Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

Με απευθείας ανάθεση από το κόμμα ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ: Νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ διορίστηκε ο Βασίλης Γεωργιάδης και μάλιστα με επίκληση άρθρων του καταστατικού της ΝΔ.

Νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ο Βασίλης Γεωργιάδης.
Η ΚΕΦΕ της ΟΝΝΕΔ, αφού έλαβε υπόψη της ότι έως τη λήξη της προθεσμίας ...για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την εκλογή νέου προέδρου της Οργάνωσης Νέων της ΝΔ κατατέθηκε μία και μόνη έγκυρη και εμπρόθεσμη υποψηφιότητα, ανακήρυξε ως νεοκλεγέντα πρόεδρο της οργάνωσης τον Βασίλη Γεωργιάδη.
Πρόκειται για κατ´ ανάλογη εφαρμογή των διατάξεων πάρ. 7 του άρθρου 10 του καταστατικού της ΝΔ για την εκλογή προέδρου του κόμματος και της πάρ. 5 του άρθρου 3 του Κανονισμού Γενικών Αρχών Λειτουργίας και Εκλογής των Κομματικών Οργάνων.

Με απευθείας ανάθεση από το κόμμα ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ
Μαύρη σελίδα γράφτηκε σήμερα για τη μεγαλύτερη πολιτική νεολαία της χώρας. Με μια πρωτοφανή απόφαση που δεν έχει προηγούμενο,με πλήρη καταστρατήγηση του Κανονισμού της ΟΝΝΕΔ και απαξιώνοντας τους χιλιάδες ΟΝΝΕΔίτες που ήθελαν να συμμετέχουν στην ανοιχτή διαδικασία εκλογής προέδρου ΟΝΝΕΔ,νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ διορίστηκε ο Βασίλης Γεωργιάδης και μάλιστα με επίκληση άρθρων του καταστατικού της ΝΔ.

Είναι ξεκάθαρο ότι με αυτήν την απόφαση, η ΟΝΝΕΔ απαξιώνεται και μετατρέπεται σε γραμματεία του κόμματος,πλήρως ελεγχόμενη και καθοδηγούμενη.Το θλιβερό είναι ότι τα παραπάνω έγιναν με την πλήρη συναίνεση κάποιων ΟΝΝΕΔιτών. Η ιστορική ΟΝΝΕΔ από μία δυναμική,μαζική και αυτόνομη νεολαία μετατρέπεται, από σήμερα, σε ένα κλειστό...
κλαμπ,πλήρως ελεγχόμενο.
Ism. Vour.

Δήλωσή μου σχετικά με την απόφαση της ΚΕΦΕ για διορισμό νέου Προέδρου ΟΝΝΕΔ

Στις 26 Μαΐου 2013 εκλέχθηκα Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ με τη συμμετοχή (αν και μοναδικός υποψήφιος) 30.000 νέων ανθρώπων. Είχε προηγηθεί, τον Απρίλιο του 2010,η εκλογή του Ανδρέα Παπαμιμίκου, όπου στη διαδικασία-για πρώτη φόρα στην ιστορία της οργάνωσης- συμμετείχαμε 42.000 νέοι.
Η συμμετοχή σε αυτές τις ανοιχτές διαδικασίες έδωσε νέα πνοή και δυναμική στην οργάνωσή μας και κυρίως το δικαίωμα στα μέλη μας να εκφράζονται και να κρίνουν την εκάστοτε ηγεσία.
Δυστυχώς, σήμερα,  οι φόβοι και οι αντιρρήσεις  μου για την διαδικασία  που ακολουθήθηκε στην ΟΝΝΕΔ επιβεβαιώθηκαν, παρά μάλιστα το χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε ο ίδιος ο Πρόεδρος του κόμματος. Η μη τήρηση του Κανονισμού Λειτουργίας μας ,την οποία κατήγγειλα το προηγούμενο διάστημα και η σημερινή  απόφαση – ουσιαστικά-  διορισμού νέου Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, με την επίκληση μάλιστα άρθρου του Καταστατικού του κόμματος, καταργεί ουσιαστικά το αυτοδιοίκητο της ΟΝΝΕΔ κάτι για το οποίο έχουν δοθεί ιστορικοί αγώνες από χιλιάδες ΟΝΝΕΔίτες στη διάρκεια 42 χρόνων λειτουργίας της. Η απόφαση αυτή δυστυχώς δικαιώνει όσους φοβόντουσαν ότι κάποιοι θέλουν να καταργήσουν την ΟΝΝΕΔ και να την μετατρέψουν σε μια ακόμα Γραμματεία του Κόμματος.  Οι σκέψεις αυτές πάντα έβρισκαν και θα συνεχίσουν να βρίσκουν χιλιάδες ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ απέναντί τους.
Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση αυτή αδικεί κυρίως τα χιλιάδες μέλη της ΟΝΝΕΔ σε όλη την Ελλάδα, την ιστορία της οργάνωσης  αλλά και  το νέο Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, τον Βασίλη Γεωργιάδη, ο οποίος έχει δώσει σημαντικούς αγώνες για την οργάνωση και θα έπρεπε να είχε την μεγαλύτερη δυνατή πολιτική νομιμοποίηση. Προσωπικά, του εύχομαι καλή επιτυχία μέσα από την καρδιά μου στα νέα του καθήκοντα, να καταφέρει να πάει την οργάνωση ένα βήμα πιο μπροστά και να κάνει το όραμά του για την ΟΝΝΕΔ  πραγματικότητα.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου που ήταν δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια. Κυρίως όμως όλους τους ανώνυμους ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ και ΟΝΝΕΔΙΤΙΣΣΕΣ  σε όλη την Ελλάδα που δώσαμε αγώνες για μία ανοιχτή, παρεμβατική, μαζική, πολιτική νεολαία που τόλμησε να μιλήσει, να προτείνει, να συγκρουστεί και δεν έμεινε απλός θεατής των εξελίξεων.  Τους ΔΑΠΙΤΕΣ και τις ΔΑΠΙΤΙΣΣΕΣ των μεγάλων αποτελεσμάτων, στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας. Όλους όσους πίστεψαν και στήριξαν την ΟΝΝΕΔ της γενιάς μας.

Σάκης Θ. Ιωαννίδης  Οικονομολόγος, 

Τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτησή του ως προέδρου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αναλύει σε ανακοίνωσή του ο Σωτήρης Πολύζος, λίγο πριν τις φοιτητικές εκλογές.

Υπενθυμίζεται, ότι την προηγούμενη εβδομάδα και μετά την προαναγγελία Συνεδρίου στη ΝΔ από τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη, την παραίτησή του είχε υποβάλει και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Σωτήρη Πολύζου:

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι ιδέα!

Ξεκίνησα τη θητεία μου ως Γραμματέας ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων, με την αρχή του ακαδημαϊκού έτους, συναισθανόμενος πλήρως τη βαριά ευθύνη που μου αναλογεί για να κρατήσω ζωντανό το ζωτικότερο κομμάτι της Οργάνωσής μας. Όντας χρόνια μέρος του φοιτητικού συνδικαλισμού και γνωρίζοντας καλά από μάχες δύσκολες και συνθήκες αντίξοες, σήκωσα αμέσως τα «μανίκια» και ξεκίνησα τη σκληρή δουλειά μαζί με τους χιλιάδες ΔΑΠίτες ανά την Ελλάδα. Με το πέρασμα του χρόνου, όμως, και ιδίως μετά την πολύμηνη εσωκομματική διαδικασία, του κομματικού μας φορέα, που προκάλεσε έντονη εσωστρέφεια και στις δικές μας οργανώσεις, ήρθα αντιμέτωπος με πολλά διαδικαστικά και οργανωτικά ζητήματα που δυσχέραιναν πλήρως την ουσιαστική λειτουργία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Ελάχιστος υλικοτεχνικός εξοπλισμός, ανυπαρξία βασικών παροχών για τα κεντρικά μας γραφεία και έντονη δυσαρέσκεια –ως απότοκο των δυσθεώρητων προβλημάτων που συνεχώς ανέκυπταν- από κάθε οργάνωση για την αδυναμία τους να λειτουργήσουν παραγωγικά. Δε με φόβισε όμως τίποτα από όλα αυτά καθώς ξέρω από προβλήματα και γνωρίζω από λύσεις και κυρίως ξέρω καλά το πάθος των αγωνιστών, της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, που δε δειλιάζουν ποτέ.

Αυτό που πραγματικά με «αφόπλισε» ήταν οι κινήσεις για αντικαταστατική επίσπευση των διαδικασιών της ΟΝΝΕΔ, με εν ενεργεία εκλεγμένο Πρόεδρο από χιλιάδες Οννεδίτισσες & Οννεδίτες, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση και προγραμματισμό. Αυτό θέτει σε άμεσο κίνδυνο, συνολικά την Οργάνωση αλλά και τη συνέχεια λειτουργίας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Η έντονη εσωστρέφεια που ήδη έχει ξεκινήσει, σκοπίμως ή μη, σε όλες τις Οργανώσεις, ανά την Ελλάδα, λίγο καιρό πριν τη μεγάλη πολιτική μάχη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, τις φοιτητικές εκλογές, είναι αυτό που πραγματικά με κάνει ν’ ανησυχώ.

Ως εκ τούτου, για λόγους ευθιξίας και πολιτικής αξιοπρέπειας και θέλοντας να δηλώσω με βροντερό τρόπο την ανησυχία μου για τον κίνδυνο που διατρέχει η Οργάνωση, νιώθω την ανάγκη να υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ και συγκεκριμένα από Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων.Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ, από καρδιάς, στον Πρόεδρο Σάκη Ιωαννίδη για την εμπιστοσύνη του, στα υπόλοιπα μέλη του Εκτελεστικού για την άψογη συνεργασία που είχαμε και κυρίως σε όλες τις Δαπίτισσες και όλους τους Δαπίτες ανά την Ελλάδα.

Συνεχίζω στρατιώτης της Παράταξης για τις νίκες που οφείλουμε να φέρουμε ,όλοι μαζί, ενωμένοι, με κοινό στόχο και πορεία βασισμένη στις αρχές και τις αξίες της μεγάλης Κεντροδεξιάς Παράταξης.

Πολύζος Σωτήρης
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου