Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Διασταυρώστε, με ένα μόνο κλικ, εάν και μέχρι πότε έχετε ασφαλισμένο το οχημά σας

Video: Ετσι σκανάρει τις πινακίδες μας η ασφάλεια
Πρόσφατα η Ελληνική Αστυνομία απέκτησε τα νέα περιπολικά οχήματα (διαβάστε σχετικά εδώ),
σε κάποια από τα οποία εγκαταστάθηκε και το
«Σύστημα Αυτόματης Αναγνώρισης Πινακίδων Απασχολούντων Οχημάτων».

ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
Τώρα μπορείτε να ελέγξετε
ΑΜΕΣΑ ΚΙ ΕΥΚΟΛΑ
αν το όχημά σας εμφανίζεται ασφαλισμένο στη βάση δεδομένων μας, η οποία θα
χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων από το Κράτος.
Αρ. Κυκλοφορίας
Α.Φ.Μ.
Captcha
Εισάγετε τους χαρακτήρες
Σε περίπτωση ΜΗ πρόσβασης πατήστε εδώ:
https://www.hic.gr/hic/Check_ins.aspx

Έρχονται ραβασάκια για ανασφάλιστα οχήματα, 250 ευρώ το πρόστιμο

Στο «κυνήγι» και των ανασφάλιστων αυτοκινήτων 50 περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ, με «σκανάρισμα» πινακίδων κυκλοφορίας
Ποικιλία νέων οχημάτων διαθέτουν πλέον τα σώματα ασφαλείας. ...
Τα παμπάλαια Citroen Xsara με εκατομμύρια χιλιομέτρων στα κοντέρ τους αντικαθίστανται με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς με νέα αυτοκίνητα, που σαφώς είναι πιο ασφαλή, πιο γρήγορα, με χαμηλότερη κατανάλωση και φυσικά χαμηλότερος εκπεμπόμενους ρύπους. 
Πιο πρόσφατη απόκτηση αυτή της Αττικής Οδού η διαχειρίστρια εταιρεία της οποίας προμήθευσε την τροχαία του αυτοκινητόδρομου με νέα περιπολικά, αντικαθιστώντας τα Skoda Octavia με Peugeot 308. Μάλιστα επέλεξαν τον diesel 1600άρη BLUEHDi κινητήρα απόδοσης 120 αλόγων. Το γαλλικό μοντέλο με το συγκεκριμένο κινητήρα, αναπτύσσει ταχύτητα που πλησιάζει τα 200 km/h, με κατανάλωση που η εργοστασιακή της τιμή ορίζεται στα 3.1lt/100 km.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ανάμεσα στα υποψήφια μοντέλα ήταν το νέο Octavia, το οποίο απορρίφθηκε λόγω τις προηγούμενης ρευστής κατάστασης με την εκπροσώπηση στη χώρα μας (πλέον λύθηκε με την εκπροσώπηση της Kosmocar AE), αλλά και το Volvo V40. Μάλιστα το Σουηδικό μοντέλο, πέρα από τις επιδόσεις την οικονομία κλπ, προκρίθηκε στον… τελικό και λόγο του ότι ήταν ιδιαίτερα ασφαλές για τους επιβάτες του, ενώ θα ήταν και συμβολική η κίνηση ως «το ασφαλέστερο αυτοκίνητο που έχει κατασκευαστεί (σύμφωνα με τον Euro NCAP στον ασφαλέστερο αυτοκινητόδρομο της χώρας».
Το V40 τελικά απορρίφθηκε σε σχέση με το 308, με τη λογική ότι δεν θα μπορούσε η Τροχαία να έχει στη διάθεσή της ένα αυτοκίνητο της πολυτελούς κατηγορίας, εν μέσω οικονομικής κρίσης, έστω κι αν αυτό δε θα το αγόραζε το κράτος αλλά η ιδιωτική εταιρεία.
Πρόσφατα η Ελληνική αστυνομία προμηθεύτηκε με 226 αυτοκίνητα Suzuki S-Cross, τα οποία εφοδιάζονται με τον πετρελαιοκινητήρα 1.6 DDiS, απόδοσης 120 ίππων, με πλούσιο εξοπλισμό ασφάλειας, άνεσης, σύστημα auto Start-Stop για επιπλέον οικονομία και βέβαια τον απαραίτητο επιπλέον ειδικό αστυνομικό εξοπλισμό.
Την τελευταία τριετία η ΕΛΑΣ έχει προμηθευτεί με Citroen PicassoCitroen C4Hyundai i30, Mitsubishi Lancerκαι για πρώτη φορά με pickup για την περιφερειακών διευθύνσεων, με Nissan Navara.
Τέλος και το λιμενικό έχει ενισχυθεί πρόσφατα με Nissan Qashqai.
Σημειώστε πως η ΕΛΑΣ διαθέτει και περιπολικά με… πολιτική περιβολή, όπως VW PassatSkoda Octavia κα τα οποία διαθέτουν και το σύστημα αυτόματης αναγνώρισης πινακίδων (APNR), το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο πλήρωμα να μαθαίνει άμεσα την ταυτότητα του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου και άλλα στοιχεία, όπως αν εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις εις βάρος του, αν υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες (τέλη κυκλοφορίας κλπ).
Όπως αναφέρει το newsauto.gr πρόκειται για ένα σύστημα που πρώτο αποκτήθηκε το 2012 και πλέον – στη νεότερη του έκδοση – εξοπλίζει πάνω από 50 περιπολικά, με απόλυτη μυστικότητα για το πια είναι αυτά. Σημειώστε πως αυτά είναι με τα σήματα της ΕΛ.ΑΣ αλλά και με «πολιτική» περιβολή.
Βασικός σκοπός του συγκεκριμένου σαρωτή, είναι ο εντοπισμός κλεμμένων οχημάτων, και αυτών που έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες κλπ.
Παράλληλα τα αστυνομικά όργανα θα μπορούν να εντοπίσουν τα οχήματα στα οποία έχουν βεβαιωθεί παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και αυτές δεν έχουν τακτοποιηθεί, έχουν οικονομικές εκκρεμότητες (πχ απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας), έχει αφαιρεθεί η άδεια κυκλοφορίας κλπ. Σημειώστε πως σύμφωνα με πληροφορίες μας, πολύ σύντομα θα εντοπίζονται με το σύστημα αυτό και τα ανασφάλιστα οχήματα, αφού ολοκληρώνεται η διασταύρωση στοιχείων των εμπλεκόμενων Υπουργείων με τον κεντρικό υπολογιστή της ΕΛ.ΑΣ. Με αυτόν είναι συνδεδεμένοι και οι φορητοί υπολογιστές του συστήματος αυτόματης αναγνώρισης πινακίδων.
Είναι χαρακτηριστικό πως το σύστημα έχει τη δυνατότητα μέχρι και 15.000 ανάγνωσης πινακίδων την ώρα, ενώ διαβάζει ακόμα και τις πινακίδες οχημάτων που κινούνται με ταχύτητες άνω των 170 χιλιομέτρων την ώρα!

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.