Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Κως, Σάμος, Λέσβος: Πώς ψήφισαν τα νησιά του μεταναστευτικού

Ποια κόμματα έχασαν στα τρία νησιά. 
Διπλασίασε τα ποσοστά της η Χρυσή Αυγή
Αντίστοιχα στον Δήμο της Μυτιλήνης ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει μέσα σε λίγους μήνες την δύναμη του να περιορίζεται από 37,07% σε 31,25% ενώ μικρότερες είναι οι απώλειες για την Νέα Δημοκρατία 27,23% (από 28,53%).
Στα Δωδεκάνησα, σε μία από τις ελάχιστες εκλογικές περιφέρειες όπου...
ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε το ποσοστό του (34,33% στο 86,75% της ενσωμάτωσης από 33,26% στις εκλογές του Ιανουαρίου) η εικόνα είναι αντίστροφη στην Κω. Στο νησί του Ιπποκράτη, ο ΣΥΡΙΖΑ είδε τις δυνάμεις του να περιορίζονται σε 36,2% (από 38,84%) ενώ η Χρυσή Αυγή εκτοξεύθηκε στο 10,23% (από 5,87% στις εκλογές του Ιανουαρίου και 7,96% στο σύνολο της εκλογικής περιφέρειας Δωδεκανήσων). 
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, στο νησί που ο Παναγιώτης Καμμένος δέχτηκε επίθεση, είδαν την δύναμη τους να περιορίζεται από 4,23% σε 3,29%.
Τέλος στην Σάμο η Χρυσή Αυγή αύξησε τα ποσοστά της από 5,54% στις τελευταίες εθνικές εκλογές σε 7,77% ενώ αξιοσημείωτη είναι και η αύξηση των ΑΝΕΛ από 3,65% σε 5,38% αλλά και του ΚΚΕ από 15% σε 16%. Ουσιαστικά χαμένα είναι τα δύο μεγάλα κόμματα με τον ΣΥΡΙΖΑ να βλέπει την δύναμη του περιορίζεται από το 36,17% σε 31,03% και την Νέα Δημοκρατία από 24,85% σε 22,47%. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:Εκλογές 2015, Εκλογές , Μεταναστευτικό, ΣΥ.ΡΙΖ.Α. , χρυσή αυγή


Εντάξει, κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις στα ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΧΑ ίσως υπήρξαν, όμως ο κόσμος εκεί, στα νησιά και κυρίως στη Λέσβο, ξαναψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΝΔ, όταν οι τρεις αυτοί επέλεξαν ή απλά αποδέχθηκαν την καθοδήγηση των μεταναστών/προσφύγων στο συγκεκριμένο νησί, κάνοντάς το μπάχαλο (χρησιμοποιώ σκοπίμως τη λέξη, που προέρχεται από την Αραβική "بحل " και σημαίνει "διάλυση").Για να υποψιασθούν περαιτέρω οι τυχόν ανυποψίαστοι ή απλώς και μόνον να δοθεί τροφή προς σκέψη και διερεύνηση, θα πρότεινα συνδυαστική αξιολόγηση των παρακάτω συγκυριών:- Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ; Μα επί κυβερνητικής του (σύντομης μάλιστα) θητείας έτυχε να έχουν οδηγηθεί (και να οδηγούνται ακόμα) τέτοιες ορδές προσφύγων - από ζώνες, όπως η Συρία, όπου ο πόλεμος μαίνεται κατά την τελευταία 5-ετία, τουλάχιστον - εστιασμένα στην Ελλάδα και μάλιστα στη Λέσβο, που εδώ που τα λέμε, δεν είναι και το κοντινότερο στα Μικρασιατικά παράλια Ελληνικό νησί!!! - Γιατί οι ΑΝΕΛ; Μα ο Δήμαρχος Λέσβου τυγχάνει μέλος του κόμματος των ΑΝΕΛ άρα της συγκυβέρνησης!!!- Γιατί η ΝΔ; Μα όλα τα παραπάνω έτυχε να συμβαίνουν επί θητείας του αρμόδιου για το μεταναστευτικό Επιτρόπου της Commission κ. Αβραμόπουλου. Ας σκεφτεί κανείς και περαιτέρω, ότι θα προτεινόταν από στο ΣΥΡΙΖΑ και για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πριν προταθεί τελικά ο κ. Παυλόπουλος!!!

Σχόλιο φίλου από το FaceBook:

Είναι Χρυσαυγίτες οι κάτοικοι της Λέσβου???....
Σύμφωνα με αποτελέσματα Εθνικών Εκλογών, το ΚΚΕ είναι ισχυρό στη Λέσβο και πριν το 1996 ήταν πανίσχυρο, αφού μερικές φορές έβγαινε δεύτερο κόμμα.
Αυτό το γνώριζα, όπως γνώριζα, ότι η δύναμη της άκρας δεξιάς ήταν εντελώς ανύπαρκτη στο νησί.
Με τον πίνακα που έφτιαξα, θέλω να δείξω:
1.--- Η Χρυσή Αυγή αποκτά το "σεβαστό" ποσοστό 4,66% μόλις το 2012 και 2.895 ψήφους, ενώ αμέσως πριν, το 2007 είχε πιάσει μόλις 0,19% και 138 ψήφους.
2.--- Από την αύξηση της εκλογικής δύναμης του ΚΚΕ το 2009, σε 16,79% και 10.421 ψήφους, αβίαστα και ασφαλώς, βγάζουμε το συμπέρασμα, ότι η απόκτηση εκλογικής δύναμης της Χρυσής Αυγής στη Λέσβο από το πουθενά, προέρχεται από δυσαρεστημένους Νεοδημοκράτες και Πασόκους μέχρι τότε ψηφοφόρους και καθόλου από το ΚΚΕ.
3.--- Η εκλογική αποδυνάμωση του ΚΚΕ, είναι έργο της υπό Παπαρήγα και Κουτσούμπα ηγεσίας του. Οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ έχουν αηδιάσει με την προκλητικά απαθή ηγεσία του και απέχουν.
4.--- Η άκρα δεξιά ήταν ανύπαρκτη στη Λέσβο (ως ΕΠΕΝ) ΤΟ 1996 και πριν από αυτή τη χρονιά. Η εκλογική της δύναμη ήταν μόλις 0,14% και 111 ψήφοι, όσο περίπου και η δύναμη της Χρυσής Αυγής, τα έτη 2009 και 2007.
ΕΠΟΜΕΝΩΣ
Αν υπάρξει λίγο κυβερνητικό ενδιαφέρον για τον γονατισμένο από την εισβολή ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ κατοίκων της Λέσβου, η εκλογική δύναμη της Χρυσής Αυγής θα εξανεμιστεί και θα υποχωρήσει σε ποσοστά 1% και κάτω, διότι η δύναμή της δεν είναι πραγματική αλλά περιστασιακή.
Ο λαός της Λέσβου, αν κρίνουμε από εκλογικά αποτελέσματα (και ασχέτως αν τα εκλογικά αποτελέσματα προδίδουν και αυτόν τον λαό) έχει την πλέον σταθερή δημοκρατική συνείδηση και δεν αναφέρομαι πλέον στη δύναμη του ΚΚΕ, αλλά στη γενική μακροχρόνια διασπορά των ψήφων, σε όλο το εκλογικό φάσμα.
Εσείς τώρα, ερμηνεύστε τον πίνακα όπως νομίζετε.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.