Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015

Süddeutsche Zeitung: Αυτή είναι η πρόταση της Ελλάδας στο Eurogroup

Την πρόταση που θα καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση σήμερα σε Eurogroup και Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες παρουσιάζει η γερμανική εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung»

Η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι προτάσεις που πρόκειται να κατατεθούν από την ελληνική πλευρά στις Βρυξέλλες είναι κοντά σε αυτές που ο ελληνικός λαός απέρριψε στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

«Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, θα παρουσιάσει στις Βρυξέλλες, μια διαπραγματευτική πρόταση, η οποία στην ουσία, μοιάζει με το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που απέρριψαν οι Έλληνες στο δημοψήφισμα», αναφέρει το δημοσίευμα της «Suddeutsche Zeitung».

«Παρ' όλα αυτά η Αθήνα θέλει να επιβάλλει εξαιρέσεις στο ΦΠΑ και να καθυστερήσει τις μεταρρυθμίσεις των συντάξεων», τονίζει το δημοσίευμα και συμπληρώνει: «Αναφορικά με τα στρατιωτικά έξοδα, δεν θα υπάρξουν οι περικοπές που ζητούν οι δανειστές».

Σύμφωνα με τη «Suddeutsche Zeitung», η πρόταση της Ελλάδας στο Eurogroup προβλέπει ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% και διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου