Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Τεχνητή ένταση στη βουλή και αποπροσανατολισμός του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης από τα άθλια μνημονιακά μέτρα [σε 3 VIDEO]

Τα συστημικά μέσα αποενημέρωσης κάνουν λόγο για δήθεν: 
"Χάος στη Βουλή με τη Χρυσή Αυγή. Βαριές εκφράσεις Λαγού κατά ΚΚΕ και προκλητική χειρονομία Κουκούτση στον Σκουρλέτη. Ο προεδρεύων Γ. Βαρεμένος διέκοψε την συνεδρίαση και κάλεσε τον φρούραρχο..."
Παρακολουθώντας ζωντανά την συνεδρίαση κατάλαβα ότι η "συμπαιγνία καλά κρατεί".
Από την μία η δυσχερής θέση του ΚΚΕ να απαντήσει με πειστικά στοιχεία σε υπαρκτές αναφορές, από κατηγορίες που δεν έχουν ακόμη απαντηθεί με επαρκή στοιχεία, από τις ίδιες αναφορές και σε παρελθόντα χρόνο. Με την σημερινή "φυγή" μάλλον ενισχύει την περιρρέουσα υποψία για νέα αποφυγή και ηθελημένη συγκάλυψη αναπάντητων ερωτημάτων με αυτή τη νέα αιτιολογία περί της δήθεν ιδεολογικής διαφοράς με ένα ακραίο ναζιστικό κόμμα...κλπ
Από την άλλη ένας ανεπαρκέστατος προεδρεύων που δεν μπορεί να επιβάλλει την κοινοβουλευτική τάξη (ούτε καν να μοιράσει άχυρο σε δύο γαϊδάρους - βλέπε φώτο) και την απαιτούμενη παρουσία βουλευτών, αντί να εφαρμόσει τον κανονισμό και την δημοκρατική επιταγή της ισηγορίας και ισοπολιτείας μεταξύ των βουλευτών δηλώνει φόβο και αμηχανία και προστρέχει στην έσχατη απόφαση της επέμβασης του φρούραρχου της βουλής.
Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι πρόσφατες εκλογές είχαν σαν κύριο αντικειμενικό σκοπό της προηγούμενη προεδρία της βουλής η οποία έδινε καθημερινά αγώνα για την δημοκρατία με  τεκμηριωμένη και αποφασιστική πειθώ, εφαρμόζοντας τόσο τον κανονισμό της βουλής όσο και το γράμμα του συντάγματος.

Ακολουθεί το δικό μου ρεπορτάζ προϊόν και των δύο αντικρουόμενων απόψεων.

Για τα "Στοχαστικά Γονατογραφήματα"

Νάσος

Εκρηκτικό κλίμα δημιουργήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, με πρωταγωνιστή τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό, που επιτέθηκε με βαριές εκφράσεις ενώ απείλησε τους βουλευτές του ΚΚΕ, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του Σώματος Γιώργος Βαρεμένος να διακόψει τη συνεδρίαση, προειδοποιώντας ότι θα καλέσει τον φρούραρχο.

Ο Γιάννης Λαγός, μίλησε με ύβρεις κατά του ΚΚΕ αμέσως μόλις κατέβηκε από το βήμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Θανάσης Παφίλης. ...

Μάλιστα, στις αντιδράσεις των βουλευτών που ζητούσαν να έρθει ο φρούραρχος, απάντησε με προκλητικό τρόπο.

Το κλίμα πυροδοτήθηκε όταν ο Θανάσης Παφίλης απάντησε στις κατηγορίες του Γιάννη Λαγού, ακολούθησαν αντιδράσεις και άλλων βουλευτών, πολλοί εκ των οποίων στράφηκαν εναντίον βουλευτών της ΧΑ, με στιχομυθίες που περιείχαν βαριές εκφράσεις μέχρι που ο Γιώργος Βαρεμένος διέκοψε τη συνεδρίαση.

