Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Σόιμπλε και Στουρνάρας υπέγραψαν τη θανατική καταδίκη των Ελλήνων αγροτών

Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ – ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ, ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ

Οι εμμονές των Βρυξελλών και του Βερολίνου για φορολόγηση των αγροτών μόνο τυχαίες δεν είναι. Πίσω από τις απαιτήσεις των δανειστών ότι δήθεν οι Έλληνες αγρότες πρέπει να αντιμετωπίζονται ως «σοβαροί» επιχειρηματίες έχει εδώ και χρόνια ξεκινήσει ένα υπόγειο σχέδιο το οποίο προβλέπει τον πλήρη έλεγχο της εγχώριας εθνικής παραγωγής, από μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες.
Το σχέδιο αυτό έχει ξεκινήσει να χτίζεται από το «Διευθυντήριο των Βρυξελλών», βήμα – βήμα, εδώ και αρκετές δεκαετίες μέσω των περίφημων Κ.Α.Π. και των συμβουλίων υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στόχος είναι η γεωπρόσοδος από την οποία σιτίζεται το ελληνικό κράτος να περάσει στα χέρια των πιστωτών. Άλλωστε από την πρώτη στιγμή το Newsbomb.gr είχε επισημάνει ότι οι στόχοι των δανειστών ήταν δυο:

-Να ελέγξουν την ιδιοκατοίκηση στην Ελλάδα μεταφέροντας την ακίνητη περιουσία των πολιτών σε ξένα funds και δεύτερον
-Να ελέγξουν τη «γεωπρόσοδο», την αγροτική οικονομία η οποία αποτελεί και αποτελούσε βασική πηγή της οικονομίας για τον τόπο μας εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Το σχέδιο των δανειστών για πλήρη έλεγχο της αγροτική οικονομίας επικυρώθηκε στις περσινές διαπραγματεύσεις της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με τους εταίρους.
Βασικός αρχιτέκτονας του «θανάτου των αγροτών» δεν είναι άλλος από τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Αν λοιπόν σας έλεγαν, ότι σε δέκα χρόνια από τώρα θα υπάρχουν μόνο τέσσερις εταιρείες, που θα αναλαμβάνουν την καλλιέργεια, παραγωγή, επεξεργασία των αγροτικών προϊόντων, τα οποία θα διοχετεύουν σε μία μόνο εταιρεία, με σκοπό να τα εξάγει, εξουδετερώνοντας κάθε παραγωγό ή αγρότη, που δεν συνεργαζόταν, θα λέγατε, ότι πρόκειται για συνωμοσιολογία;
Αν μαθαίνατε ότι όλο αυτό το υπόγειο σχέδιο υπάρχει σε σχετική μελέτη, που εγκρίθηκε στο Eurogroup της 5ης Μαΐου 2014, ποια θα ήταν η άποψή σας;
Δυστυχώς δεν πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας!
Με απόφαση του Eurogrop της 5ης Μαϊου του 2015 και με πρωταγωνιστές από την Ελληνική πλευρά τον σημερινό πρόεδρο της ΤτΕ και τότε υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και με τον συνήθη ύποπτο, Γερμανό Υπουργό οικονομικών και πρόεδρο της Γερμανικής τράπεζας Επενδύσεων ΚfW, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στήθηκε ένα βρώμικο παιχνίδι κατά της ελληνικής αγροτικής οικονομίας με πρόσχημα τη δήθεν ανάπτυξη.
Σε εννέα χρόνια από τώρα θα υπάρχουν μόνο τέσσερις εταιρείες, που θα αναλαμβάνουν την καλλιέργεια, παραγωγή, επεξεργασία των αγροτικών προϊόντων, τα οποία θα διοχετεύουν σε μία μόνο εταιρεία, με σκοπό να τα εξάγει, εξουδετερώνοντας κάθε παραγωγό ή αγρότη.
Το σχέδιο βασίστηκε στη μελέτη «Greece 20/20» της εταιρείας McKinsey (του 2012 με χρηματοδότες τον ΣΕΒ και την Εθνική Τράπεζα) καθώς και σε μελέτη του ΙΟΒΕ (πρόεδρος του οποίου υπήρξε ο Στουρνάρας επί σειρά ετών).
Όλα προσεγμένα και μεθοδευμένα με... επιστημονική ακρίβεια.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΥΡΙΖΑ: Κρούσματα ασυδοσίας οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών στα ΜΜΕ

