Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Β! Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ & ΑΝΕΛ - ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΙΙΙ ή Από τους Τσολάκογλους στους Λογοθετόπουλους - Φτάνει πια με τους εθνοπροδότες δωσίλογους

Στην ένοπλη κατοχή, οι δωσίλογοι, που υπέγραφαν τις μαζικές συλλήψεις και εκτελέσεις των αμάχων, το έκαναν με πρόσχημα και δήθεν αιτιολογία "για να σωθούν οι υπόλοιποι".
Έτσι ισχυρίστηκαν στις δίκες τους μετά την απελευθέρωση. Μάλιστα, είχαν το θράσος να απαιτήσουν να τους αναγνωριστούν οι "καλές υπηρεσίες προς την πατρίδα", γιατί χωρίς αυτούς (Τσολάκογλου και Λογοθετόπουλους), τα θύματα της κατοχής και των κατακτητών θα ήταν δήθεν πολλαπλάσια!

Τα ίδια μας λένε και οι σημερινοί δωσίλογοι. Δεν πειράζει που δολοφόνησαν μια ολόκληρη γενιά. "Είναι μονόδρομος", σου λένε. Ότι μόνο αυτό μπορούσαν να κάνουν, για να μην πάθουμε δήθεν χειρότερα…Απευθύνονται σε όλους εμάς και μας ζητάνε να προ-διαγράψουμε τα παιδιά μας, και να ζήσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας, χωρίς δικαιώματα, σε μια πουλημένη πατρίδα.

Φτάνει πια με τους εθνοπροδότες δωσίλογους
Μνήμες από τον μεταμεσόνυχτιο ανασχηματισμό της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου το Σεπτέμβριο του 2010 θύμισε η ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛτα μεσάνυχτα της Τρίτης. Προηγήθηκε ένα έντονο παρασκήνιο και μαραθώνιο διαβουλεύσεων μεταξύ του πρωθυπουργού και στενών συνεργατών του. Τα «γράψε – σβήσε» δεν έλειψαν καθώς οι ισορροπίες είναι λεπτές, ενώ χρόνος για χάσιμο για την νέα κυβέρνηση δεν υπάρχει κάτι που γνωρίζει καλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
Ένα από τα μεγάλα αγκάθια κατά την χθεσινή ημέρα ήταν το τι θα γίνει με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη. Οι σκέψεις του πρωθυπουργού ήταν να πάρει αρχικά την προεδρία της Βουλής κάτι που τελικά δεν έγινε, με τον κ. Δραγασάκη να βάζει «βέτο». Τελικά οι δύο πλευρές συμφώνησαν να παραμείνουν τα πράγματα όπως έχουν.
Χωρίς αλλαγές παρέμεινε το στενό επιτελείο του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου με την παρουσία του...
 Νίκου Παππά, του Αλέκου Φλαμπουράρη, τουΤέρενς Κουίκ και την Όλγα Γεροβασίλη ως κυβερνητικής εκπροσώπου. Στην τελευταία προτάθηκε να αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών, κάτι το οποίο όμως η ίδια δεν αποδέχτηκε.
Στη θέση τους παρέμειναν ακόμη: Χρ. Βερναρδάκης, Μαρία Κόλλια - ΤσαρουχάΠ. Σκουρλέτης, Γ. ΤσιρώνηςΚ. Φωτάκης, Θ. ΦωτίουΡ. Αντωνοπούλου, Ν. ΚοτζιάςΠ. ΚαμμένοςΔ. ΒίτσαςΝ. Παρασκευόπουλος,Στ. Κοντονής, Γ. Αμανατίδης.
Αποφασίστηκε επίσης να χωριστούν κάποια υπερυπουργεία, τα οποία είχαν αποδειχθεί μη λειτουργικά.
Κάποιες από τις αλλαγές είναι ότι τοποθετείται υφυπουργός αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ και ανασυστήνονται υπουργεία με κρίσιμα χαρτοφυλάκια όπως το Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ναυτιλίας.
Στο κρίσιμο υπουργείο Εργασίας παραμένει ο Γιώργος Κατρούγκαλος, τον οποίο θα πλαισιώσει ο Τάσος Πετρόπουλος, που είχε τοποθετηθεί στην θέση του διοικητή στον ΟΑΕΕ.
Εκτός κυβερνητικού σχήματος έμεινε ο Παναγιώτης Νικολούδης, τον οποίο διαδέχτηκε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στο υπουργείο Επικρατείας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς. Μία επιλογή η οποία αποτέλεσε έκπληξη καθώς ο κ. Νικολούδης θεωρούνταν αμετακινητός.
Μεταξύ των νέων ονομάτων στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης είναι οι Θεοδόσης Πελεγρίνης (υφυπουργός Παιδείας), ο Αναστάσιος Πετρόπουλος, (Εργασίας για θέματα κοινωνικής ασφάλισης) και ο Δημήτρης Καμμένος (Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων).
Το οικονομικό επιτελείο
Έντονο ήταν το παρασκήνιο γύρω από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, από το οποίο εν πολλοίς σε μεγάλο βαθμό θα κριθεί και η τύχη της νέας κυβέρνησης. Στους ώμους τους άλλωστε πέφτει η υλοποίηση της συμφωνίας με τους δανειστές. Ο πρωθυπουργός δεν θέλησε να κάνει αλλαγές σε ότι ααφορά το οικονομικό επιτελείο. Στο νευραλγικό υπουργείο Οικονομίας παρέμεινε ο Γιώργος Σταθάκης, ένα πρόσωπο που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των δανειστών.
Στο πλευρό του θα βρίσκεται ο μέχρι πρότινος υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών,Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος ανέλαβε αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Ένα πρόσωπο που ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της πολύμηνης διαπραγμάτευσης με τους δανειστές το πρώτο επτάμηνο της διακυβέρνησης Τσίπρα. Το οικονομικό επιτελείο συμπληρώνει ένα πρόσωπο που γνωρίζει άριστα τον τρόπο που λειτουργεί ο εισπρακτικός μηχανισμός του κράτους. Ο πρόεδρος των εφοριακώνΤρύφωνας Αλεξιάδης ο οποίος και θα έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά από καυτά ζητήματα όπως ο ΕΝΦΙΑ, οι αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων και οι αλλαγές στην φορολογία εισοδήματος.
«Τσάρος» ο Τσακαλώτος
«Τσάρος» της οικονομίας παρέμεινε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο καθηγητής που διαδέχτηκε τον Γιάνη Βαρουφάκη ήταν αυτός που σήκωσε το βάρος της επίτευξης συμφωνίας με τους δανειστές στην καρδιά του καλοκαιριού και απολαμβάνει μαζί με τον κ. Σταθάκη της εμπιστοσύνης των δανειστών. Το νέο οικονομικό επιτελείο αναμένεται να δώσει το πρώτο δείγμα γραφής στο προγραμματισμένο Eurogroup της 5ης Οκτωβρίου και ξεκινά αγώνα δρόμου προκειμένου να έχει έτοιμο το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των μνημονιακών δεσμεύσεων, αλλά και να παρουσιάσει τα πρώτα αποτελέσματα σχετικά με την προώθηση των προαπαιτούμενων δράσεων.
Ο χρόνος άλλωστε πιέζει επικίνδυνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η συμφωνία που υπογράφηκε το περασμένο καλοκαίρι προβλέπει ότι το 56% του μνημονίου θα πρέπει να έχει υλοποιηθεί έως το τέλος του 2015. Ενδεικτικό είναι ότι μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να καταρτίσει δύο προϋπολογισμούς (συμπληρωματικός 2015 και ο προϋπολογισμός του 2016), ενώ έως το πρώτο 20ήμερο του Οκτωβρίου θα πρέπει να έχει προχωρήσει περίπου 100 εκκρεμότητες και μνημονιακές δεσμεύσεις από τη νέα συμφωνία με τους εταίρους.
