Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Judas Priest ~ Breaking The law (Ελληνικοί υπότιτλοι) -Greek subs-

Το «Breaking The Law» περιλαμβάνεται στο δίσκο των Judas Priest «British Steel»,
 που κυκλοφόρησε το 1980.

Αυτό το τραγούδι, με το εξαιρετικά απλό αλλά διάσημο riff και ρεφρέν, είναι μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Judas Priest και ένα από τα πιο διάσημα τραγούδια της hard rock/heavy metal μουσικής. Δημιουργοί του τραγουδιού είναι οι Rob Halford, K.K. Downing και Glenn Tipton.

Το «Breaking The Law» αποδείχθηκε ένα από τα πιο ευχάριστα και συνάμα απείθαρχα και προκλητικά τραγούδια στη Μεγάλη Βρετανία της Θάτσερ. Οι στίχοι μιλάνε για κάποιον άνεργο αλλά και ποταπό τύπο, που έχει βαρεθεί όλα όσα συνάδουν με μία συνηθισμένη ζωή και αποφασίζει, ως πράξη διαμαρτυρίας, να γίνει εγκληματίας και να σπάσει το νόμο ξεκινώντας μία ζωή με κινδύνους.

Το διάσημο riff του «Breaking The Law» αποτελεί τυπικό παράδειγμα:
Αιολικής κλίμακας. 
Το τραγούδι περιλαμβάνει και κάποια ηχητικά εφέ, όπως ο ήχος ενός γυαλιού που σπάει και μίας σειρήνας της αστυνομίας.
Επειδή εκείνη την εποχή δεν υπήρχε η τεχνολογία του sampling, για το σπασμένο γυαλί το συγκρότημα χρησιμοποίησε μπουκάλια μπύρας, αλλά και τα μπουκάλια με το γάλα που τους έφερνε κάθε πρωί ο γαλατάς (τα οποία έσπασε ο Tom Allom), ενώ τον ήχο της σειρήνας τον έκανε ο K.K. Downing με την Stratocaster κιθάρα του.
Υπάρχει μία αλλαγή στην κυρίως ορχηστρική γέφυρα, με μία νέα πρόοδο συγχορδιών να εμφανίζεται ενώ ο Halford φωνάζει "You don't know what it's like!", πριν το ηχητικό εφέ της σειρήνας ενός αστυνομικού περιπολικού οδηγήσει πίσω στο κύριο riff. Στο φινάλε του τραγουδιού ακούγεται επανειλημμένα το βασικό riff με τον Halford να τραγουδάει το ρεφρέν και τον Downing να παίζει τις δυναμικές συγχορδίες.

Το «Breaking The Law» έφτασε στο Νο 12 της Μεγάλης Βρετανίας και έγινε από τα πιο δημοφιλή κομμάτια των ζωντανών εμφανίσεων των Judas Priest.

Το τηλεοπτικό κανάλι VH1 κατέταξε το «Breaking The Law» στο Νο 40 των καλύτερων Metal τραγουδιών ενώ το 2009 το κατέταξε στο Νο 12 των καλύτερων hard rock τραγουδιών όλων των εποχών.

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.