Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Ομάδα φιλοσοφίας «Πολιτεία» Πρώτη συνάντηση: 25 Οκτωβρίου, Θα μιλήσει η Ευσταθία για το «δικό της» Μάρκο Αυρήλιο

Η φιλοσοφία  δεν είναι υπόθεση μόνο των λογίων και των καθηγητών. Η φιλοσοφία  είναι  αναγκαίο συστατικό ζωής όλων μας. Είναι η βάση για την ευδαιμονία μας. Είναι επάρκεια .  Σε μια εποχή που η «περιουσία» μας έχει δεχθεί ληστρική επιδρομή με στόχο  την ουσία μας ,η φιλοσοφία έρχεται να μας δώσει τη δύναμη που χρειαζόμαστε για να αντισταθούμε και να μας υπενθυμίσει ποιοι είμαστε. Μας καλεί  να ζήσουμε το τώρα μας και να δημιουργήσουμε. Μας καλεί να αφυπνιστούμε υπαρξιακά. Για μας δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Οι αριθμοί χρεοκόπησαν . Η χαρά της ύπαρξης πηγάζει μόνο μέσα από το βίωμα του τώρα  .Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη  αλλά  είναι και μια σπουδαία ευκαιρία για μια  παγκόσμια αφύπνιση συνειδητότητας  που αυτή με τη σειρά της θα μας δώσει καινούργια  άνθη πολιτισμού.
    Ποιος θα ήταν ο καταλληλότερος χώρος για τη φιλοσοφική μας ομάδα; Μα φυσικά , η πρώτη ακαδημία φιλοσοφίας στον κόσμο, η Ακαδημία του Πλάτωνος και ο χώρος  πολιτισμού «πολιτεία»
Κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα δηλώνουμε την παρουσία μας στο μαγικό χώρο «πολιτεία»  με τη φωνή μας ή ακόμα και με τη σιωπή μας,  για να στοχαστούμε στο  πώς θα εφαρμόσουμε τη φιλοσοφία στην καθημερινότητά μας.  Γιατί τελικά  ισχύει ότι :
«Φιλοσοφία θα πει να μην έχεις ανάγκη αν ο άλλος θα κάνει ή δε θα κάνει κάτι…»αφισα φιλοσοφιας
 ==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.