Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016

Νεκρός από τη πείνα στη Πλατεία Αμερικής ετών… 16…Η δική σου είδηση αγόρι μου ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΓΕ για να τη δείξουν ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ στην TV!

H τραγική είδηση που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο είδε το φως της δημοσιότητας, μέσα από μια ανάρτηση στο Facebook

Έγραψε λοιπόν πριν λίγη ώρα ο χρήστης:

“Παρασκευή.

Πλατεία Αμερικής, παράδρομος Σκαλιστήρη, φούρνος γειτονιάς: ένα παλικάρι 16 χρονών (όπως αποδείχθηκε αργότερα) μπαίνει μέσα και ευγενικά ζητάει από τον φούρναρη κάτι να φάει γιατί έχει μέρες.

Ο φούρναρης σπεύδει να του δώσει τις δύο τελευταίες τυρόπιτες.

Το παιδί κάθεται στο κατώφλι και με βουλιμία τρώει και τις δύο.

Δευτερόλεπτα μετά αφήνει εκεί στο κατώφλι του φούρνου την τελευταία του πνοή. Είχε πολλές μέρες τελικά να φάει και ο εξασθενημένος του οργανισμός δεν άντεξε.

Συγνώμη, αν σας χαλάω το Σαββατοκύριακο, αλλά ο νεκρός 16άχρονος από την πείνα δεν θα μάθει ποτέ τι σημαίνει το πρωτογενές πλεόνασμα του τεχνοκράτη. ...
Αλλά και δεν θα βρείτε την ιστορία του σε κανένα ΜΜΕ. Όπως και δεν διαβάζουμε τις τραγικές ιστορίες εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων.

Αυτό όμως είναι το πραγματικό success story της ελληνικής κοινωνίας.

Όσο κανένας δεν παραδέχεται ότι η Ελλάδα – όπως το αναγνωρίζει επακριβώς η Unicef στην τελευταία έκθεσή της – βιώνει μια βαθιά ανθρωπιστική κρίση, η οποία μάλιστα είναι η χειρότερη σε δυτικό κράτος μεταπολεμικά, οι Έλληνες σιωπηρά θα οδηγούνται στον κοινωνικό και στη συνέχεια στον αληθινό αφανισμό… “…


Ζωή Σοφίας Η ιδια ακριβως είδηση κυκλοφόρησε και πριν κανα χρονο, ή δύο.
Οχι οτι δεν θα μπορούσε να συμβεί αλλα νομιζω ειναι hoax.

Μου αρέσει!Απάντηση

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

4 σχόλια:

 1. η είδηση είναι απο το 2013, έλεος πια με την ασχετοδημοσιογραφία. Πάει η διασταύρωση πηγών...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το πότε έχει σημασία ή εάν συνέβη ως γεγονός και τι μέτρα παίρνει η πολιτεία για τους έλληνες αστέγους;
   Οι πηγές είναι ενεργές και με την αξιοπιστία των χρηστών από το διαδίκτυο.
   Το αν συνέβη πριν από χρόνια είναι εύκολο να πιστοποιηθεί από το google:
   "Νεκρός από τη πείνα στη Πλατεία Αμερικής ετών… 16"
   Τι δεν κατάλαβες; Ένας νεκρός πριν από τρία χρόνια δεν παραμένει νεκρός ή εμείς γράψαμε ότι "συμβαίνει τώρα"; ή για το υπέρμετρο ενδιαφέρον της πολιτείας όταν την πιέζουν οι δανειστές για μονομερή και εισαγόμενη φιλανθρωπία; Η κριτική έχει όρια, υποκειμενικά μεν αλλά όπως εμείς γράφουμε "Η γνώση, η αλήθεια και οι αξίες είναι έννοιες σχετικές" και έχουν να κάνουν με αυτόν που ις εκφράζει. Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

   Διαγραφή
 2. Δεν αφήνουμε τους ανθρώπους στην ησυχία τους. Τόσα χρήζουν είδησης και σχολιασμού... Γιατί να παραμείνουμε σε ένα παλαιό γεγονός ; Φυσικά βέβαια στο ότι¨έφυγε¨ συμφωνώ. Απλά αυτή η αναδημοσίευση χωρίς να έχει γνώμονα την ημερομηνία ενοχλεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ φίλε, δεν σχολιάζουμε απόψεις αναγνωστών και τους αφήνουμε να έχουν τη δική τους προσωπική άποψη.
   Η απάντησή μας αφορά την αξιοπιστία μας και μόνο. ΔΕΝ παραπλανούμε κανέναν αλλά αντιθέτως ευαισθητοποιούμε τους φίλους μας που μας διαβάζουν με καλόπιστη και τίμια κριτική .

   Στη εν λόγω ανάρτηση έχει σημασία το γεγονός, η γενική απαξία της πολιτείας σε ντόπιους και φτωχούς ή άστεγους και ο επιλεκτικός ρόλος των ΜΜΕδων. Αυτά.

   Τώρα για την χρονική τοποθέτηση που τόσο σε ενόχλησε, ήταν σαφέστατος ο τίτλος: "Νεκρός από τη πείνα στη Πλατεία Αμερικής ετών… 16…Η δική σου είδηση αγόρι μου ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΓΕ για να τη δείξουν ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ στην TV!"

   Το χρονικό κλειδί είναι στο "ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΓΕ " που είναι "παρελθοντικός" ενώ ο Ενεστώτας χρόνος είναι ότι παραμένει η ίδια πρακτική.

   Αυτό θέλαμε να επισημάνουμε ως σοκαριστικό και ακραίο παράδειγμα με τόσα άλλα που πιθανόν να μην τα μάθουμε ποτέ.

   Όσο για την επιμονή σου "Γιατί να παραμείνουμε σε ένα παλαιό γεγονός ; " δεν αμβλύνει και δεν ωραιοποιεί τη πράγματι συγκινητική περίθαλψη των προσφύγων και μεταναστών με την τραγική κατάσταση των φτωχοποιημένων ελλήνων που εδώ και 6 χρόνια ζούμε μία κατάσταση ακήρυχτου πολέμου με πάρα πολλά ανθρώπινα θύματα και οικογενειακά δράματα. Είθε η ίδια ευαισθησία να ήταν και για όλη τη ελληνική κοινωνία που κάθε μέρα πένεται και φτωχοποιείται ακόμη περισσότερο

   Διαγραφή