Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

kalami.net/USA: Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Τον ''αντισυστημικό'' ή την διαπλεκόμενη;

Από ότι φαίνεται, επιτέλους, ''γίναμε Ελλάδα''. Αφού και οι προεδρικές εκλογές υποβαθμίστηκαν σε
θέατρο. Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, δύο αστεία άτομα ζητούν την ψήφο μας. Απρόβλεπτος, επιθετικός, προκλητικός, αντισυστημικός ο Τράμπ. Βρώμικη, διαπλεκόμενη, διεφθαρμένη, αδίστακτη η Κλίντον. Και το κατεστημένο πολεμά με μανία τον Τραμπ, ειδικά τα συστημικά ΜΜΕ, που ξεπέρασαν και τα αθηναϊκά στην εποχή ψήφισης των ''μνημονίων'' και του ''δημοψηφίσματος'' που έκανε ένας ακόμα ξεπουλημένος 'Ελληνας πρωθυπουργός. Ευτυχώς υπάρχει και το Κόμμα των ''Φιλελεύθερων'' γιά τους σκεπτόμενους πολίτες, που καταλαβαίνουν, έστω και αργά, ότι επιβάλεται η ενίσχυση ενός τρίτου κόμματος στις ΗΠΑ, γιά να σταματήσει η κρατούσα άθλια κατάσταση του δικομματισμού.
Το συμπέρασμα; Με Τραμπ ή Κλίντον, οι ΗΠΑ θα αλλάξουν, δεν θα είναι ίδιες. Ο μη ελεγχόμενος Τραμπ, εκλεγεί, δεν εκλεγεί, ταρακούνησε δυνατά το σάπιο πολιτικό σύστημα, το αδίστακτο -γιά περισσότερο χρήμα- κατεστημένο. Μετά τις εκλογές θα αρχίσει η πραγματική ''σύγκρουση'', ως αποτέλεσμα της προεκλογικής πόλωσης. Ο πραγματικός κίνδυνος γιά την χώρα είναι ο κρυφορατσισμός, οι καλά οπλισμένες ''παραστρατιωτικές ομάδες'' ακροδεξιών-εθνικιστών (που αυξήθηκαν εντυπωσιακά την τελευταία δεκαετία) και οι οικονομικές ανισότητες.
Σημ.: Η πλειοψηφία των Ελλήνων της Αμερικής είναι -παραδοσιακά- με το Ρεπουμπλικάνικο Κόμμα και θα ψηφίσει Τραμπ. Τα χαζά περί πλειοψηφίας Δημοκρατικών είναι γιά... χαζούς ή άσχετους.

www.kalami.net

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.