Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Έδωσαν γυμνοί εξετάσεις για να ...μην αντιγράψουν! - «Για να κερδηθεί χρόνος» - Προσοχή μην το δουν οι Συριζοανέλληδες και έχουμε και άλλο ξεβράκωμα, τύπου Ινδίας αυτή τη φορά!!!


Οι ένοπλες δυνάμεις της Ινδίας διέταξαν τους υποψήφιους για στρατολόγηση στο κρατίδιο του Μπιχάρ να γδυθούν προκειμένου να δώσουν... γραπτές εξετάσεις χωρίς να αντιγράψουν, 
σύμφωνα με μια τοπική εφημερίδα.
india
Η Indian Express δημοσίευσε μάλιστα μια φωτογραφία στην οποία δεκάδες άνδρες, μόνο με το σλιπάκι τους, είναι καθισμένοι στο έδαφος, μπροστά σε έναν ένστολο επιτηρητή. Πολλοί από αυτούς γράφουν, στις κόλλες που ακουμπούν στα πόδια τους.
Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή, αυτή η «ριζοσπαστική» απόφαση ελήφθη «για να κερδίσουμε χρόνο» καθώς οι υποψήφιοι ξεπερνούσαν τους χίλιους και θα χρειαζόταν πολλή ώρα για να τους ψάξουν όλους ξεχωριστά.
«Δεν είχαμε άλλη επιλογή παρά μόνο να υπακούσουμε στις εντολές, μολονότι μας φάνηκε παράξενο», είπε ένας από τους υποψηφίους, εμφανώς σαστισμένος.
Ένας εκπρόσωπος του στρατού από το Νέο Δελχί αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο. Πριν από έναν χρόνο είχε αποκαλυφθεί μια τεράστια απάτη σε εξετάσεις υποψήφιων αστυνομικών, στο ίδιο κρατίδιο. Για την υπόθεση αυτή της αντιγραφής συνελήφθησαν τότε σχεδόν 1.000 εμπλεκόμενοι.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Πάτνα, της πρωτεύουσας του Μπιχάρ, ζήτησε εξηγήσεις από το υπουργείο Άμυνας για αυτήν την ασυνήθιστη εντολή. ...

Η απάτη στους διαγωνισμούς είναι συχνό φαινόμενο στην Ινδία, ιδίως στις εξετάσεις που οδηγούν σε πρόσληψη στο δημόσιο.
Το κρατίδιο του Μπιχάρ, ένα από τα φτωχότερα και πολυπληθέστερα της Ινδίας, έχει πληγεί πολύ από τέτοιου είδους πρακτικές τα τελευταία χρόνια. Πέρσι είχε προκαλέσει αίσθηση η φωτογραφία της πρόσοψης ενός εξεταστικού κέντρου, στην οποία είχαν σκαρφαλώσει οι συγγενείς των υποψηφίων για να τους... ψιθυρίζουν τις απαντήσεις των θεμάτων.

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.