Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ του ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ : ΙΔΕΟΚΛΟΠΗ από την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (χωρίς ούτε ένα απλό “ευχαριστώ”)

Ως μέλη, φίλοι και συντελεστές του Λαϊκού Κινήματος θέλουμε να εκφράσουμε την θυμηδία αλλά και την αηδία που νοιώθουμε για την κυβέρνηση της Τρόικα (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), όχι μόνο την γενική για την πολιτική υποτέλειας και εξαθλίωσης του ελληνικού λαού και της πατρίδας μας, αλλά και την ειδική για την ιδεοκλεπτική συμπεριφορά τους.
Ο λόγος για τις “κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις” και τη νέα νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.
Μπορεί ο σύντροφος “πρόεδρος” του Λαϊκού Κινήματος, να εκπονεί φιλοσοφικές και πολιτικές θέσεις και να τις θέλει να δίνονται και να κυκλοφορούν ελεύθερες στη κοινωνία, αλλά κάπου οι αποδέκτες και χρήστες τους οφείλουν να αποδεικνύουν ότι έχουν κάποια τουλάχιστον κατάλοιπα ηθικής.
Η ιδεοκλεπτική χρήση των προτάσεων, πέρα από τον σύντροφο (που δεν θέλει να τον αποκαλούμε “πρόεδρο”), αφορά και εμάς τους ίδιους ως λειτουργούς και συμμέτοχους στο Λαϊκό Κίνημα, το οποίο υιοθέτησε τις θέσεις του (που επί έτη πριν δημοσιεύονταν στο διαδίκτυο π.χ. https://dialogoskoinonia.wordpress.com/,  http://tinyurl.com/j3hd6o9 σε fora, “διαλόγους” και σε ανοιχτά μέσα από τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, εκδηλώσεις κλπ.) και τα ενσωμάτωσε από την ίδρυσή του στην πολιτική του (οικονομία χωρίς κέρδος, παραγωγικές συλλογικότητες, παραγωγική ανασυγκρότηση κ.α.), από την ιδρυτική κιόλας διακήρυξη και στην πορεία, όπως π.χ. http://laikometopo.blogspot.gr/2011/07/blog-post_05.html?view=flipcard .
Οταν λοιπόν ακούσαμε την υφυπουργό Ανάπτυξης να αναγγέλλει τροποποιήσεις στο νόμο για τις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις που αποτελούν πλήρη αντιγραφή των ειδικών προτάσεων και της φιλοσοφίας του Λαϊκού Κινήματος, και αν και γνωρίζαμε εκ των προτέρων την απάντηση του, επικοινωνήσαμε κάποιοι μαζί του για να τον ρωτήσουμε εάν τα έδωσε ο ίδιος ή έστω εάν επικοινώνησε κάποιος μαζί του. Η απάντησή του ήταν, όπως αναμέναμε, απολύτως αρνητική.
Εμείς λοιπόν ως μέλη και φίλοι του Λαϊκού Κινήματος από την μία θα πρέπει να εκφράσουμε την χαρά για το περιεχόμενο των κυβερνητικών δηλώσεων, που υλοποιούν πολιτικές προτάσεις μας, ουσιώδεις για την πορεία του λαού και της κοινωνίας, από την άλλη όμως εκφράζουμε την απόλυτη αηδία μας για την ιδεοκλεπτική και αήθη συμπεριφορά των κυβερνώντων.
Επειδή δεν ζητήσαμε ποτέ ούτε τίτλους και οφφίτσια, ούτε αργομισθίες ή θέσεις, ούτε βεβαίως κανένα αντάλλαγμα, αλλά λειτουργήσαμε και λειτουργούμε προς όφελος του ελληνικού λαού, έπρεπε να υπάρξει τουλάχιστον κάποιο ερώτημα σε εμάς για την χρήση των πολιτικών προτάσεων ή έστω ένα ευχαριστήριο τηλέφωνο. Αυτό επιβάλει η τουλάχιστον η ηθική.
Γνωστοποιούμε σε όλους ότι πριν την θέσπιση του ν. 4019/2011 (με τον οποίο για πρώτη φορά δημιουργήθηκε ο θεσμός) υπήρξε τηλεφώνημα από ανώτατο στέλεχος του υπουργείου και εκ μέρους της τότε υπουργού, με την οποία πλέον της προανακοίνωσης για τη νομοθετική υιοθέτηση της σχετικής πρότασης του προέδρου και των ευχαριστηρίων, διατυπώθηκε και η θέση ότι το θεωρούν ύψιστο καθήκον έναντι του λαού και της πατρίδας. Τουλάχιστον αυτοί, έστω ιδιωτικά, είπαν ένα ευχαριστώ ... Τούτοι εδώ δεν έχουν το ηθικό ανάστημα, ούτε αυτό το ιδιωτικό ευχαριστώ να πουν για τις προτάσεις που εμφανίζουν ως δικές τους ... .

Μέλη και φίλοι του ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.