Σκηνές «αρένας» από το πρόσφατο παρελθόν αναβίωσαν στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής με αφορμή την επίθεση χρυσαυγιτών, προεξάρχοντος του υπόδικου Ι. Λαγού, κατά του ΚΚΕ. Η ένταση που προκλήθηκε ήταν μεγάλη και ο προεδρεύων Γ. Βαρεμένος αναγκάστηκε να διακόψει την συνεδρίαση και να ζητήσει την συνδρομή του φρουράρχου της Βουλής. Μετά από λίγα λεπτά η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου συνεχίστηκε.
Αφορμή του επεισοδίου ήταν οι κατηγορίες που εκτόξευσε ο κ. Λαγός κατά των βουλευτών του ΚΚΕ για τα οικονομικά του κόμματος και για την πώληση του ραδιοτηλεοπτικού «902», προκαλώντας τους «να μας πουν σε ποια off-shore πούλησαν το σταθμό τους». Εξοργισμένοι οι βουλευτές του ΚΚΕ σηκώθηκαν φωνάζοντας «μιλάτε εσείς δολοφόνοι, μαχαιροβγάλτες, εγκληματίες». Ο κ. Λαγός άρχισε να φωνάζει λέγοντας ότι στην Β’ Πειραιώς η Χρυσή Αυγή έλαβε στις εκλογές 9,5%. «Εσείς δεν τα πήγατε καλά, συντρόφια», τους είπε ειρωνικά, ενώ η ένταση άρχισε να κλιμακώνεται με τους βουλευτές του ακροδεξιού μορφώματος να εγείρονται από τα έδρανά τους και να φωνάζουν.
Επικράτησε πανδαιμόνιο, με τους βουλευτές του ΚΚΕ αλλά και από άλλα κόμματα να αποχωρούν από την αίθουσα, ενώ ο κ. Βαρεμένος διέκοψε την συνεδρίαση ζητώντας την παρέμβαση του φρουράρχου του κοινοβουλίου, κάτι που τελικώς δεν χρειάστηκε. Ο κ. Λαγός παραμένοντας στο βήμα κουνώντας τα χέρια του είπε ότι η Χρυσή Αυγή δεν φοβήθηκε ούτε τους κουκουλοφόρους που τους έσερναν στη φυλακή ούτε κανέναν. «Θα φοβηθούμε τα τσιράκια του συστήματος;», ακούστηκε να λέει για τους βουλευτές του ΚΚΕ, ενώ έντονο ήταν και το επεισόδιο που δημιουργήθηκε με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτη στον οποίο απευθυνόμενος ο κ. Λαγός ακούστηκε να του λέει «φύγε από ‘δω ρε», ενώ εκείνος του είπε «θα μου πείτε εσείς να φύγω, εσείς που πουλάτε προστασία σε ξενοδοχεία…».
Ένταση υπήρξε και με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Μανιό ο οποίος σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους του δεν έφυγε από την αίθουσα και πήγε προς τους χρυσαυγίτες λέγοντάς τους να βγουν έξω. Όταν η συνεδρίαση ξεκίνησε, τον λόγο πήρε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης, ο οποίος είπε από του βήματος: «Θύμωσαν οι φασίστες γιατί θίξαμε τα αφεντικά τους και τον ιδεολογικό τους πατέρα τον Χίτλερ», στον οποίο νωρίτερα είχε αναφερθεί και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αθ. Παφίλης.
Πάντως αίσθηση προκάλεσε και το επεισόδιο μεταξύ του κ. Κατσώτη και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτας Δριτσέλη, η οποία όταν έβγαιναν από την αίθουσα του είπε «μην τους δίνετε αφορμή να κάνουν αυτά που κάνουν», ενώ εκείνος εκνευρισμένος -κατά κάποιους μάλιστα την έσπρωξε ελαφρά- της απάντησε «εσείς φταίτε που τους νομιμοποιήσατε αυτούς εδώ μέσα»!
Στο όλο θέμα αναφέρθηκε και ο βουλευτής του Ποταμιού Σπ. Δανέλλης δηλώνοντας ότι «η βία και ο τραμπουκισμός δεν έχουν θέση στο Ναό της Δημοκρατίας» καλώντας εμμέσως τους βουλευτές του ΚΚΕ να μην ανοίγουν «διάλογο» με μια εγκληματική οργάνωση.
Τα πλήρη πρακτικά και οι έντονοι διάλογοι κατά την διάρκεια της επεισοδιακής συνεδρίασης:
ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Ακούσαμε πριν από λίγο τον προλαλήσαντα να μας λέει για τους λαϊκούς αγώνες του ΚΚΕ και για τον αγώνα που έχει κάνει. Ένα κόμμα που δεν δέχεται να γίνει έλεγχος στα κομματικά του ταμεία δεν έχει κανένα δικαίωμα να μιλάει για το τι άλλο μπορεί να έχει κλαπεί, που σίγουρα έχει κλαπεί, μέσα από τον ελληνικό λαό.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Ούτε οι φονιάδες ούτε οι εγκληματίες!
ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Όταν οι σύντροφοι του ΚΚΕ δεχθούν να γίνει έλεγχος στα κομματικά τους ταμεία, τότε θα μπορούν να συζητάνε. Από τη στιγμή που δεν δέχονται, για μένα προσωπικά είναι ένοχοι οικονομικών εγκλημάτων.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ:  Εγκληματία!
(Θόρυβος-διαμαρτυρίες από την πτέρυγα της Χρυσής Αυγής)
ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Θα γίνει έλεγχος στα ταμεία, θα ελεγχθεί που έχει δώσει στην offshore εταιρεία…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Βαρεμένος): Ησυχία, παρακαλώ!
ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Συντρόφια, που έχετε δώσει τον τηλεοπτικό…
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Μπράβο, ρε εγκληματία! Τολμάς και μιλάς; Άντε ρε! Κάτσε καλά, ρε!
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Δολοφόνε!
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ: Όξω, κομμούνι!
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ: Εγκληματία!
(Θόρυβος-έντονες διαμαρτυρίες από την πτέρυγα της Χρυσής Αυγής)
ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Κατ’ αρχήν, φύγε από εδώ πέρα. Κατ’ αρχήν, φύγε από εδώ κάτω που μου έρχεσαι εδώ πέρα! Έτσι; Σύντροφε, φύγε από εδώ τώρα, σου λέω.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Βαρεμένος): Ησυχία!
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ:… (δεν ακούστηκε)
ΠΡOΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Βαρεμένος): Κύριε Καραθανασόπουλε,…
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Τον Φρούραρχο. Φωνάξτε το Φρούραρχο!
(Έντονες φωνασκίες στην Αίθουσα)
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ: Δολοφόνος!
(Έντονες διαμαρτυρίες από την πτέρυγα της Χρυσής Αυγής)
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ: Εργατοπατέρες!
(Έντονες διαμαρτυρίες από την πτέρυγα του ΚΚΕ)
ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Όταν, λοιπόν, οι σύντροφοι του ΚΚΕ, όταν τα συντρόφια του ΚΚΕ μας πουν σε ποια offshore εταιρεία έχουν πουλήσει τον τηλεοπτικό και τον ραδιοφωνικό σταθμό τον οποίον είχαν και για τον οποίον δεν τολμούσαν ποτέ να μας πουν, τότε να ξαναμιλήσουν.
(Έντονοι λεκτικοί διαξιφισμοί μεταξύ των Βουλευτών του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής)
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Βαρεμένος): Καθίστε κάτω!
(Θόρυβος-διαμαρτυρίες από την πτέρυγα του ΚΚΕ)
ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Δώσε μου τα στοιχεία που τον πούλησες. Στη Β΄ Πειραιά 9,5% η Χρυσή Αυγή, συντρόφια!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Βαρεμένος): Κλείστε το μικρόφωνο.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Συντρόφια, δεν πήγατε καλά!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Βαρεμένος): Κλείστε το μικρόφωνο!
ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Την offshore εταιρεία να μας πείτε, σύντροφοι.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Βαρεμένος): Ακούτε, κύριε Λαγέ; Ακούτε τι σας λέω; 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Σοβαρά μιλάτε; Μας έβριζαν δεκαεπτά άτομα. Τους ακούσατε;
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Τον Φρούραρχο τον φωνάξατε, κύριε Βαρεμένε;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Βαρεμένος): Δεν έχω τη δικαιοδοσία να το κάνω;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Ακούστε, κύριε Πρόεδρε. Εμένα και τη Χρυσή Αυγή δεν μας φόβισαν διώξεις, κυνηγητά, μασκοφόροι, κουκουλοφόροι που μας πήγαιναν μέσα. Δεν θα μας φοβίσουν τα τσιράκια του συστήματος ούτε εσείς που είστε εκεί πάνω και προσπαθείτε να μας κόψετε την ομιλία! Είμαστε, λοιπόν, πολύ δυνατοί για να αντέξουμε…
(Ζωηρά χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Χρυσής Αυγής)
(Έντονος θόρυβος στην Αίθουσα)
(Στο σημείο αυτό αποχωρούν από την Αίθουσα οι Βουλευτές του ΚΚΕ)
ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Φύγετε! Όλοι να φεύγετε. Όταν μιλάει η Χρυσή Αυγή, όλοι να φεύγετε. Να φύγετε όλοι!
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Το εκατομμύριο να φέρετε του Σταθάκη! Λαμόγια, κλέφτες!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ (Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας): Μαζέψτε τους λίγο εδώ! Να σέβονται τον χώρο όπου μιλούν!
ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Η Χρυσή Αυγή είναι η μοναδική που έχει ελεγχθεί.
(Έντονες φωνασκίες στην Αίθουσα)
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Βαρεμένος): Διακόπτουμε τη συνεδρίαση για πέντε λεπτά.
(ΔΙΑΚΟΠΗ)
--------------------------------------------
(ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ)
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Βαρεμένος): Λοιπόν, συνεχίζεται η διακοπείσα συνεδρίαση.
Ο κ. Λαγός καλείται στο Βήμα για πέντε λεπτά.
Παρακαλώ να περιοριστείτε στο θέμα που συζητούμε και σε καμμία περίπτωση να μην απομακρυνθείτε από το βήμα.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Να αναπνέω μπορώ, κύριε Πρόεδρε; Λοιπόν, συνεχίζεται η προηγούμενη ομιλία, η οποία διακόπηκε. Είναι δημοκρατικές οι διαδικασίες. Να τις σεβαστούμε, διότι είναι ο Ναός της Δημοκρατίας εδώ και φυσικά πρέπει να σεβόμαστε αυτά που συμβαίνουν!
Λοιπόν, ας συνεχίσουμε μετά από όλο αυτό που έγινε, γιατί δεν αντέχονται εδώ πέρα μέσα να συζητιόνται και να λέγονται κάποιες αλήθειες. Κάποιους τους ενοχλεί πάρα πολύ. Εμείς το έχουμε πει, ή θα είναι εδώ πέρα και θα πονάνε πάρα πολύ και θα στενοχωριούνται ή θα φεύγουν από την Αίθουσα επειδή δεν θα αντέχουν. Ένα από τα δύο θα γίνεται όταν μιλάει η Χρυσή Αυγή.
από το "ΒΗΜΑ"
=======================================

Η Άποψη της Χρυσής Αυγής (χωρίς περικοπές):
O Συναγωνιστής Γιάννης Λαγός δήλωσε από το περιστύλιο της Βουλής (μια δήλωσε που δεν έπαιξε κανάλι) για όσα διημείφθησαν στην Ολομέλεια της Βουλής:"Όλα τα κόμματα του αντισυνταγματικού τόξου δεν αντέχουν να ακούγονται οι αλήθειες της Χρυσής Αυγής για τα κλεμμένα λεφτά, για τα μαύρα ταμεία του ΚΚΕ, του υπουργού Σταθάκη του Σύριζα, της Νέας Δημοκρατίας και των άλλων κομμάτων. Είναι αναγκασμένοι λοιπόν όταν μιλάει η Χρυσή Αυγή ή να μας στερούν τον λόγο ή να βγαίνουν εκτός αιθούσης".
Μετά την διακοπή από τον προεδρεύοντα του Σύριζα, Βαρεμένο, ο οποίος αποπειράθηκε να φιμώσει τον Συναγωνιστή Γ. Λαγό, o Βουλευτής Β' Πειραιώς ολοκλήρωσε την ομιλία του για το μνημονιακό πολυνομοσχέδιο που φέρνει η συγκυβέρνηση της Αριστεράς.
Ο Συναγωνιστής τόνισε ότι τις Αλήθειες που λέει η Χρυσή Αυγή δεν τις αντέχουν τα κόμματα του συστήματος, γι' αυτό και αποχωρούν. Όσον αφορά το νομοσχέδιο, κατήγγειλε την στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που δεν το ψηφίζουν, αλλά στις 14 Αυγούστου στήριξαν ομόφωνα την στάση της κυβέρνησης.
Ζούμε σε μια εποχή εικονικής δημοκρατίας, καθώς η Χρυσή Αυγή ως τρίτο κόμμα δεν έχει το δικαίωμα να εκλέξει καν αντιπρόεδρο στην Βουλή. Πρόκειται για μια θέση που δικαιωματικά της ανήκει και που κανείς από τους «δημοκράτες» βουλευτές δεν δέχεται η Χρυσή Αυγή να λάβει. Η κυβέρνηση, με την επιβολή των capital controls, ελέγχει πλέον τα πάντα και αυτό δεν γίνεται για την πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά για την εξυπηρέτηση των αφεντικών που υπηρετούν τα κόμματα του συνταγματικού και αντισυνταγματικού τόξου.
Η Χρυσή Αυγή αποτελείται από υπερήφανους Έλληνες πολίτες που είναι διατεθειμένοι για την ιδεολογία τους να κάνουν πολλές θυσίες.

