Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Στο φως 2.500 φάκελοι «ατομικών φρονημάτων» - Θα έχουμε την έκπληξη που περιμέναμε;


Στο σχετικό: Το άκρον άωτον του σουρεαλισμού της "αριστερής" κυβέρνησης Τσίπρα...
«Κρυφοί φάκελοι» ανακαλύφθηκαν στο υπουργείο - γράψαμε:
Εξάλλου, ο κ. Τόσκας ενημέρωσε το Σώμα ότι στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπήρχαν 2.200 «κρυφοί φάκελοι» «από χαλεπούς καιρούς», τους οποίους «ανακάλυψε με μεγάλη δυσκολία» και για τους οποίους -όπως είπε- είχε δοθεί παράταση μέχρι το 2027 να μείνουν κλειστοί. «Ξέρετε ποιους αφορούσαν οι φάκελοι αυτοί; Ξέρει ο κ. Δένδιας κι ο κ. Κικίλιας. Από Ελευθέριο Βενιζέλο μέχρι Χαρίλαο Φλωράκη», είπε και προσέθεσε ότι θα δοθούν αυτά τα στοιχεία και θα ενημερωθεί η Βουλή. . (http://tinyurl.com/z3hto4u)
Και αναρωτηθήκαμε:

Κάηκαν ή δεν κάηκαν οι φάκελοι των πολιτικών αντιφρονούντων;
Βεβαίως και κάποιοι κάηκαν. Στη φωτογραφία ένας από τους χιλιάδες φακέλους κομμουνιστών της Αστυνομίας, που κάηκαν το 1989 στην υψικάμινο κοντά στον Ασπρόπυργο της Ελευσίνας...όπως και άλλων πολιτών επιλεκτικά και ευτυχώς διασώθηκε σε σύνολο 17.500.000 φακέλων.
Οι κακές γλώσσες λένε ότι ψάχνοντας δήθεν για το δικό του αντιστασιακό φάκελο ανακάλυψε αυτό που ξέραμε όλοι μας: Ότι υπήρξαν φάκελοι και ότι αυτοί κάηκαν στην υψικάμινο της Ελευσίνας, στη συνέχεια διατηρήθηκαν οι "αντιφρονούντες" του εκάστοτε κόμματος εξουσίας σε ηλεκτρονική μορφή. Τι χειρόγραφος τι ηλεκτρονικός φάκελος την ίδια δουλειά κάνει και μάλιστα ο δεύτερος με ένα "ENTER" στο πληκτρολόγιο έχεις άμεση πρόσβαση και από ένα κινητό, από το να ψάχνεις στα υπόγεια με τις άθλιες κούτες και τα ετοιμόρροπα ντέξιον.

Βλέπε σχετική ανακοίνωση:

Στο φως 2.500 φάκελοι «ατομικών φρονημάτων»
Άρση του απορρήτου και δημοσιοποίηση των 2.500 περίπου φακέλων ατομικών φρονημάτων που επί δεκαετίες φυλάσσονται στα αρχεία υπηρεσιών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (πρώην Δημόσιας Τάξης), ορίζει κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης
Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο κείμενο της απόφασης, οι συγκεκριμένοι φάκελοι στους οποίους είχε περιοριστεί το δικαίωμα πρόσβασης καθίστανται προσιτοί:
στα πρόσωπα που αφορούν
στους συζύγους και τους συγγενείς αυτών μέχρι τρίτου βαθμού, εφόσον τα πρόσωπα της προηγούμενης περίπτωσης δεν ζουν. Ειδικά στην περίπτωση αυτή η ύπαρξη εν ζωή πλησιέστερων συγγενών αποκλείει το δικαίωμα των απώτερων συγγενών της ίδιας ρίζας, με την επιφύλαξη της επόμενης περίπτωσης
με την απλή εξουσιοδότηση των αναφερόμενων προσώπων σε οποιονδήποτε τρίτον
κατόπιν άδειας της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων σε πρόσωπα, τα οποία για λόγους ιστορικής έρευνας ή/και επαγγελματικούς ζητούν την κατά τα ανωτέρω πρόσβαση.
Την απόφαση υπογράφουν ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, και ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.
Για τα "Στοχαστικά Γονατογραφήματα"

Νάσος

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.