Crash test το Euro Working Group της Πέμπτης
Το πρώτο crash test για το νέο οικονομικό επιτελείο αναμένεται να γίνει αύριο Πέμπτη, καθώς συνεδριάζει το Euro Working Group.
Στο επίκεντρο του Euro Working Group αναμένεται να τεθεί η λίστα με τα προαπαιτούμενα, η υλοποίηση των οποίων θα ξεκλειδώσει την εκταμίευση της δόσης των 3 δισ. ευρώ. Επίσης στο τραπέζι αναμένεται να τεθούν όλα τα ανοιχτά ζητήματα γύρω από την ελληνική οικονομία.
Το άνοιγμα στην Κεντροαριστερά
Ο ανασχηματισμός περιέχει επίσης και ένα συμβολικό μήνυμα. Ο πρωθυπουργός θέλησε να κάνει άνοιγμα στο χώρο της κεντροαριστεράς γι αυτό και έκανε δύο επιλογές έκπληξη: Αυτές της Θεοδώρας Τζάγκρη και του Μάρκου Μπόλαρη και οι δύο υπουργών κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής κατέληξε επίσης στο υπουργείο Εσωτερικών, αν και ο ίδιος δεν φάνηκε να ήθελε να φύγει με δηλώσεις του από το υπουργείο Υγείας, ενώ εκτός κυβερνητικού Συμβουλίο παρέμεινε ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς.
Τα στελέχη που πήραν προαγωγή
Να σημειωθεί ότι έξι στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης πήραν προαγωγή. Ο Παύλος Πολάκης από υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έγινε αναπληρωτής υπουργός Υγείας στη θέση του Ανδρέα Ξάνθου ο οποίος έγινε υπουργός Υγείας.
Ο Νίκος Τόσκας, από υφυπουργός Άμυνας έγινε αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενώ ο Δημ. Παπαγγελόπουλος από υφυπουργός Δικαιοσύνης έγινε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αρμόδιος για την καταπολέμηση της διαφθοράς.
Αναβαθμισμένος ήταν όμως και ο Νίκος Φίλης, ο οποίος από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μετακινήθηκε απευθείας στη θέση του υπουργού Παιδείας.
Ποιοι έμειναν εκτός
Εκτός κυβέρνησης έμειναν εκτός από τον κ. Νικολούδη οι Γ.Πανούσης, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Π. Σγουρίδης, Τ. Κουράκης.

Ανακατατάξεις στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των κομμάτων στη Βουλή έφεραν οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, όπως επίσης και στην ανθρωπογεωγραφία τους στη Βουλή.
Κατά έξι βουλευτές μειώθηκε η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του Ποταμιού, ενώ αντίθετα κατά τέσσερις μονάδες αύξησε την κοινοβουλευτική του δύναμη το ΠΑΣΟΚ.
Ποτάμι: Με έξι βουλευτές λιγότερους
Σε ότι αφορά το Ποτάμι, η συρρίκνωση του εκλογικού του ποσοστού κατά δύο μονάδες, από 6,2% τον Ιανουάριο σε 4,1%, στις χθεσινές εκλογές, μείωσε και την κοινοβουλευτική του δύναμη. Είναι χαρακτηριστικό ότι από 17 βουλευτές που είχε στην προηγούμενη Βουλή τώρα το Ποτάμι θα εκπροσωπείται από 11. Απώλεσε λοιπόν συνολικά 6 έδρες (στα Χανιά, στον Έβρο, στις Σέρρες, μία στη Β' Αθήνας, η έδρα στο Επικρατείας και στη Δράμα).

Ο Σταύρος Θεοδωράκης θα είναι βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης , αφού το Ποτάμι δεν βγάζει έδρα στα Χανιά, με συνέπεια να μην μπει στη Βουλή η Χριστίνα Ταχιάου. Επίσης, δεν εκλέγεται βουλευτής ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Νικηφόρος Διαμαντούρος, αλλά και η η Αντιγόνη Λυμπεράκη στη Β΄Αθήνας, καθώς το Ποτάμι αντί 4, βγάζει 3 βουλευτές.

Τέλος, εξελέγη μειονοτικός βουλευτής στη Ροδόπη, ο Αχμέτ Ιλχάν.
ΠΑΣΟΚ: Από 13 σε 17 βουλευτές
Η εκλογική άνοδος του ΠΑΣΟΚ κατά 1,5 μονάδες, από 4,64% τον Ιανουάριο στο 6,28% στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής αύξησε την κοινοβουλευτική του δύναμη, από 13 βουλευτές σε 17, στη νέα Βουλή.
Εξελέγησαν όλοι οι βουλευτές που συμμετείχαν στην απερχόμενη Βουλή και τέσσερις ακόμη. Στην Αργολίδα, ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, στη Δράμα η Χαρά Κεφαλίδου, στις Σέρρες ο Μιχάλης Τζελέπης, στο Επικρατείας ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος και στην Αχαΐα όπου ήταν υποψήφια, εκτός από τη Β' Αθηνών, η Φώφη Γεννηματά.
 Εφόσον η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποφασίσει να κρατήσει την έδρα στη Β' Αθηνών τότε δεν θα εκλεγεί ο πρώην υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοίδης που είναι τρίτος στη λίστα, αφού το ΠΑΣΟΚ κέρδισε 2 έδρες. Στη περίπτωση που η κ. Γεννηματά επιλέξει την έδρα της Αχαΐας τότε δεν θα εκλεγεί ο επικεφαλής του Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Παπαθεοδώρου.
Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Τους 145 βουλευτές θα αριθμεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Η εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, ανά νομό έχει ως εξής:
 
Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ:
   1. Ιωάννης Δραγασάκης
   2. Θεανώ Φωτίου
   3. Νίκος Κοτζιάς
   4. Αναστασία Χριστοδουλοπούλου
   5. Κωνσταντίνος Γαβρόγλου
   Στην Α΄Αθήνας:
   1. Αλέκος Φλαμπουράρης
   2. Γαβριήλ Σακελαρίδης
   3. Νίκος Βούτσης
   4. Νίκος Φίλης
   Στη Β΄Αθήνας:
   1. Ευκλείδης Τσακαλώτος
   2. Παναγιώτης Κουρουμπλής
   3. Νίκος Παππάς
   4. Ιωάννης Μπαλάφας
   5. Πάνος Σκουρλέτης
   6. Νίκος Ξυδάκης
   7. Νίκος Τόσκας
   8. Χριστόφορος Παπαδόπουλος
   9. Γιώργος Δημαράς
   10. Ιωάννης Θεωνάς
   11. Χρήστος Σπίρτζης
   12. Βασιλική Κατριβάνου
   13. Χαρά Καφαντάρη
   14. Ιωάννης Τσιρώνης
   15. Ελένη Αυλωνίτου
   16. Αννέτα Καββαδία
   17. Στάθης Παναγούλης
   Α΄Πειραιώς
   1. Θεόδωρος Δρίτσας
   2. Ελένη Σταματάκη
   3. Κωνσταντίνος Δουζίνας
   4. Γεωργία Γεννιά
   Β΄Πειραιώς
   1. Νίκος Βίτσας
   2. Νίνα Κασιμάτη
   3. Εύη Καρακώστα
   Αττικής:
   1. Αριστείδης Μπαλτάς
   2. Νάσος Αθανασίου
   3. Πάνος Σκουριολάκος
   4. Γιώργος Πάντζας
   5. Ιωάννης Δέδες
   Αιτωλοακαρνανίας:
   1. Γιώργος Βαρεμένος
   2. Μαρία Τριανταφύλλου
   Αργολίδας:
   1. Γκιόλας
   Αρκαδίας:
   1. Γιώργος Παπαηλιού
   'Αρτας:
   1. Όλγα Γεροβασίλη
   2. Βασίλης Τσίρκας
   Αχαίας:
   1. Σία Αναγνωστοπούλου
   2. Κωνσταντίνος Σπαρτινός
   3. Ανδρέας Ριζούλης
   Βοιωτίας:
   1. Νίκος Θηβαίος
   Γρεβενών:
   1. Χρήστος Μπγιάλας
   Δράμας:
   1. Χρήστος Καραγιαννίδης
   Δωδεκάνησα:
   1. Νεκτάριος Σαντορινιός
   2. Δημήτρης Γάκης
   3. Ηλίας Καματερός
   Έβρου:
   1. Γιώργος Καϊσας
   2. Αναστασία Γκαρά
   3. Δημήτρης Ρίζος
   Ευβοιας:
   1. Ευάγγελος Αποστόλου
   2. Γιώργος Ακριώτης
   3. Αναστάσιος Πρατσόλης
   Ζακύνθου:
   1. Σταύρος Κοντονής
   Ηλείας:
   1. Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη
   2. Δημήτρης Μπαξεβανάκης
   3. Μάκης Μπαλαούρας
   Ημαθίας:
   1. Φρόσω Καρασαρλίδου
   2. Γιώργος Ουρσουζίδης
   3. Χρήστος Αντωνίου
   Ηρακλείου:
   1. Αλέξης Τσίπρας
   2. Ιωάννης Μιχελογιαννάκης
   3. Σωκράτης Βαρδάκης
   4. Νίκος Ηγουμενίδης
   Θεσπρωτίας:
   1. Μάριος Κάτσης
   Α΄Θεσσαλονίκης:
   1.Νίκος Παρασκευόπουλος
   2.Ιωάννης Αμμανατίδης
   3.Αναστάσιος Κουράκης
   4. Μάρκος Μπόλαρης
   5. Τριαντάφυλλος Μηταφίδης
   6.Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης
   Β΄ Θεσσαλονίκης:
   1. Σωκράτης Φάμελλος
   2. Δημήτρης Μάρδας
   Ιωαννίνων:
   1. Χρήστος Μαντάς
   2. Ιωάννης Στέφος
   3. Μερόπη Τζούφη
   4. Ιωάννης Καραγιάννης
   Καβάλας:
   1. Δημήτρης Εμμανουηλίδης
   2. Κωνσταντίνος Μορφίδης
   3. Γιώργος Παπαφιλίππου
   Καρδίτσας:
   1. Σπύρος Λάππας
   2. Χρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου
   3. Π. Βραντζά
   Καστοριάς:
   1. Ολυμπία Τελιγιορίδου
   Κέρκυρας:
   1. Φωτεινή Βάκη
   2. Κωνσταντίνος Παυλίδης
   Κεφαλληνίας:
   1. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
   Κιλκίς:
   1. Θεόδωρος Παραστατίδης
   Κοζάνης:
   1. Δημήτρης Δημητριάδης
   2. Θεμιστοκλής Μουμουλίδης
   3. Ιωάννης Θεοφύλακτος
   4. Γιώργος Ντζιμάνης
   Κορινθίας:
   1. Μαρία Θελερίτη
   2. Γιώργος Ψυχογιός
   3. Γιώργος Τσόγκας\
   Κυκλάδων:
   1. Νίκος Συρμαλένιος
   2. Αντώνης Συρίγος
   3. Νίκος Μανιός
   Λακωνίας:
   1. Στέλιος Αραχωβίτης
   Λάρισας:
   1. Αλέξης Τσίπρας
   2. 'Αννα Βαγενά
   Λασιθίου:
   1. Μανώλης Θραψανιώτης
   Λέσβου:
   1. Γιώργος Πάλλης
   Μαγνησίας:
   1. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος
   2. Αικατερίνη Παπαναστασίου
   3. Συμεών Μπαλλής
   4. Δήμητρα Μανώλη
   Μεσσηνίας:
   1. Γιώργος Κατρούγκαλος
   2. Παναγιώτα Κοζομπόλη
   3. Πέτρος Κωνσταντινέας
   Ξάνθης:
   1. Χουσεϊν Ζεϊμπέκ
   2. Ευστάθιος Γιαννακίδης
   3. Γρηγόρης Στογιαννίδης
   Πέλλας:
   1. Θεοδώρα Τζάκρη
   2. Ιωάννης Σηφάκης
   Πιερίας:
   1. Ελισάβετ Σιούφα
   2. Χαρίλαος Τζαμακλής
   3. Αστέριος Καστόρης
   Πρέβεζας:
   1. Κωνσταντίνος Μπάρκας
   Ρεθύμνου:
   1. Ανδρέας Ξανθός
   Ροδόπης:
   1. Μουσταφά Μουσταφά
   2. Καρά Γιουσούφ Αϊχάν
   Σάμου:
   1. Δημήτρης Σεβαστάκης
   Σερρών:
   1. Αφροδίτη Σταμπουλή
   Τρικάλων:
   1. Αθανάσιος Παπαδόπουλος
   2. Παναγιώτα Δριτσέλη
   3. Χρήστος Σιμορέλης
   Φθιώτιδας:
   1. Απόστολος Καραναστάσης
   2. Δημήτρης Βέττας
   3. Αθανάσιος Μιχελής
   4. Ιωάννης Σαρακιώτης
   Φλώρινας:
   1. Κωνσταντίνος Σέλτσας
   Φωκίδας:
   1. Ηλίας Κωστοπαναγιώτου
   Χαλκιδικής:
   1. Αικατερίνη Ιγγλέζη
   Χανίων:
   1. Γιώργος Σταθάκης
   2. Παύλος Πολάκης
   3. Ευαγγελία Βαγιωνάκη
   4. Αντώνης Μπαλωμενάκης
   Χίου:
   1. Ανδρέας Μιχαηλίδης
ΝΔ: Μία έδρα λιγότερη
Μία έδρα χάνει η ΝΔ σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου, όπως προκύπτει από τα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών. Ειδικότερα από 76 βουλευτές η ΝΔ εκλέγει 75, ενώ εκτός Βουλής μένουν και ηχηρά ονόματα όπως οι Φ.Πιπιλή, Αργύρης Ντινόπουλος, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Κ.Αρβανιτόπουλος, Λ.Αυγενάκης και Γ.Ορφανός.
ΚΚΕ: Ίδιος αριθμός εδρών
Τον ίδιο αριθμό βουλευτών κατάφερε να εκλέξει το ΚΚΕ κάτι που δεν διαφοροποιεί την δύναμή του εντός της Βουλής. Και σε αυτήν την περίπτωση δεν έλειψαν τα ηχηρά ονόματα του Περισσού που έμειναν εκτός της νέας Βουλής, όπως για παράδειγμα ο Σπ. Χαλβατζής και η Ελένη Γερασιμίδου.

ΑΝ.ΕΛ: Τρεις βουλευτές λιγότεροι
Κατά τρις βουλευτές μειώθηκε η κοινοβουλευτική ομάδα και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, καθώς από 13 βουλευτές που είχε εκλέψει τον Γενάρη κατάφερε να εκλέξει 10 στις χθεσινές εκλογές.
Εκτός Βουλής από τους ΑΝ.ΕΛ έμειναν οι Τέρενς Κουίκ και Παναγιώτης Σγουρίδης.
ΧΑ: Από 17 έδρες στις 18
Κατά μία έδρα αύξησε την βουλευτική της δύναμη η Χρυσή Αυγή, σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου. Ειδικότερα από 17 βουλευτές η ΧΑ θα έχει πλέον 18.
http://www.huffingtonpost.gr/2015/09/21/politiki-potami-pasok-_n_8169274.html
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.