Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Γενικό ξεσηκωμό ετοιμάζουν οι αγρότες

«ΖΕΣΤΑΙΝΟΝΤΑΙ» ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΚΤΕΡ - ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ - ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στις αποφάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά στα επαχθή μέτρα του «Μνημονίου 3» που τους στοχοποιούν, δηλώνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι σε ολόκληρη τη χώρα. Το γενικό προσκλητήριο έχει σημάνει ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ για τις 18 Νοεμβρίου προγραμματίζεται παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.
Του Χρήστου Θ. Παναγόπουλου
Προχθές, Κυριακή (08/11/2015), τα συντονιστικά όργανα των αγροτών και των κτηνοτρόφων από όλη τη χώρα βρέθηκαν στον Πλατύκαμπο Λάρισας, όπου έλαβαν ομόφωνη απόφαση για μαζική κάθοδο στο «κλεινόν άστυ», με παρουσία αγροτικών μηχανημάτων και τρακτέρ, ακόμη και ζώων.
Συγκεκριμένα την κοινή σύσκεψη συγκάλεσαν οι επιτροπές αγροτών και κτηνοτρόφων από την Κεντρική Ελλάδα και συμμετείχαν εκπρόσωποι από τη Βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα, την Πιερία και τη Θεσσαλία, ενώ την ίδια απόφαση έλαβε και η τοπική Συντονιστική Επιτροή Αγροτών Ν. Λάρισας, η οποία λειτουργεί εκ μέρους 32 συνεταιρισμών του νομού.
Είχε προηγηθεί από την προηγούμενη εβδομάδα το κάλεσμα των αγροτών της Κρήτης, οι οποίοι προειδοποιούσαν την κυβέρνηση ότι ο «κόμπος έφτασε στο χτένι», προαναγγέλλοντας αποκλεισμούς δρόμων και μαζικές κινητοποιήσεις.
«Πρεμιέρα» στη Λάρισα...

Το πρώτο μεγάλο ραντεβού των αγροτών δίνεται σήμερα, Τρίτη (10/11/2015) στη Λάρισα, όπου πραγματοποιείται το πρώτο μεγάλο συλλαλητήριο, το οποίο συνδιοργανώνουν οι συνεταιρισμοί αγροτών Ν. Λάρισας, οι νέοι αγρότες, τέσσερις κτηνοτροφικές ομοσπονδίες (χοιροτρόφοι, κτηνοτρόφοι, αγελαδοτρόφοι, ελευθέρας βοσκής), το ΓΕΩΤΕΕ, ο γεωπονικό σύλλογος Λάρισας και οι ΤΟΕΒ Πηνειού και Λάρισας.
Επί της ουσίας, η κινητοποίηση στη Λάρισα και η μαζικότητά της αποτελούν το πρώτο κρίσιμο crash test για τις περαιτέρω κινήσεις των αγροτών, που πλέον κινούνται σε γραμμή μετωπικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση αλλά και με τα όσα επιτάσσει το νέο Μνημόνιο.
Στις 18 Νοεμβρίου το μεγάλο ραντεβού στην Αθήνα
Οι αγροτικές κινητοποιήσεις αναμένεται να κορυφωθούν τη μεθεπόμενη Τετάρτη (18/11/2015), οπότε πραγματοποιείται στην Αθήνα το παναγροτικό συλλαλητήριο, όπου προγραμματίζεται μια «μαζική απόβαση» αγροτών και κτηνοτρόφων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΥΠΟΙΚ: 9 στους 10 αγρότες δήλωσαν εισόδημα έως 5.000 ευρώ το 2014

ΥΠΟΙΚ: 9 στους 10 αγρότες δήλωσαν εισόδημα έως 5.000 ευρώ το 2014

Μαζική απόβαση και από τους αγρότες της Κρήτης
Εν τω μεταξύ, για ένα δυναμικό «παρών» στο παναγροτικό συλλαλητήριο της 18ης Νοεμβρίου στην πλατεία Συντάγματος, προετοιμάζονται οι αγρότες της Κρήτης και ειδικότερα των Χανίων. Χθες Δευτέρα (09/11/2015) η Συντονιστική Επιτροπή που συστάθηκε, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους αγρότες, κτηνοτρόφους, τις αγροτικές οργανώσεις, αλλά και τους φορείς της περιοχής, «να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε ένα κοινό αγώνα για να μην μας υποχρεώσουν να εγκαταλείψουμε τον τόπο μας».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αναχώρηση θα γίνει στις 17/11/2015 με το πλοίο της ΑΝΕΚ από το λιμάνι της Σούδας και η επιστροφή θα γίνει από το λιμάνι του Πειραιά επίσης με το πλοίο της ΑΝΕΚ. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 20 ευρώ, ενώ εάν κάποιος επιθυμεί καμπίνα θα έχει έκπτωση 50%.
Παράλληλα, ανοίγονται λίστες συμμετοχής στην κινητοποίηση, ενώ έχουν οριστεί υπεύθυνοι, στους οποίους θα μπορούν να απευθύνονται όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν για να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο.
Σε κάθε περίπτωση, ο αγροτικός κόσμος ετοιμάζεται για έναν μαζικό ξεσηκωμό, δηλώνοντας αποφασισμένος να μην κάνει ούτε βήμα πίσω απέναντι στα όσα αξιώνουν οι δανειστές μέσω του «Μνημονίου 3».
Η συνέχεια θα δοθεί – πού αλλού; - στους δρόμους της Αθήνας. Και σίγουρα έπεται και συνέχεια...
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.