Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Πέθανε ο εγκληματίας πολέμου Σιμόν Πέρες

Σε ηλικία 93 ετών πέθανε ο πρώην πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, υπεύθυνος για το θάνατο χιλιάδων Παλαιστινίων αλλά και τη σφαγή δεκάδων αμάχων σε προσφυγικούς καταυλισμούς του ΟΗΕ στο Λίβανο το 1996.
Ο Πέρες χρεώνεται μεταξύ άλλων για τη δημιουργία του πυρηνικού οπλοστασίου του Ισραήλ το οποίο οι κρατικές υπηρεσίες κρατούσαν επτασφράγιστο μυστικό.
Από το 1946 που εγκατέλειψε την Πολωνία εντάχθηκε στην παραστρατιωτική οργάνωση Χαγκάνα (προκάτοχο των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων) που συμμετείχε στην εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων.
Η πολιτική ζωή του Σιμόν Πέρες είναι συνυφασμένη με την μετατροπή του Ισραήλ σε κράτος Απαρτχάιντ με χιλιάδες δολοφονίες, φυλακίσεις και βασανισμούς Παλαιστινίων ενώ στα χρόνια του κλιμακώθηκαν οι παράνομοι εβραϊκοί οικισμοί στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

To 1996, από τη θέση του πρωθυπουργού διέταξε το βομβαρδισμό καταυλισμού προσφύγων του ΟΗΕ στο Λίβανο, στη διαβόητη σφαγή της Κανά. Οι εικόνες αποκεφαλισμένων, από τις βόμβες, παιδιών και γυναικών έκαναν τότε το γύρο του κόσμου και προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις σε όλο τον αραβικό κόσμο.
Ως Πρόεδρος έχει συνδέσει το όνομά του με την επιχείρηση Χυτό Μολύβι κατά την οποία σκοτώθηκαν πάνω από 1.400 Παλαιστίνιοι στην πλειονότητά τους άμαχοι, μεταξύ των οποίων και πάνω από 300 παιδιά, αλλά και τη σφαγή στο Στόλο της Ελευθερίας.
Παρόλα αυτά ο Σιμόν Πέρες παρουσιαζόταν στον δυτικό κόσμο ως πολιτικός… της ειρήνης
Οι επαφές του με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσαν την πρώτη δημόσια ένδειξη για τη στενή συνεργασία που θα ακολουθούσε ανάμεσα στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα και το κράτος του Ισραήλ.
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.