Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015

Το... φάντασμα της Ζωής θα τους "στοιχειώνει" για καιρό: Η απίστευτη ατάκα Τσίπρα σε Βούτση για την ορκωμοσία!


Αξέχαστη φαίνεται πως έχει μείνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Αλέξη Τσίπρα.

Όλοι άλλωστε θυμόμαστε το φούξια παντελόνι και το λαχανί παλτό που φόρεσε η κ. Κωνσταντοπούλου στην ορκωμοσία της κυβέρνησης τον Ιανουάριο, η οποία σημειωτέον πήγε στην τελετή χωρίς να είναι απαραίτητο καθώς δεν ήταν υπουργός.

Χθες, λοιπόν, ο Νίκος Βούτσης, ο οποίος αναμένεται να είναι ο επόμενος πρόεδρος της Βουλής αποφάσισε να παρακολουθήσει την ορκωμοσία από την Κουμουνδούρου. Ωστόσο, όπως λέγεται, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε λίγο πριν την ορκωμοσία με τον κ. Βούτση και μεταξύ σοβαρού και αστείου του είπε: «Μήπως να ρίξεις τίποτα περίεργο πάνω σου και να έρθεις κι εσύ εκεί;».

Βούρκωσε η Κωνσταντοπούλου στη βουλή για τα χρεωμένα παιδιά μας!


Βούρκωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου χρέους στη βουλή. Η πρόεδρος της βουλής διηγήθηκε μια ιστορία σχετικά με όσα της είχε πει για το χρέος ένας φοιτητής και μετέπειτα συνεργάτης της:
«Όταν ξεκινούσαμε τη διαδικασία της Επιτροπής ένας νέος παιδί φοιτητής, ο Σταύρος Παπαϊωάννου, που τον γνώρισα εδώ μέσα ως έναν άνθρωπο που συμμετείχε στο κίνημα για το λογιστικό έλεγχο του χρέους και που τον κάλεσα να δουλέψει μαζί μου στην προεδρία της βουλής, έκανε μια συγκλονιστική αφήγηση.
Περιέγραψε το δημόσιο χρέος και την κατάσταση των λαών που εκβιάζονται από το χρέος ως την κατάσταση κάποιου που ξυπνά και βρίσκεται στη μέση του πουθενά. Είναι σκοτάδι, είναι στο πέλαγος, σε μια βάρκα με κουπιά, δεν ξέρει πως βρέθηκε εκεί, ούτε γιατί, το μόνο ξέρει είναι ότι πρέπει να κάνει κουπί. Και είπε ο Σταύρος «τι άλλο είναι αυτό από δουλεία».
Αναφέρθηκε στα παιδιά αυτής της χώρας που γεννιούνται χωρίς να έχουν επιβαρύνει το δημόσιο προϋπολογισμό και με την πρώτη τους αναπνοή τότε καλούνταν να πληρώσουν 32.000 ευρώ το καθένα. Κάθε μωρό είναι χρεωμένο με 32.000 ευρώ».
Σε αυτό το σημείο βούρκωσε και συγκινημένη συνέχισε: «Σήμερα , λυπάμαι που το λέω, αλλά κάθε μωρό αυτής της χώρας είναι χρεωμένο με 40.000 ευρώ γιατί με την εξουσιοδότηση υπογραφής του τρίτου μνημονίου η χώρα μας φορτώθηκε με άλλα 86 δις ευρώ σε δάνεια. 40.000 ευρώ για ένα μωρό δεν μπορεί να είναι δικαιοσύνη και δικαιούμαστε και υποχρεούμαστε να προστατεύσουμε και αυτά τα παιδιά και τις επόμενες γενιές και την αλήθεια και τη δημοκρατία».

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου