Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Ζωή: θα εξαναγκάσουμε αυτήν την Κυβέρνηση να ζητήσει και να σεβαστεί την λαϊκή ετυμηγορία

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Πλεύση Ελευθερίας συμμετείχαν στο αποψινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού, των δικτύων και των στρατηγικών εργαλείων της χώρας. Από το χώρο του Συλλαλητηρίου η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε:
Είναι αυτονόητο ότι απέναντι στην άλωση ενός ζωτικού αγαθού και ενός πανανθρώπινου, οικουμενικού και αδιαπραγμάτευτου δικαιώματος πρέπει να αντισταθούμε.
Είναι αυτονόητο ότι αυτοί που σήμερα ξεπουλούν το Νερό, την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ, συνολικά μία σειρά δημοσίων επιχειρήσεων, γνωρίζουν καλά, γιατί το έχουν οι ίδιοι αναλύσει, ότι διαπράττουν έγκλημα. Και είναι εξίσου αυτονόητο ότι γι’ αυτό το έγκλημα θα λογοδοτήσουν.
Αυτό δε σημαίνει ότι μέχρι τότε θα κάτσουμε άπραγοι ή ότι μέχρι τότε θα τους παρατηρούμε.
Κινητοποιούμαστε, ενεργοποιούμαστε, διαδηλώνουμε, διεκδικούμε και θα εξαναγκάσουμε αυτήν την Κυβέρνηση να ζητήσει και να σεβαστεί την λαϊκή ετυμηγορία.

Πριν από δύο χρόνια οι πολίτες της Θεσσαλονίκης σε δημοψήφισμα με 98% είπαν «όχι» στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και του Νερού.
Πριν από δύο χρόνια η Δικαιοσύνη σε ανώτατο επίπεδο, σε επίπεδο Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) είπε:
«όχι» στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ.
Σήμερα, αυτοί που μέσα στο Μέγαρο της Βουλής λένε «ναι σε όλα» είναι οι ίδιοι εκείνοι που πριν από δύο χρόνια επιχειρηματολογούσαν και ανέλυαν γιατί αυτή η πράξη της ιδιωτικοποίησης του Νερού και των Δικτύων αποτελεί πράξη προδοτική και εγκληματική. Δε χρειάζεται να αναλύσουμε τον δόλο τους, χρειάζεται αν αναζητήσουμε και να αποδοθούν οι ευθύνες τους. Χρειάζεται αγώνας, εκ μέρους όλων όσοι με ανιδιοτέλεια και αταλάντευτη αποφασιστικότητα υπερασπίζονται τα ζωτικά δικαιώματα και τις ελευθερίες μας. Και αυτή η αποφασιστικότητα είναι ένα από τα πολλά κοινά μας γνωρίσματα, ένα από τα πολλά κοινά μας πεδία με τα οποία απαντάμε στη μνημονιακή άλωση και στη νεομνημονιακή παράδοση των τελευταίων ιματίων της χώρας.
Η απάντησή μας θα είναι εδώ, στο δρόμο, θα είναι κινηματική, θα είναι, όμως, και νομική, θα είναι και δικαστική, θα είναι εθνική και διεθνής, θα είναι πατριωτική και δημοκρατική.

Ερωτηθείσα για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε:
Η άποψή μου είναι ότι στα χέρια εκείνων οι οποίοι υπερασπίζονται τη Δημοκρατία, υπάρχουν εργαλεία για να αμυνθούν απέναντι σε μία ακόμη διεφθαρμένη και διαπλεκόμενη διαδικασία.
Ο καθένας μας κρίνεται. Όλοι κρινόμαστε. Αυτή την ώρα που απειλούνται και τα εργασιακά δικαιώματα αλλά και η Ενημέρωση, εκείνο το οποίο κρίνεται είναι πώς στέκονται απέναντι σε αυτήν τη διαδικασία, αυτοί που αισθάνονται βαλλόμενοι. Δεν αναφέρομαι, φυσικά, στα μιντιακά συμφέροντα. Αναφέρομαι στους ανθρώπους της ενημέρωσης που σήμερα καλούνται μέσα από τη δουλειά τους και μέσα από την αντίστασή τους να υπηρετήσουν το δικαίωμα όλων των  πολιτών στην ενημέρωση. Και είμαι βέβαιη ότι αν το κάνουν, η συμπαράσταση που εκδηλώθηκε στο παρελθόν σε βαλλόμενες κοινωνικές κατηγορίες, θα είναι πάλι και ενεργή και ηχηρή.
 ==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.