Σύνταγμα
Κατεβάστε το Σύνταγμα της Ελλάδας σε μορφή pdf (Όπως αναθεωρήθηκε με το Ψήφισμα της 27 Μαΐου 2008 της Η’ ΑναθεωρητικήςBουλής των Ελλήνων)
MEPOΣ TPITO - Oργάνωση και λειτουργίες της Πολιτείας > TMHMA B΄ - Πρόεδρος της Δημοκρατίας > KEΦAΛAIO ΔEYTEPO - Eξουσίες και ευθύνη από τις πράξεις του Προέδρου
'Αρθρο 47: (Χάρη και αμνηστία)1. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει το δικαίωμα, ύστερα από πρόταση του Yπουργού Δικαιοσύνης και γνώμη συμβουλίου που συγκροτείται κατά πλειοψηφία από δικαστές, να χαρίζει, μετατρέπει ή μετριάζει τις ποινές που επιβάλλουν τα δικαστήρια, καθώς και να αίρει τις κάθε είδους νόμιμες συνέπειες ποινών που έχουν επιβληθεί και εκτιθεί.
2. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας μόνο με τη συγκατάθεση της Bουλής έχει το δικαίωμα να απονέμει χάρη σε Yπουργό που καταδικάστηκε κατά το άρθρο 86.
*3. Aμνηστία παρέχεται μόνο για πολιτικά εγκλήματα, με νόμο που ψηφίζεται από την Oλομέλεια της Bουλής με πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.
4. Aμνηστία για κοινά εγκλήματα δεν παρέχεται ούτε με νόμο.
Άρθρο Βύρωνα Γ. Πολύδωρα,
Σχετικά με τον νόμο που τοις πράγμασι αμνηστεύει τους υπαίτιους για την χορήγηση στα κόμματα, δανείων μεγάλου ύψους και άνευ εγγυήσεων, υπενθυμίζουμε προς την Κυβέρνηση και τους συνταγματολόγους ότι το άρθρο 47 §4 του Συντάγματος προβλέπει ανελαστικά: «Αμνηστία για κοινά εγκλήματα δεν παρέχεται ούτε με νόμο». Συνεπώς, η σχετική διάταξη (Ν. 4146/2013 άρθρο 78) είναι, ως ευθέως αντισυνταγματική, άκυρη και ανυπόστατη.–
Β.Γ.Π. 11.ΧΙ.15
Με μια συνέντευξη-κόλαφο πριν από λίγη ώρα στον ΑΡΤ Fm 90.6 και στον δημοσιογράφο Κώστα Ουίλς, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας έκρουσε για ακόμη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου σε όλους τους ιθύνοντες – Έλληνες κυβερνώντες και Ευρωπαίους «τοκογλύφους» – για την επικρατούσα χαοτική κατάσταση στη χώρα μας.
Ο κ. Πολύδωρας μίλησε για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους, όπως δηλαδή δεν θέλουν να τα ακούνε οι θιασώτες τού ΝΑΙ: «Το ΟΧΙ δεν ήταν απλά στα μέτρα λιτότητας και στα μνημόνια. Ήταν ΟΧΙ στους ξένους τοκογλύφους αλλά και στους εγχώριους βαρόνους και κοτζαμπάσηδες, που έσπευσαν να εισηγηθούν το ΝΑΙ. Δεν είναι πλέον ηγέτες. Έχουν απορριφθεί από τον ίδιο τον λαό και αυτοί και οι πολιτικές τους».
Έθεσε επίσης το αιώνιο ιστορικό δίλημμα που απασχολεί την Ελλάδα από τους Περσικούς πολέμους έως την Τουρκοκρατία: «Εάν θα αγαπήσουμε την πατρίδα και θα θεωρήσουμε την κατάσταση ως όρο επιβίωσης ή εάν θα δεχτούμε π.χ. έναν τραπεζίτη που μας δίνει κάτι παραπάνω ως προσφορά και μας υποδουλώνει». Σε εκείνο το σημείο μάλιστα, υπενθύμισε πως ιστορικά, η Γερμανία όταν δυναμώνει, «τρελαίνεται», κάτι το οποίο δεν πρέπει να ξεχνάει κανένας.
Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και υπουργός μίλησε επίσης στον Κώστα Ουίλς για το βιβλίο του «Ποιά Ευρώπη;», το οποίο συνέγραψε το 2013. Όπως ο ίδιος ο κ. Πολύδωρας τόνισε, δεν ...
πρόκειται για προφητείες, αλλά για μελέτη και διδάγματα της ιστορίας 3000 ετών, επαληθευόμενα αενάως, τα οποία τον οδήγησαν στο να προβλέψει επακριβώς όλα όσα ακολούθησαν αυτά τα χρόνια – κάτι το οποίο εμείς οι πολίτες τα επιβεβαιώνουμε μέσα από τα καθημερινά βιώματά μας – από τις εξοντωτικές πολιτικές που ακολουθεί η Ευρώπη στην Ελλάδα.
πρόκειται για προφητείες, αλλά για μελέτη και διδάγματα της ιστορίας 3000 ετών, επαληθευόμενα αενάως, τα οποία τον οδήγησαν στο να προβλέψει επακριβώς όλα όσα ακολούθησαν αυτά τα χρόνια – κάτι το οποίο εμείς οι πολίτες τα επιβεβαιώνουμε μέσα από τα καθημερινά βιώματά μας – από τις εξοντωτικές πολιτικές που ακολουθεί η Ευρώπη στην Ελλάδα.
Κατά την πορεία της συνέντευξης και με μία πολύ σημαντική του παρέμβαση-υπόμνηση, ο κ. Πολύδωρας μίλησε και για την υπόθεση της δανειοδότησης των κομμάτων, την οποία θέλουν να θέσουν οι εισαγγελικές αρχές στο αρχείο. «Σχετικά με τον νόμο που τοις πράγμασι αμνηστεύει τους υπαίτιους για την χορήγηση δανείων στα κόμματα, μεγάλου ύψους και άνευ εγγυήσεων, υπενθυμίζουμε προς την Κυβέρνηση και τους συνταγματολόγους ότι το άρθρο 47 §4 του Συντάγματοςπροβλέπει ανελαστικά: “Αμνηστία για κοινά εγκλήματα δεν παρέχεται ούτε με νόμο”».
Όσον αφορά την κοινοβουλευτική του πορεία στη Νέα Δημοκρατία, είπε εμφατικά ότι πάντα αποτελούσε το «μαύρο πρόβατο» του κόμματος. «Δεν ήμουν υπηρέτης κανενός από τους επτά αρχηγούς. Ήμουν ελεύθερο πνεύμα. Ήθελα να υπηρετήσω – και το έπραττα – τον λαό με τις αρχές και τις αξίες του. Τα «αξιώματα» τα πήρα, τα απέκρουσα και δεν θέλω, ως λαός, να μου χαρίσει κανείς κανένα ψάρι. Απλά να με αφήνει ή έστω να με μάθει να ψαρεύω. Θα αγωνιστώ για την πατρίδα μου και μόνος και μετά πολλών. Έστω και μόνος μου θα αγωνίζομαι».
Και αυτό το ανέφερε, καθώς όπως ο ίδιος υπογράμμισε στην συνέντευξή του, έχουμε οκτώ κόμματα, εκ των οποίων δυστυχώς τα έξι είναι συστημικά, «προγκραμέ» και μνημονιακά, και τα οποία εναλλάσσονται στην εξουσία με παραλλαγές προκειμένου, με σκοπό άμεσο και απροσχημάτιστο δηλαδή, να υποβάλουν τη νομιμοφροσύνη, αλλά σωστότερα, τη δουλοφροσύνη τους στην κα Μέρκελ.
Παρόλα αυτά, κλείνοντας, δήλωσε πως: «Εγώ θέλω πρωτίστως οι κυβερνήσεις και όλες οι πολιτικές δυνάμεις να οργανώσουν μια εθνική άμυνα εναντίον των Βρυξελλών και δευτερευόντως να ασχοληθώ με το ζήτημα των κομμάτων. Μια άμυνα για να αποκρούσουμε την επίθεση που δεχόμαστε από τις Βρυξέλλες».
Ακούστε ολόκληρο το ηχητικό της συνέντευξης τους Βύρωνα Πολύδωρας στο ραδιόφωνο του ΑΡΤ Fm 90.6:
http://www.dotnews.gr/o-byron-polydoras-kataggellei-amnist/
=========================="O σιωπών δοκεί συναινείν"
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.