Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Oι διανοούμενοι και καλλιτέχνες (εκτός Ελλήνων) για τη Συρία των Σελευκιδών, του Μ. Αλεξάνδρου! (Ότι πιο χυδαίο έχει να παρουσιάσει η αποικία Ελλάδα... + το 4ο Ράιχ...)

Από το "PRESS-GR"
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας - http://nikosklitsikas.gr/

Η απελευθέρωση της Παλμύρας κι η αντιναζιστική Νίκη των Λαών, γιορτάστηκε με μια μεγαλειώδη συναυλία στο Αμφιθέατρο της αρχαίας Παλμύρας, της βασίλισσας Ζηνοβίας!
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, το διευθυντήριο της, δεν μπορεί ακόμη να συνειδητοποιήσει, ν' αποδεχτεί την ήττα των νεοαποικιοκρατών στη Συρία των Σελευκιδών, του Μ. Αλεξάνδρου!
Διανοούμενοι, καλλιτέχνες, πολιτικοί από κάθε μεριά του πλανήτη, εκφράζουν θαυμασμό γι' αυτό τον λαό με τον χιλιετή πολιτισμό, για τα πέντε χρόνια αντίστασης στην πιο χυδαία ιμπεριαλιστική επίθεση.
Η "μετριοπαθής αντιπολίτευση" -σύμφωνα με την "πολιτισμένη" δύση των νεοαποικιοκρατών κι εμπόρων όπλων-, οι αποκεφαλιστές φονιάδες, η "αραβική άνοιξη" του σκοταδισμού, με μπροστάρηδες την Τουρκία, το Ισραήλ, τη Σαουδική Αραβία, τα δικτατορικά αραβικά καθεστώτα και την...
"Ευρωπαϊκή Ένωση"... ηττήθηκαν από έναν αδούλωτο κι αδέσποτο λαό, γνήσιους απογόνους των Σελευκιδών, του Μ. Αλεξάνδρου!
Η πατρίδα μας, οι πολιτικές ηγεσίες και κυβερνήσεις των 5 χρόνων, στάθηκαν αρωγοί αυτής της ιμπεριαλιστικής επίθεσης και στήριξαν με κάθε τρόπο το τουρκικό καθεστώς. Ξέχασαν πως μας στάθηκε η Συρία στην κρίση του ΄87: Hafez Al Assad: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας»!
Η χθεσινή και σημερινή επίση Ελλάδα, έχει απελάσει την πρέσβειρα της Συρίας από την Ελλάδα, ως "ανεπιθύμητη" μέχρι να "εκδημοκρατιστεί" η φίλη χώρα, δηλαδή να φύγει ο νόμιμα εκλεγμένος από το λαό πρόεδρος Άσαντ κι η εκλεγμένη, λαοπρόβλητη κυβέρνηση, το "αιμοσταγές καθεστώς Άσαντ".
Η Ελλάδα επιμένει, λες κι είναι μνημονιακή εντολή, σε ένα φονικό εμπάργκο εναντίον του λάού της Συρίας (Άμεση Αποκατάσταση των Διπλωματικών Σχέσεων με τη Συρία – Άρση του Εμπάργκο κατά του λαού της Συρίας).
Απούσα κι η ελληνική διανόηση, ο καλλιτεχνικός κόσμος, από την υποστήριξη του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα του λαού της Συρίας.

  
Οι "διανοούμενοι", οι "καλλιτέχνες"... προτιμούν να πάρουν μέρος στο πάρτι "φιλανθρωπίας" των "προσφύγων-μεταναστών". Μια στάση που θα καταγραφεί στη σύγχρονη ιστορία μας, ως δείγμα, στάση νεοραγιαδισμού κι υποτέλειας.
Αύριο, στην Όπερα της Δαμασκού, της Αδούλωτης Δαμασκού, στις 18:00 το απόγευμα, ο Ιταλός τενόρος Joe Fallisi, θα τραγουδήσει το "Ya Souria" μαζί με τη Συμφωνική Ορχήστρα (Syrian National Symphony Orchestra), υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Missan και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Συρίας.
Τον Ιταλό τενόρο θα παρουσιάσει ο φίλος και σύντροφος Ouday Ramadan... και νιώθω το πως θα αισθάνεται για αυτό το υπέροχο γεγονός.
Οι βάρβαροι γονάτισαν μπροστά σ' αυτόν τον ανυπότακτο λαό της Συρίας, των Σελευκιδών, του Μ. Αλεξάνδρου!

Ας απολαύσουμε τον τενόρο Joe Fallisi, που αύριο θα είναι στη Δαμασκό για τη Συρία της Αντίστασης, όχι να τραγουδάει, αλλά να απαγγέλλει Pablo Neruda, AMORE MIO, SE MUOIO E TU NON MUORI (Αγάπη μου, αν πεθάνω κι εσύ θα ζεις)...


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.