Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015

Ο Τόσκας (ως νυν) για Πανούση:«Εγώ δεν νομίζω ότι κινδυνεύει η ζωή του» - Αλλά ο Πανούσης (ως τέως) έχει τους αυτονόητους λόγους... εκτός από έναν: "Αφού τα γνώριζε όλα αυτά γιατί δεν έκανε τίποτα όταν ήταν υπουργός;"

«Εγώ δεν νομίζω ότι κινδυνεύει η ζωή του κ. Πανούση και δεν έχουμε τέτοια πληροφόρηση. Με τον κ. Πανούση συνομιλήσαμε στο τηλέφωνο και μου είπε για κάποιες εκδοχές, αλλά πρόκειται για εκδοχές. Πρέπει να δούμε από πήρε τις πληροφορίες και αν είναι μικρής αξιοπιστίας. Πάντως καλώς έκανε και πήγε στην Δικαιοσύνη» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και πρόσθεσε ότι ο κ. Γιάννης Πανούσης δεν τον είχε ενημερώσει όλο αυτό το διάστημα, ενώ δεν του είπε τίποτα όταν αποχώρησε από το υπουργείο.
Ιδιαιτέρως προσεκτικός και κρατώντας χαμηλούς τόνους εμφανίστηκε ο Νίκος Τόσκας απέναντι στις σημαντικές καταγγελίες του προκατόχου του Γιάννη Πανούση, που έχουν προκαλέσει σάλο στο πολιτικό σύστημα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας στον Real. Fm 97.8 και τον Νίκο Στραβελάκη τόνισε πως δεν έχουν φτάσει συγκεκριμένα στοιχεία στα χέρια του, υποβαθμίζοντας ουσιαστικά το ζήτημα. «Εγώ δεν νομίζω ότι κινδυνεύει η ζωή του κ. Πανούση και δεν έχουμε τέτοια πληροφόρηση. Με τον κ. Πανούση συνομιλήσαμε στο τηλέφωνο και μου είπε για κάποιες εκδοχές, αλλά πρόκειται για εκδοχές. Πρέπει να δούμε από πήρε τις πληροφορίες και αν είναι μικρής αξιοπιστίας. Πάντως καλώς έκανε και πήγε στην δικαιοσύνη».

Παράλληλα σημείωσε ότι ο Γιάννης Πανούσης δεν τον είχε ενημερώσει όλο αυτό το διάστημα, ενώ δεν του είπε τίποτα όταν αποχώρησε από το υπουργείο. «Αφού τα γνώριζε όλα αυτά γιατί δεν έκανε τίποτα όταν ήταν υπουργός» αναρωτήθηκε ο Νίκος Τόσκας.

Επίσης δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει σε...
 αλλαγές στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ παρά την δημόσια δήλωση του Γ. Πανούση ο οποίος υποστήριξε, πως αν γίνει κάτι τέτοιο τότε θα συγκαλυφθεί η υπόθεση στην οποία εμπλέκονται πρώην φυλακισμένοι, υψηλόβαθμοι αστυνομικοί και λιμενικοί. «Εγώ δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων και θα προχωρήσω σε αλλαγές και δεν πρόκειται να δεχθώ παρεμβάσεις στο έργο μου» είπε ο Νίκος Τόσκας.

Για την επίθεση στον Γιώργο Κουμουτσάκο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία από όσα ήδη έχουν δημοσιοποιειθεί ενώ πήρε αποστάσεις από όσα υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής περί υπόγειων διασυνδέσεων της Χρυσής Αυγής και ΕΛ.ΑΣ.

«Οι αστυνομικοί δεν ενήργησαν όπως έπρεπε. Υπήρξαν κενά και αδράνεια σε αρκετά σημεία. Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν υπόγειες διαδρομές μεταξύ της Χ.Α και της αστυνομίας. Οι δύο από τους τέσσερις που αναζητούμε είναι ακροδεξιών αντιλήψεων. Εάν πάντως βρεθεί διασύνδεση δεν πρόκειται από εμάς να καλυφθεί.»

Ακούστε εδώ όλη τη συνέντευξη του Ν. Τόσκα

Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε το αρχείο στον υπολογιστή σας ή να παίξει με τον δικό σας player πατήστε εδώ.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου