Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Νέα διάσταση για το τρομοκρατικό χτύπημα Ιρακινοί κατάσκοποι είχεν προειδοποιήσει τους Γάλλους για επίθεση μία ημέρα πριν το μακελειό

Στην ενημέρωση που φέρεται να έστειλαν οι Ιρακινοί αναφέρεται ότι ο ηγέτης του ISIS Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είχε δώσει εντολή για επίθεση στις χώρες της συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους με βόμβες ή άλλου είδους επιθέσεις

Νέα διάσταση στα όσα τρομακτικά συνέβησαν στο Παρίσι δίνουν οι ισχυρισμοί Ιρακινών αξιωματούχων ότι είχαν προειδοποιήσει Αμερικανούς και Γάλλους για επικείμενες επίθεσεις των τζιχαντιστών μια ημέρα πριν την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Στην ενημέρωση που φέρεται να έστειλαν οι Ιρακινοί αναφέρεται ότι ο ηγέτης του ISIS Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είχε δώσει εντολή για επίθεση στις χώρες της συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους με βόμβες ή άλλου είδους επιθέσεις τις επόμενες ημέρες.

Γάλλος αξιωματούχος που μίλησε στο Associated Press είπε ότι οι Ιρακινοί δεν παρείχαν ...
συγκεκριμένες λεπτομέρειες και ότι οι γαλλικές υπηρεσίες αντικατασκοπείας λαμβάνουν τέτοιες ενημερώσεις «όλη την ώρα» και «καθημερινά».

Ωστόσο τέσσερις Ιρακινοί αξιωματούχοι που μίλησαν, επίσης, στο AP υποστηρίζουν ότι είχαν προειδοποιήσει συγκεκριμένα τη Γαλλία για μια πιθανή επίθεση. «Λάβαμε πληροφορίες από τις απευθείας πηγές μας στο Ισλαμικό Κράτος για διαταγές από τον αλ Μπαγκντάντι προς όλους τους τζιχαντιστές να εφαρμόσουν μια διεθνή επίθεση κατά όλων των χωρών της συμμαχίας, συν το Ιράν και τη Ρωσία, με βόμβες ή δολοφονίες ή ομηρίες τις επόμενες ημέρες. Για την ώρα δεν έχουμε πληροφορίες για το πού και το πότε θα εκδηλωθούν αυτές οι επιθέσεις» σημειώνεται στην Ιρακινή αναφορά.

Οι Ιρακινοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν επίσης ότι η επίθεση στο Παρίσι οργανώθηκε στη Ράκκα της Συρία όπου οι τρομοκράτες εκπαιδεύθηκαν για την επιχείρηση αυτή. Κατά τους ίδιους ένας πυρήνας στη Γαλλία συναντήθηκε με τους τρομοκράτες και τους βοήθησε να εκτελέσουν το σχέδιό τους. Κατά τους Ιρακινούς στην οργάνωση και εκτέλεση της τρομοκρατικής επίθεσης συμμετείχαν 24 άνθρωποι: 19 για την εκτέλεση της επίθεσης και 5 στον σχεδιασμό και στην παροχή εφοδίων.

http://www.protothema.gr/world/article/527521/oi-irakinoi-lene-oti-eihan-proeidopoiisei-tous-gallous-gia-epikeimeni-epithesi/
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.