Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Ζωή Κωνσταντοπούλου: "Η κυβέρνηση παραδίδει το ελληνικό κοινοβούλιο στον έλεγχο των δανειστών"

«Σηκώστε το ψηλά γιατί σε λίγο καιρό θα διανέμεται ως παράνομο υλικό». 
Εκδήλωση – συζήτηση στην αίθουσα συνεντεύξεων του Δημοτικού Γηπέδου, Κοραή και Μάκρης στο Αιγάλεω αυτή την ώρα, 
υπό τον τίτλο «Δημόσιο Χρέος και τις επιπτώσεις του για την Ελλάδα» διοργανώνει η Λαϊκή Ενότητα. 
Εισηγητές-ομιλητές είναι η πρώην πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος, 
Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο οικονομολόγος, δημοσιογράφος, διδάκτορας του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου, μέλος της Επιτροπής «Αλήθειας», Λεωνίδας Βατικιώτης.





Με ομιλητές την Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Λεωνίδα Βατικιώτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη μαζική εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου με θέμα «άμεση διαγραφή του χρέους».
 Η εκδήλωση που έγινε με πρωτοβουλία της συντονιστικής επιτροπής της ΛΑΕ Αιγάλεω, έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεντεύξεων του δημοτικού σταδίου της πόλης των δυτικών προαστίων.
«Σήμερα ο λαός εξουθενώνεται από μια κυβέρνηση που παριστάνει την αριστερή. Το Νοέμβριο του 2012 προσγειώθηκε στη Βουλή ένα πακέτο 870 σελίδων το οποίο αποτελούσε το δεύτερο μνημόνιο και θα έπρεπε να ψηφιστεί με τη μορφή του κατεπειγόντως. Ως αντάλλαγμα από τους δανειστές μας ήταν ότι θα ανοίξει η συζήτηση για το χρέος. Την ίδια αφήγηση κάνει σήμερα και ο κ. Τσίπρας. Φέρνει το τρίτο μνημόνιο με αντάλλαγμα να γίνει μια συζήτηση για το χρέος», είπε.
Η κυρία Κωσταντόπουλου ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση, με τη νέα δέσμη μέτρων που φέρνει, στερεί το δικαίωμά της παιδείας, της στέγης αλλά και της ασφάλισης και τόνισε ότι με την τακτική της και με τις ενέργειες της παρέδωσε το ελληνικό κοινοβούλιο στον έλεγχο των δανειστών.
Η πρώην πρόεδρος της Βουλής μίλησε για την επιτροπή αλήθειας του δημοσίου χρέους η οποία συστήθηκε από την ίδια αλλά και για το ποιος φταίει που το ελληνικό κράτος έφτασε στη σημερινή κατάσταση.
Τόνισε, μάλιστα, ότι το δημόσιο χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί χωρίς να παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, σημειώνοντας ότι είναι μη βιώσιμο, κάτι το οποίο το γνώριζαν τόσο οι ελληνικές κυβερνήσεις όσο κι οι δανειστές από το 2010.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στο δημοψήφισμα, δηλώνοντας ότι είναι περήφανη που αποφασίστηκε από την Βουλή στην οποία προέδρευε, ενώ σε κάποια στιγμή σήκωσε στα χέρια της το πόρισμα της επιτροπής αλήθειας για το δημόσιο χρέος, λέγοντας με χιούμορ και αφήνοντας όμως αιχμές κατά των πρώην συντρόφων τη στο ΣΥΡΙΖΑ: «Σηκώστε το ψηλά γιατί σε λίγο καιρό θα διανέμεται ως παράνομο υλικό».

Διαβάστε περισσότερα:


ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΛΙΤΟΤΗΤΑ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΟΤΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Στηρίζουμε το Δημοψήφισμα ενάντια στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ

  1. Σοφία Σακοράφα

2. Χρέος και Λιτότητα - Λεωνίδας Βατικιώτης

3. Χρέος και Λιτότητα - Νάντια Βαλαβάνη

4. Χρέος και Λιτότητα - Άρις Καζάκος

5. Χρέος και Λιτότητα - Νότης Μαριάς

Το χρέος στην Ευρώπη – βασικοί παράγοντες και τρέχουσα πολιτική

Έναρξη συνεδρίου ΕΛΕ (Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του δημόσιου χρέους)



Το Πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους για το Τρίτο Μνημόνιο
http://issuu.com/debttruth/docs/mnimonio_gr…
Εκδήλωση – συζήτηση στην αίθουσα συνεντεύξεων του
Δημοτικού Γηπέδου, Κοραή και Μάκρης στο Αιγάλεω αυτή την ωρα, υπό τον τίτλο «Δημόσιο Χρέος και τις επιπτώσεις του για την Ελλάδα» διοργανώνει η Λαϊκή Ενότητα. Εισηγητές-ομιλητές είναι η πρώην πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος, Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο οικονομολόγος, δημοσιογράφος, διδάκτορας του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου, μέλος της Επιτροπής «Αλήθειας», Λεωνίδας Βατικιώτης.
































Για τα "Στοχαστικά Γονατογραφήματα"

Νάσος

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.