ΣΥΡΙΖΑ: Κρούσματα ασυδοσίας οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών στα ΜΜΕ

Μάλιστα ένας τετρασέλιδος οδηγός του σχεδίου αυτού παρουσιάστηκε κατά τη συνεδρίαση του EuroWorking Group στις Βρυξέλλες από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), Πάνο Τσακλόγλου, ενώ για την υλοποίησή του τα κεφάλαια θα αντληθούν από το ΕΣΠΑ, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, στο οποίο θα συμμετάσχει και η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW.
Η KfW (δια του εκτελεστικού αντιπροέδρου της Λ.Κ. ΦΟΥΝΚΕ) υπέγραψε τη συμμετοχή της στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο για τον σκοπό αυτό μαζί με τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και τον τότε υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη στις 23 Απριλίου 2014.
«Στόχος η ενοικίαση κενής-αδρανούς δημόσιας γης σε τέσσερις μεγάλες εταιρείες προκειμένου να εγκαταστήσουν μονάδες για παραγωγή, επεξεργασία και εξαγωγή προϊόντων βασισμένες πάντα σε νέες μεθόδους. Έτσι και η εξασφάλιση νέων θέσεων εργασίας... θα επιτευχθεί και η Ελλάδα δίνοντας σημασία στη μαζική παραγωγή προϊόντων με τη χρήση της εξελιγμένης τεχνολογίας θα αναδειχθεί σε μεγάλη εξαγωγική δύναμη».
Τα ερωτήματα που εγείρονται:
Α) Ποιος θα δίνει στις τέσσερις μεγάλες εταιρείες που θα ασχοληθούν την πιστοποίηση; Ποιος θα τις ελέγχει; Και κυρίως... ποιοι θα είναι οι ιδιοκτήτες αυτών των εταιρειών;
Β) Οι αγρότες θα παράγουν και οι τέσσερις εταιρείες θα αγοράζουν για επεξεργασία τα προϊόντα. Πώς θα εξασφαλιστεί, ότι οι παραγωγοί δε θα θιγούν πωλώντας για ένα κομμάτι ψωμί τη σοδειά τους, όταν οι τέσσερις θα διαμορφώνουν τις τιμές μεταξύ τους δημιουργώντας συνθήκες μονοπωλίου;
Εκ των πραγμάτων εάν επιτρέπεται μόνο σε τέσσερις εταιρείες η εξαγωγή των προϊόντων, ένας παραγωγός, που μόνος του καλλιεργεί και εξάγει τα τρόφιμα, δε θα έχει άλλη επιλογή παρά να αποταθεί σε αυτές.
Όταν όμως τέσσερις θα καθορίζουν τις τιμές εξαγωγής, οι άνθρωποι αυτοί, μόνοι τους, δε θα μπορούν να σταθούν σε μια αχανή αγορά. Την ίδια στιγμή οι εν λόγω εταιρείες θα μπορούσαν να αναλάβουν αποκλειστικά την παραγωγή προϊόντων εξαλείφοντας έτσι και τη γεωργία, εκτός κι αν αυτή πραγματοποιείται μόνο στο πλαίσιο των δικών τους παραγωγικών αναγκών. Ο κάθε παραγωγός αντί να πουλάει αντί πινακίου φακής τη σοδειά του, θα πηγαίνει κατ' ευθείαν σε αυτές να εργαστεί.
Αυτή την Ελλάδα έχει οραματιστεί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και στο σχέδιο του όπως καταλάβατε τον βοήθησαν και τον βοηθούν αρκετοί εκπρόσωποι της τρόικας εσωτερικού...
Με πληροφορίες από agrotika-proionta.blogspot.gr.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.