναι σε θέση να επιτύχουν ανάπτυξη, ούτε αύξηση των θέσεων εργασίας – ενώ κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης, καθώς επίσης της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης, ανέλαβαν πολλές υπευθυνότητες, έχοντας γίνει εξαιρετικά ισχυρές, οπότε θα προκαλέσουν μία μακροοικονομική καταστροφή.
Η ΕΚΤ έχει αναδειχθεί στο «δικαστή» της Ελλάδας, όσον αφορά την έξοδο της από την Ευρωζώνη, έχοντας καταπατήσει τους κανόνες του Δικαίου με το κλείσιμο των τραπεζών (ανάλυση). Είχαν προηγηθεί βέβαια οι εκβιασμοί της Κύπρου, καθώς επίσης της Ιρλανδίας, οι οποίοι κάθε άλλο παρά νόμιμοι ήταν – παρά το ότι πρόκειται για έναν μη εκλεγμένο Θεσμό, ο οποίος δεν έχει το δικαίωμα να λαμβάνει πολιτικές αποφάσεις.
Συνεχίστε στη 2η σελίδα (…)
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.