Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015

Η κηδεία του Ν. Καζαντζάκη σε ένα μοναδικό φιλμ (βίντεο)


Σχετικά θέματα από το αρχείο μας: Νίκος ΚαζαντζάκηςΣτις 26 Οκτωβρίου 1957, ο Νίκος Καζαντζάκης άφησε την πνοή του στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Φράιμπουργκ στη Γερμανία, σε ηλικία 74 ετών (δείτε εδώ)
Δέκα ημέρες η σορός του ταξίδεψε στην Ευρώπη μέχρι να καταλήξει στο Ηράκλειο και να αναπαυτεί στον προμαχώνα του Μαρτινένγκο, με θέα το αγαπημένο του Μεγάλο Κάστρο.
Η κηδεία του Καζαντζάκη, καταγράφηκε με την κάμερα του Μιχάλη Γαζιάδη και προβλήθηκε στα "Επίκαιρα" των κινηματογραφικών αιθουσών. Το μοναδικό ντοκουμέντο αποτελεί μόνιμο έκθεμα του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη:

Στις 26 Οκτωβρίου 1957, ο Νίκος Καζαντζάκης άφησε την πνοή του στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Φράιμπουργκ στη Γερμανία, σε ηλικία 74 ετών. Δέκα ημέρες η σωρός του ταξίδεψε στην Ευρώπη μέχρι να καταλήξει στο Ηράκλειο και να αναπαυτεί στον προμαχώνα του Μαρτινέγκο, με θέα το αγαπημένο του Μεγάλο Κάστρο. ( http://www.kazantzakis-museum.gr/inde... )

Η κηδεία του Καζαντζάκη, που αποτελεί μόνιμο έκθεμα του ΜΝΚ, καταγράφηκε με την κάμερα του Μιχάλη Γαζιάδη και προβλήθηκε στα "Επίκαιρα" των κινηματογραφικών αιθουσών. 

Αρχείο Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου