Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Φιλοξενούμενος ο Καλογερόπουλος στο «Σπίτι του Ηθοποιού

Τα οικονομικά προβλήματατου Νίκου Καλογερόπουλου (λόγω Τρενοτεχνείου) και η επιστροφή του στην Αθήνα
«Πάντα ήθελα να βρω έναν χώρο να στεγαστώ. Μια ζωή "αμαρτωλός" καλόγερος και άστεγος ήμουν». Αυτό είναι το μότο ζωής του Νίκου Καλογερόπουλου, ο οποίος πριν από τρία χρόνια έφτιαξε ένα πολιτιστικό στέκι στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κυπαρισσία. Δυστυχώς το Τρενοτεχνείο δεν πήγε καλά και πριν από λίγες ημέρες ο Νίκος Καλογερόπουλος χρειάστηκε να φιλοξενηθεί στο Σπίτι του Ηθοποιού.

Η παρουσία του αξιόλογου ηθοποιού στο γνωστό καλλιτεχνικό καταφύγιο άπορων και άστεγων καλλιτεχνών, το οποίο έχει δημιουργήσει η Αννα Φόνσου, προκάλεσε πολλά ερωτήματα για τους λόγους που τον οδήγησαν εκεί.
«Ο Καλογερόπουλος καταστράφηκε οικονομικά», «δεν έχει πού να μείνει» είναι μερικά από όσα ακούστηκαν τα τελευταία 24ωρα, παραπέμποντας σε έναν άνθρωπο σε δεινή οικονομική και προσωπική κατάσταση. Ομως, ποια είναι η αλήθεια;
Η «Espresso» επικοινώνησε με τον σημαντικό ηθοποιό και τον ρώτησε τι ακριβώς συνέβη και βρέθηκε στο Σπίτι του Ηθοποιού. «Με φιλοξένησε η Αννα για λίγες ημέρες μέχρι να βρω δικό μου σπίτι και να μείνω» μας διευκρίνισε ο Νίκος Καλογερόπουλος, που -όπως μάθαμε- έμεινε στο προσωπικό δωμάτιο που διατηρεί στον χώρο η Αννα Φόνσου.
Οσο για την οικονομική κατάστασή του, δεν έκρυψε ότι αντιμετωπίζει προβλήματα εξαιτίας του αγώνα του να δημιουργήσει έναν πολιτιστικό πυρήνα στον τόπο καταγωγής του μέσω του πολιτιστικού κέντρου Τρενοτεχνείο που δημιούργησε, το οποίο ωστόσο δεν είχε την αναμενόμενη ανταπόκριση. «Ξέρεις κανέναν Ελληνα να μην έχει οικονομικά προβλήματα;
Το στέκι θα το κρατήσω μόνο για το καλοκαίρι, γιατί με έχει βάλει μέσα και χρωστάω της Μιχαλούς. Ηθελα, βλέπεις, να κάνω πολιτισμό στην πατρίδα μου. Ελειψα τέσσερα χρόνια στην Κυπαρισσία. Κι εκεί την ψυχούλα μας βάλαμε.
Πήγαμε να κάνουμε πολιτισμό στην επαρχία που, ξέρω γω, το είχε ανάγκη! Αν σου πω ότι από τον χώρο της Κυπαρισσίας και των Φιλιατρών εκεί γύρω δεν ήταν παραπάνω από 200 άτομα αυτά που κατάλαβαν τι πήγαμε να κάνουμε... Τόσοι!» είναι η απάντησή του για το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα στο όραμά του να μετατρέψει έναν... σκουπιδότοπο σε πολυχώρο τεχνών!

Για την ακρίβεια, ο ηθοποιός δημιούργησε στον χώρο, όπου για πολλά χρόνια βρισκόταν ένα εγκαταλειμμένο μηχανουργείο του ΟΣΕ, ένα πρωτοποριακό στέκι πολιτιστικής έκφρασης, με υλικά από παλιά τρένα και σιδηροδρομικές γραμμές, που σκούριαζαν στην περιοχή. Ομως, με μεγάλη πίκρα λέει: «Η τοπική κοινωνία δεν ανταποκρίθηκε, προτίμησε να ζει στον ύπνο της...»

Παρ' όλα αυτά, ο Νίκος Καλογερόπουλος δεν το βάζει κάτω, γιατί μπορεί να έχασε μια μάχη, όχι όμως και τον πόλεμο. Στα μέσα Ιανουαρίου θα ανεβάσει στο Θέατρο Σταθμός το έργο «Ο κανένας και ο καθένας». Αναφέρεται σε δύο ανθρώπους, οι οποίοι ήταν νοικοκυραίοι, είχαν επιχειρήσεις και τώρα κοιμούνται στα σκουπίδια. Επίσης, ο ίδιος είπε στην «Εspresso»: «Ετοιμάζω ένα ντοκιμαντέρ, μια σειρά για την τηλεόραση και μια ταινία, για τα οποία θα σας μιλήσω σύντομα».
========================== "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.