Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Ψήφισμα της ανοιχτής σύσκεψης που διοργανώθηκε από την Πρωτοβουλία αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην Κοινωνική Ασφάλιση

Οι φορείς αποστράτων, αλλά και μεμονωμένοι συνάδελφοι που συμμετείχαμε στη σύσκεψη της Πρωτοβουλίας αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην Κοινωνική Ασφάλιση που διοργανώθηκε στην Αθήνα, την Δευτέρα 9 Νοέμβρη 2015, εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους απόστρατους και εν ενεργεία συναδέλφους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, στα μέλη των οικογενειών τους αλλά και στον Ελληνικό λαό. Ένα λαό, που δοκιμάζεται βαρύτατα απ’ τις επιπτώσεις των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης, της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ., που με μορφή χιονοστιβάδας καθημερινά, υποβαθμίζουν δραματικά τη ζωή μας.

Καλούμε τους συναδέλφους μαζί με το λαό να ταχθούν ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) αλλά και των υπόλοιπων κομμάτων που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο με το οποίο προωθείται η μείωση των συντάξιμων αποδοχών μας και η μετατροπή τους σε άθλια προνοιακά επιδόματα. Να απομονώσουμε τη Χρυσή Αυγή γιατί δημαγωγεί για τα προβλήματά μας ενώ στηρίζει τις αιτίες που τα δημιουργούν όπως η Ε.Ε. και έχει στόχο να χύνει το φαρμάκι του ναζισμού και του ρατσισμού μέσα στο λαό, τις Ε.Δ. και τα Σ.Α.

Απαιτούμε την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που έδωσαν τη δυνατότητα μετατροπής των επικουρικών ταμείων σε επαγγελματικά, αλλά και την ενοποίησή τους, που απαλλάσσουν το κράτος από τη χρηματοδότηση και την εγγύηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας συνολικά, χαρίζοντας ταυτόχρονα τις τεράστιες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
Αρνούμαστε να αποδεχτούμε σχεδιασμένη κατάργηση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, που τελικά θα μας οδηγήσει στα σαγόνια των ιδιωτών εργολάβων υγείας.
Θεωρούμε αναγκαία, τη διεκδικητική συστράτευση με το λαό και με άλλους αγωνιζόμενους φορείς, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των αιτιών που γεννούν τα προβλήματα που βιώνουμε.

Δηλώνουμε την ανησυχία μας γιατί οι συνθήκες που βιώνει ο λαός μας σήμερα, είναι συνθήκες γενικευμένης κρίσης, που οδηγεί σε συνεχείς μεταβολές στην οικονομική, συνεπώς και στην ...
πολιτική και στρατιωτική ισχύ των ισχυρών κρατών, με συνέπεια την ανάπτυξη των μεταξύ τους επικίνδυνων ανταγωνισμών, ειδικά στη περιοχή μας.

Εκφράζουμε την ανησυχία μας και την αντίθεσή μας, για την δημιουργία και επέκταση των πολεμικών επεμβατικών επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή και τη Β. Αφρική, που πέρα απ’ την ληστεία στους πλουτοπαραγωγικούς πόρους των κρατών – στόχων, αποτελούν την αιτία για τα εκατομμύρια ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες.

Δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε συνθήκες αμφίδρομης επικοινωνίας με τους φορείς και όλους τους συνάδελφους που στήριξαν τη πρωτοβουλία, με στόχο την ανάπτυξη αγωνιστικών σχέσεων, τη διεύρυνση και μαζικοποίηση της πρωτοβουλίας και την υλοποίηση διεκδικητικών αγωνιστικών δράσεων.

Χαιρετίζουμε τη στήριξη που βρήκαμε απ’ τους εν ενεργεία συναδέλφους, με τους οποίους βιώνουμε τα ίδια προβλήματα από την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αναγνωρίζουμε και στηρίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμά τους να διεκδικούν τη λύση των προβλημάτων τους μαζί με τους απόστρατους και το λαό που αγωνίζεται.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, να αγκαλιάσουν, να στηρίξουν και να προωθήσουν τη πρωτοβουλία. Να πυκνώσουμε της γραμμές μας, να δυναμώσουμε τον αγώνα μας και τις δραστηριότητες που θα αναπτύσσει η Πρωτοβουλία μας.
Επαναβεβαιώνουμε την απόφασή μας να αγωνιστούμε μαζί με το λαό, μαζικά, για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας μέχρι τέλους.

Πλήρη αποκατάσταση όλων των απωλειών σε μισθούς, συντάξεις και εφάπαξ στα επίπεδα του 2009. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης. Απαιτούμε την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ.
Αγωνιζόμαστε για κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που μειώνουν συντάξεις και παροχές. Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Να πληρώσει το κράτος για τα ελλείμματα στα Ταμεία. Κατάργηση της νομοθεσίας που ανοίγει το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης με την μετατροπή των επικουρικών ταμείων σε Επαγγελματικά. Κάλυψη, με κρατική χρηματοδότηση, του συνόλου των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και των απωλειών από το κούρεμα (PSI).
Καμιά κατάσχεση και πλειστηριασμός. Πλήρης απαλλαγή από τις κατασχέσεις της πρώτης και δευτερεύουσας κατοικίας που καλύπτουν τις στεγαστικές ανάγκες και τις ανάγκες αναψυχής των οικογενειών μας.
Να καταργηθούν οι φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο.
Καμιά διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου.

Μέσα από τους φορείς μας να δυναμώσει η αντίθεση στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, με πρωτοβουλίες, διαμαρτυρίες, και κινητοποιήσεις.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά και αγωνιστικά στη συγκέντρωσή μας την Πέμπτη 12 Νοέμβρη, μέρα Γενικής Απεργίας των εργαζομένων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα. Η συγκέντρωσή μας θα πραγματοποιηθεί στην Πλ. Κολοκοτρώνη, ώρα 10:30.
Να συνεχίσουμε κλιμακώνοντας στις 20 Νοέμβρη στην πανελλαδική συγκέντρωση των εν ενεργεία και αποστράτων των Ε.Δ. και Σ.Α. που θα πραγματοποιηθεί στην Πλ. Κλαυθμώνος, ώρα 15:00.

Επίσης καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου.

Το ψήφισμα εγκρίθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των παρισταμένων συναδέλφων, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι και μέλη φορέων που έχουν συνυπογράψει το κάλεσμα της πρωτοβουλίας αποστράτων και συγκεκριμένα από:

Την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (ΠΕΑΠΣ)

Την ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ (ΚΕΘΑ)

Τον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ, (ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ)

Την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (ΑΝΕΑΕΔ)

9/11/2015

Η πρωτοβουλία αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματος
στην Κοινωνική Ασφάλιση: ΠΕΑΠΣ, ΚΕΘΑ και Μεμονωμένοι Απόστρατοι ΛΣ ΚΑΙ ΕΛΑΣ

http://protovoyliaapostraton.webnode.com/news/psifisma-tis-anoichtis-syskepsis-poy-diorganothike-apo-tin-protovoylia-apostraton-gia-tin-yperaspisi-toy-dikaiomatos-stin-koinoniki-asfalisi/

Σύσκεψη της «Πρωτοβουλίας Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην Κοινωνική Ασφάλιση» (ΦΩΤΟ)
Η ανάγκη κοινού αγώνα με τους υπόλοιπους εργαζόμενους καθώς τα προβλήματα είναι τα ίδια ήταν το γενικότερο συμπέρασμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, την οποία διοργάνωσε η«Πρωτοβουλία Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην Κοινωνική Ασφάλιση».
Η «Πρωτοβουλία» αυτή απαρτίζεται από την Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων ΠΣ, την Κίνηση για την Εθνική Άμυνα, καθώς επίσης και τους Νίκο Καρπή, αντιπλοίαρχο ε.α. του ΛΣ, Τριαντάφυλλο Μπαλωμένο, Β' αντιπρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Αττικής και Δημήτρη Μαντζιάρα, αναπληρωτή ταμία της ίδιας Ένωσης. Η «Πρωτοβουλία» αυτή, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, έχει συγκεντρώσει περίπου 250 υπογραφές και δηλώσεις στήριξης.
Στην εκδήλωση επίσης παραβρέθηκαν πρόεδροι και μέλη ΔΣ Ομοσπονδιών και Ενώσεων Απόστρατων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και αντίστοιχων του πολιτικού προσωπικού.
Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, τόνισε πως «θεωρούμε σημαντική αυτή την πρωτοβουλία και από εμάς θα έχετε όλη τη στήριξη και βοήθεια που χρειάζεστε για να ανταποκριθείτε σε αυτό το έργο που ξεκινάτε». Παράλληλα, χαιρέτισε αυτή την προσπάθεια εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων, μιας επιτροπής «αγωνιστικής που είναι στο προσκήνιο των αγώνων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συνταξιούχων και όχι μόνο. Και για τις νεότερες γενιές που δέχονται την ίδια επίθεση με εμάς. Και στα δικαιώματά τους σχετικά με την Κοινωνική Ασφάλιση, αλλά και στα εργασιακά». Πρόσθεσε επίσης πως «βασικότερο από τα ζητήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε σήμερα, για να αποκρούσουμε τις αντιλαϊκές βάρβαρες πολιτικές και την επίθεση που δεχόμαστε, είναι η οργάνωση του λαού, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, όλων των λαϊκών τάξεων και στρωμάτων, που υποφέρουν από τις πολιτικές που εφαρμόζονται για λογαριασμό των μεγάλων συμφερόντων, της ΕΕ, του κεφαλαίου, που θέλει φτηνή εργατική δύναμη, εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, ανασφάλιστους εργάτες και εμάς τους συνταξιούχους, όσο πιο γρήγορα να φεύγουμε από τη ζωή, γιατί είμαστε βάρος».
Από την πλευρά του ο Ανέστης Τσουγκαράκης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών εν ενεργεία, δήλωσε πως «είμαστε το προεόρτιο του απόστρατου, οπότε συμμετέχουμε σε κάθε δραστηριότητα που κάνουν οι απόστρατοι για τη διεκδίκηση των δίκαιων, κατά εμάς, αιτημάτων τους».
Ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος ε.α,. μέλος της ΚΕΘΑ, επισήμανε πως «μας έμαθαν να θεωρούμε τον κλάδο μας κάτι ξεχωριστό από όλη την κοινωνία. Είχαν το σκοπό τους, να μας αποκόψουν από τον υπόλοιπο λαό που και εμείς είμαστε μέλη. Ήμασταν εργαζόμενοι με ιδιαίτερες συνθήκες δουλειάς και είδαμε πόσο ξεχωριστή μεταχείριση είχαμε στο θέμα των συντάξεων ή την επιδοματική πολιτική τους».
Στο τέλος της σύσκεψης κατατέθηκε ψήφισμα όπου καλούνται οι απόστρατοι μαζί με το λαό να ταχθούν ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και των υπόλοιπων κομμάτων που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, με το οποίο προωθείται η μείωση των συντάξιμων αποδοχών τους και η μετατροπή τους σε άθλια προνοιακά επιδόματα. Απαιτούν, μεταξύ άλλων, την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, που στην ουσία μετατρέπουν τα επικουρικά ταμεία σε επαγγελματικά και καλούν τους απόστρατους να συμμετάσχουν μαζικά, αγωνιστικά στην απεργία της 12ης Νοέμβρη. Τέλος, να συνεχίσουν τον αγώνα τους στην πανελλαδική συγκέντρωση των εν ενεργεία και αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας στις 20 Νοέμβρη.
1 / 3

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.