Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016

Βλακ χιούμορ Αλεξιάδη: Τελείωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα! - Τι_εξήγηση έδωσε ο "ποιητής"; - κυνική ομολογία για τα επερχόμενα!!!

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, απαντώντας στη βουλή, σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένου.

"Από τα 56 μου χρόνια, τα 36 ασχολούμαι με ζητήματα φορολογίας…Αυτό που θα έβαζα σαν τίτλο στη φορολογική ιστορία της χώρας θα ήταν, "τέλειωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα" " είπε ο κ. Αλεξιάδης.

Με μια κυνική ομολογία που σοκάρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης επιβεβαίωσε μέχρι... κεραίας τις πληροφορίες για νέα φορολογική καταιγίδα που έρχεται στα εισοδήματα των Ελλήνων. Όπως είπε στη Βουλή, «τελείωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα...», ωστόσο τα... μάζεψε αργότερα.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, ο Τρύφων Αλεξιάδης υποστήριξε πως: «Βεβαίως θα υπάρχει φορολογική επιβάρυνση στα εισοδήματα του 2016, αλλά θα είναι δίκαιη και αναλογική και θα είναι από ένα ύψος και πάνω».
Διαβεβαίωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για το 2015 και, όπως είπε, ούτε υπάρχει, ούτε θα υπάρξει, αναδρομικά, κανένα νέο μέτρο.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για...
υπερβολές και υποκρισία των ΜΜΕ σε ό, τι αφορά στις επιβαρύνσεις και περικοπές σε μισθούς 1.500 και 2.000 ευρώ, ενώ λίγο αργότερα, απαντώντας σε άλλη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμένου, συντάχθηκε με την άποψη ότι το φορολογικό σύστημα έχει πολλές αδικίες.
«Είναι σαφέστατο ότι το υπάρχον φορολογικό σύστημα δεν είναι αυτό που μπορεί να βοηθήσει την κοινωνία και την οικονομία να αναπτυχθεί. Υπάρχει πίεση, λόγω των συμφωνιών που έχουν γίνει, προσπαθούμε να κάνουμε πιο λογικές τις διατάξεις, που είναι σε πολλές περιπτώσεις παράλογες και άδικες» είπε χαρακτηριστικά.
Και κατέληξε με τη φράση… «τέλειωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα».
Μετά το δικαιολογημένο σάλο που προκλήθηκε, ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, έσπευσε να τα… μαζέψει σε σχετική ανακοίνωσή του, κάνοντας λόγο για προσπάθεια ορισμένων να απομονώσουν και να παρερμηνεύσουν μια φράση του που αφορούσε τις διαχρονικές υπερβολές-αντιφάσεις και αδικίες του φορολογικού συστήματος.
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, η συγκεκριμένη φράση « τελείωσαν τα άσχημα έρχονται τα χειρότερα» από ομιλία του στη Βουλή, αφορούσε προβλήματα που έχει δημιουργήσει το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο στους οικοδομικούς συνεταιρισμούς και ότι το περιεχόμενο της δεν σχετίζεται με την παρούσα περίοδο.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση του ο Τρύφωνας Αλεξιάδης αναφέρει ότι:
1. Η συγκεκριμένη φράση, αφορούσε τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο στους οικοδομικούς συνεταιρισμούς, όπου οι πρόεδροί τους έρχονται αντιμέτωποι με μεγάλες χρεώσεις από την εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ (ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ)και τα επακόλουθα των χρεώσεων αυτών.
2. Δήλωσα με σαφήνεια ότι η κυβέρνηση έχει εντοπίσει ανάλογα προβλήματα του φορολογικού συστήματος και προσπαθεί να τα αντιμετωπίσει, στα δεδομένα δημοσιονομικά πλαίσια και στις συμφωνίες που έχει υπογράψει η χώρα.
7.16: Σε ό,τι αφορά δε τον τίτλο που είπατε, εγώ από τα 56 μου χρόνια, ασχολούμαι 36 με τα ζητήματα φορολογίας. Αυτό που θα έβαζα σαν τίτλο στην φορολογική ιστορία της χώρας είναι: «Τελείωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα».
3. Ευτυχώς υπάρχει το σχετικό video https://www.youtube.com/watch?v=3brCXAu4qtg (στο 7:16'') στο οποίο με σαφήνεια απεικονίζεται το ακριβές περιεχόμενο των όσων είπα, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΕΡΙΟΔΟ. Η ακριβής φράση μου είναι: «Σε ό,τι αφορά δε στον τίτλο που είπατε, εγώ από τα 56 μου χρόνια, ασχολούμαι 36 με τα ζητήματα φορολογίας. Αυτό που θα έβαζα σαν τίτλο στην φορολογική ιστορία της χώρας είναι: «Τελείωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα».
4. Δήλωσα με σαφήνεια ότι η καταστροφολογία και η παραπληροφόρηση για αναδρομικές φορολογίες κλπ για τα εισοδήματα του 2015 ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ, αφού ψηφίστηκε στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων (και την Τρίτη εισάγεται στην ολομέλεια) η σχετική τροπολογία, για να ξεκινήσουν οι φορολογικές δηλώσεις για το 2015.
5. Δήλωσα με σαφήνεια, ότι οι δεσμεύσεις του Ν. 4336/2015 (που τμήμα τους είναι στη διαπραγμάτευση) έχουν ψηφιστεί από 221 βουλευτές, ορισμένοι από τους οποίους τώρα, κάνουν κριτική στην υλοποίηση της συμφωνίας που ψήφισαν!
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου