Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015

Και όμως την Ελλάδα κυβερνά ο Κωστάκης Καραμανλής ...

Ακούσαμε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αυτού του νεο-φιλελεύθερου συρφετού και καρκινώματος και είμαστε πλέον πεπεισμένοι : την Ελλάδα την κυβερνά ο Κωστάκης Καραμανλής.
Στο σύγχρονο χάος και αντί άλλων, δύο είναι οι κυρίαρχες πολιτικές που διακήρυξε η κυβέρνηση :
- πόλεμος κατά της διαφθοράς (της προηγηθείσας εγχώριας )
- διαφάνεια στα ΜΜΕ

Σας θυμίζουν κάτι ?
Είναι πλήρης αντιγραφή από όσα διακήρυξε ο Κωστάκης Καραμανλής, όταν ήλθε στην εξουσία. Αυτοί ήταν οι δύο βασικοί άξονες της πολιτικής της κυβέρνησής του το 2004.
Αυτοί είναι και οι δύο βασικοί άξονες της πολιτικής της τριτομνημονιακής νεο-φιλελεύθερης παρέας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ... .

Ξέρουμε την επιρροή που ασκεί από την Ραφήνα ο Καραμανλής σε στελέχη της κυβέρνησης και στον αρχηγό των ΑΝΕΛ, όπως και ξέρουμε ότι σχεδιάζεται η επαναφορά του στα πολιτικά πράγματα ... . Ισως και για τον λόγο αυτό, ο άνθρωπος που εκτίναξε το δημόσιο χρέος και προκάλεσε την χρεοκοπία κοινωνίας και χώρας, όσο κανένας άλλος, έμεινε έξω από το κάδρο του ελέγχου της επιτροπής της Βουλής. Ισως τελικά να μην ήταν και τυχαία η επιλογή του Π. Παυλόπουλου (γνωστού πιστού φίλου του Κ. Καραμανλή) για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Οπως θυμόμαστε βέβαια και το περίφημο ιρλανδικό μοντέλο που διακήρυσσε ως οδηγό της πολιτικής και πρότυπο για την Ελλάδα. Που καταλήξαμε και εμείς και οι Ιρλανδοί με το νεοφιλελεύθερο μοντέλο τους ... είναι επίσης γνωστό.
Καθώς το σύστημα εξαντλεί την τελευταία εφεδρεία του, αυτή της δήθεν αριστεράς και των δήθεν πατριωτών με τα μνημονιακά νεοφιλελεύθερα μέτρα και το συνολικό ξεπούλημα της χώρας, θα πρέπει να βρεθεί η νέα λύση,  ο επόμενος, ένα πρόσωπο που δεν έχει ανοικτά εμπλακεί σε μνημόνια και μπορεί να αποτελέσει επιλογή εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Αυτός από αρκετό καιρό σχεδιάζουν να είναι ο Καραμανλής. Το προφίλ του πατριώτη και θύματος απόπειρας δολοφονίας από ξένες δυνάμεις, χτίζεται εδώ και καιρό, γιατί το σύστημα ξέρει πως θα εξελίξει την παρτίδα λεηλασίας της Ελλάδας, ενώ ο λαός πιάνεται κάπου για να σωθεί, χωρίς να ξέρει τι του προετοιμάζουν τελικά.
Που κατέληξε η πολιτική Κωστάκη Καραμανλή; ...εκεί που θα καταλήξει και η αντιγραφή της από τους νεοταξίτες, νεοφιλελεύθερους τριτομνημονιακούς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: στα σκουπίδια με νέες τραγωδίες και καταστροφές. Σε νέα επιχειρηματικά τζάκια, σε νέα σκάνδαλα και κλοπές του Δημόσιου πλούτου-περιουσίας, σε συμβιβασμό με τα ΜΜΕ (της όποιας, νέας ή παλιάς, διαπλοκής), σε νέα εγκλήματα σε βάρος του λαού και την Ελλάδας.
Είναι γνωστή η εγγενής στον καπιταλισμό κρατικοδίαιτη οικονομία. Το Δημόσιο είναι ο σταθερά καλύτερος πελάτης του κεφαλαίου: είτε δανειζόμενο τεράστια ποσά, είτε σε προμήθειες, είτε σε αναθέσεις έργων, είτε σε χαριστικές συμβάσεις και παραχωρήσεις ... .
Είναι επίσης γνωστό ότι η απροκάλυπτη σύγχρονη τυραννίδα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα προχωρήσει σε κυνήγι μαγισσών για να ισχυροποιήσει το θεμελιώδες ψέμα της, την ουσιώδη απάτη της. Δίκες επί Δικών, επί δικαίων και αδίκων για να εμπεδωθεί η εξουσία της και να υπάρξει η δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας, αλλά και να διευκολυνθεί το έργο της, που περιλαμβάνει το ξεπούλημα του λαού και της χώρας και την δημιουργία και νέων ντόπιων διαχειριστών για τομείς της οικονομίας και της κοινωνικής ζωής.
Το ζήτημα της διαφθοράς και της διαπλοκής δεν λύνεται με εκ των υστέρων δίκες. Η ζημιά έχει γίνει και η ανάκτησή της (αυτό που ενδιαφέρει ή πρέπει να ενδιαφέρει κυρίως τον λαό) είναι από δύσκολη και ελλιπής έως ακατόρθωτη.
Αυτό που χρειάζεται είναι ένα νέο ριζοσπαστικό, δημοκρατικό και λαοκρατικό θεσμικό πλαίσιο που να καθιστά ΑΔΥΝΑΤΗ ή σχεδόν ΑΔΥΝΑΤΗ την διαφθορά και την διαπλοκή.
Το 2005, ο πρόεδρός μας είχε εκπονήσει ένα τέτοιο σχέδιο. Στην πορεία εμπλουτίστηκε από τον ίδιο με ουσιώδεις θεσμικές προσθήκες. Στο ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ στηριζόμενοι στα προηγούμενα, δημιουργήσαμε από χρόνια ένα πλήρες, νέο θεσμικό πλαίσιο που αφήνει την διαφθορά, την μίζα, την ρεμούλα, την “λαμογιά” και την διαπλοκή στα αζήτητα. Την απονευρώνει και την αποστεώνει θεσμικά και ουσιαστικά με νέους κανόνες και αρχές, που ανταποκρίνονται στα κοινωνικά ζητούμενα. Ο στόχος δεν είναι απλώς διαχειριστικός, αλλά στόχος κοινωνικού μετασχηματισμού, ώστε η κοινωνική συγκρότηση να μεταβεί από την κοινωνία με στόχο το υπεραξιακό κέρδος, στην κοινωνία με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
Τα σχέδια της εποχής 2005-2009 τα πήρε το τότε ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ και τα εξέθετε ως δικά του, συρρικνώνοντάς τα. Για παράδειγμα την ολιστική πρόταση της “ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ” που πήρε, την κατέληξε τελικά και με συνεχείς αφαιρέσεις στην γνωστή “ΔΙΑΥΓΕΙΑ”. Από το τίποτα βέβαια, καλό είναι και αυτό, όταν όμως έχεις ένα ολοκληρωμένο θεσμικό σχέδιο και το απονευρώνεις, τότε αφήνεις το πλαίσιο και αφαιρείς τον πίνακα ζωγραφικής που περιέχει ... .
 Τώρα επανέρχεται από το παράθυρο ο Κωστάκης, αποδεικνύοντας ότι όλοι τους (Τσίπρας, Καμμένος, Καραμανλής κλπ.) είναι προϊόντα του ίδιου φαύλου συστήματος. Τσίπρας ίσως να έχει περάσει και από τα σχολεία του W.E.F. … . Θεμέλιο της πολιτικής τους είναι η διατηρησιμότητα των ίδιων τους των εαυτών ως υπηρετών και εκφραστών του ίδιου παγκοσμιοποιημένου συστήματος.
Τα πρόσωπα που θα εκφράζουν την διαφθορά μπορεί να αλλάξουν (όχι όλα), η ΔΙΑΦΘΟΡΑ και η ΔΙΑΠΛΟΚΗ θα παραμείνει, καθώς ό,τι σχεδιάζουν απλά δύναται να αλλάξει τα πρόσωπα. Το σύστημα, ως σύστημα, θα παραμείνει το ίδιο. Μην τους πιστέψει κανένας και ούτε μία στιγμή.

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ : ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ
-------------------------------------------------------------------
 
ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ !!!
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ 


Σχετικά κείμενα και αναφορές του ιδίου 


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου