Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Κυριάκος έτοιμος για όλα... Εύγε ΝΔκράτη ψηφοφόρε για την προτίμησή σου!!! - Είναι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ - Ο ιός Μητσοτάκης - ο Κούλης,

Αφορμή για αντιπαράθεση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στάθηκε το άρθρο 28 του Συντάγματος.
Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε:
Θέλω να σας θυμίσω ότι υπάρχει και το άρθρο 28 του Συντάγματος το οποίο δίνει τη δυνατότητα υπό προϋποθέσεις να εκχωρούμε εθνική κυριαρχία σε υπερεθνικούς θεσμούς. Μη σας διαφεύγει αυτή η μικρή λεπτομέρεια.

'Αρθρο 28: 3. H Eλλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον, δεν θίγει τα δικαιώματα του ανθρώπου και τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος και γίνεται με βάση τις αρχές της ισότητας και με τον όρο της αμοιβαιότητας.
Μόλις ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του, η Πρόεδρος της Βουλής υπενθύμισε στο Σώμα τι προβλέπει το συγκεκριμένο άρθρο, υπογραμμίζοντας πως «το συνολικό μνημονιακό πλαίσιο έχει περάσει χωρίς τέτοιες διατάξεις, δηλαδή χωρίς κύρωση υπογραφεισών συμφωνιών, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και...
χωρίς τη διαδικασία του άρθρου 28 του Συντάγματος».
Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης παίρνοντας και πάλι τον λόγο, απάντησε στην κυρία Κωνσταντοπούλου πως ο ρόλος της δεν είναι να σχολιάζει τις τοποθετήσεις βουλευτών, κοινοβουλευτικών εκπροσώπων ή υπουργών, κάνοντας έτσι αναφορά και στην πρώτη της ομιλία από αυτή τη θέση, η οποία σχολιάστηκε αρνητικά.
Η Πρόεδρος της Βουλής ανταπάντησε, ευχαριστώντας τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ για τις συμβουλές του και σημειώνοντας πως η υπενθύμιση του άρθρου εμπίπτει στις αρμοδιότητές της. 

Ωστόσο, επεσήμανε πως η κριτική είναι καλοδεχούμενη.
Ντ. Μ. - http://tinyurl.com/zsjxm4a

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.