Διαβάστε περισσότερα: xryshaygh

Άγριο κράξιμο σε συριζαίους: “Λαμόγια φέρτε πίσω το εκατομμύριο του Σταθάκη!” -

 Όσα έγιναν αφού έκλεισαν οι κάμερες!

Αμέσως μετά το κλείσιμο των μικροφώνων και του καναλιού της βουλής, οι συριζαίοι υπουργοί Σκουρλέτης και Φωτίου ξεκίνησαν να προκαλούν τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Έλαβαν άμεσα την απάντηση σε έντονο ύφος:
"Λαμόγια συριζαίοι, φέρτε πίσω το εκατομμύριο του Σταθάκη!"
"Πηγαίνετε στα τέσερα στους γερμανούς! Ξεπουλάτε την Ελλάδα!"
Ο Βαρεμένος συνέχισε να φωνάζει τον φρούραρχο και πράγματι μέλη της φρουράς της βουλής εισήλθαν στην αίθουσα. 
Φυσικά, σκοπός των βουλευτών της Χρυσής Αυγής δεν ήταν να... "δείρουν" τους εκπροσώπους του διεφθαρμένου καθεστώτος, αλλά να τους υποδείξουν σε έντονο ύφος πως είναι ένοχοι εγκλημάτων κατά της Ελλάδος.


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.